manual machu
Pro představu můžu uvést, že za přeložení běžné beletrie pro české vydání v rozsahu cca 250 stran se platí od 8.000 do 12.000 Kč. Konkrétně jsem překládal něco z fantasy a trvalo to asi měsíc soustavné práce po 4 hodinách denně.kovohemil píše:Jsem pro, má někdo představu co by to asi stálo.
Manuál k Machu je rozsahem podobný, spíše menší, něco se opakuje. Jeho jazyk je oproti běžným knihám jednodušší co do rozsahu slovní zásoby a komplikovanosti souvětí, ale naopak obsahuje mnoho odborných výrazů.
Takže tak asi pro představu. Osobně si myslím, že stačí přeložit něco málo "hlavních myšlenek" (které se navíc opakují) a rozsáhlý popis G-kódů apod. bych vynechal.
Radek
P.S.: Pokud někdo nerozumí jedné nebo dvěma stránkám, tak je tu přeložíme z fleku, ne snad?
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale jasný jsem pro, nemusí se vše překládat ,jen zásadní věci .pokud by šlo tady založit jen nějaká stránka na mach manuál a tam to průběžně po dotazech směrovat, např jako to má sysel, základní nastavení a každej je v obraze.ale chce to nějak rozdělit na sekce aby to nebylo po dotazech na přeskáčku.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jinak jak koukám nahoře tak je pro 10 lidí ,pokud jich bude 20 a každej bude ochoten dát jako já 500,- tak to je 10k ne , nestojíto za zvážení aby se toho někdo ujal. nechci se tady ptát pořád věci které někomu připadaj všední ale já je nevím protože nemám manuál v cz.,velice by to zjednodušilo komunikaci, alespon mě , ale snad mluvím i za jiné. pak by jsme tady už ladili konkrétní věci. Jak jsem řekl jsem ochoten dát pětikylo co pánové kolik se vás přidá 

Mach ale neni beletrie, čili musí to přeložit někdo s technickym vzdělánim, nejlíp člověk, kterej se pohybuje přesně v tomhle oboru - frézován í, soustružení. Docela si dokážu představit, jak by to asi vypadalo, kdyby to překládal nějakej jouda, kterej "jenom" umí anglicky.
OK, jdu na to, ale nebude to rozhodně do týdne. Pokusím se napsat přímo autorům, jestli neposkytnou manuál v zdrojové podobě (ne pdf, ale doc nebo něco podobného), aby mne nezdržovali obrázky. Uvidíme ... kdo se hlásí do role korektora ?
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Treba ja
. Sveho casu jsem se hodne zajimal o to co mach umi a jake jsou jeho max. moznosti. vim docela dost veci , a bylo by dobre do cestiny hodit take navod na upravu obrazovek pomoci screen.exe a nasteveni dle konkretnich pozadavku. Jako hracka neb pro kutily je mach dobra volba.
Skoda ze se moc lidi nepousti do EMC.
RADEK

Skoda ze se moc lidi nepousti do EMC.
RADEK
PavelZ píše:OK, jdu na to, ale nebude to rozhodně do týdne. Pokusím se napsat přímo autorům, jestli neposkytnou manuál v zdrojové podobě (ne pdf, ale doc nebo něco podobného), aby mne nezdržovali obrázky. Uvidíme ... kdo se hlásí do role korektora ?
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
To cenco:
Asi před 5 hodinami jsem na toto téma vtipkoval ... uvidíme, jak půjde Mach ... jinak k EMC by spíše bylo dobré vytvořit české prostředí. Už jsem o tom diskutoval s Radkem-B, ale jako reálný se jeví horizont příští rok, dříve to půjde horko těžko.
Asi před 5 hodinami jsem na toto téma vtipkoval ... uvidíme, jak půjde Mach ... jinak k EMC by spíše bylo dobré vytvořit české prostředí. Už jsem o tom diskutoval s Radkem-B, ale jako reálný se jeví horizont příští rok, dříve to půjde horko těžko.