Tento týden jsem rozchodil starší rámovou pilu a díky tomu padá můj záměr si něco na "takové to domácí řezání" postavit.
Tím pádem nabízím věci, které jsem nashromáždil na vlastní stavbu:
Motor 250W, 3 fázový se šnekovou převodovkou, robustní panty 3ks z toho jeden s plynovou vzpěrou, Al rameno jako nosník vedení a kuličkové vedení pilky.
V případě zájmu přidám pneumatický válec na řízení "padání" rámu.
Převodovka má šikovně ze všech stran montážní otvory a otvory pro skolíkování.
Cenu navrhuji 1000Kč za vše.
Já jsem motor provozoval s měničem Hitachi 400W abych mohl pilu napájet z 230V a také regulovat rychlost řezání. V případě zájmu mohu měnič přenechat také za 1000Kč (ale nevnucuju ho, počítám s ním k soustruhu).
Motor s přev.(prodáno)+ drobnosti na rámovou pilu
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Takže jestli jsem správně počítal, tak převodový poměr je 1:56 (na štítku je η = 55 ale to myslím znamená účinnost ne?). Tj. výstupní otáčky by měly být cca 15ot/min při 860ot/min motoru respektive 18ot/min při 1030 ot/min motoru. Domnívám se, že rozdíl je ve frekvenci 50/60Hz - motor jsem zkoušel i při těch 60Hz a nemá s tím problém.
Jasně, že můžeš mít jen motor s měničem, jen ty ostatní věci byly myšleny jako takový přídavek zdarma (takhle přijdou asi vyhodit nebo na nich otestuju pilu...)
Jasně, že můžeš mít jen motor s měničem, jen ty ostatní věci byly myšleny jako takový přídavek zdarma (takhle přijdou asi vyhodit nebo na nich otestuju pilu...)
Naposledy upravil(a) melsoft dne 7. 3. 2015, 9:45, celkem upraveno 1 x.
melsoft píše:Takže jestli jsem správně počítal, tak převodový poměr je 1:56 (na štítku je číslo 55 ale to myslím znamená účinnost ne?). Tj. výstupní otáčky by měly být cca 15ot/min při 860ot/min motoru respektive 18ot/min při 1030 ot/min motoru. Domnívám se, že rozdíl je ve frekvenci 50/60Hz - motor jsem zkoušel i při těch 60Hz a nemá s tím problém.
No škoda, to je málo otáček, potreboval by som aby mal asi 50 za min. Mám malého pilousa, a pôvodná prevodovka je na konci života.
Člověče to ti ten Pilous pěkně fiští ! Mě se ty otáčky toho mého motoru zdály docela "tak akorát" na amatérskou pilu. Ale je pravdou, že ta profi pila co jsem rozchodil maká rychle (až se z listu kouří). Zkusím to spočítat ale odhadem to vypadá na cca 45-50 kmitů za minutu...
Na druhou stranu by se ta převodovka u mého motoru hned tak rozsypat neměla - původně prý zvedala závoru a tudíž na zátěž by měla být stavěná...
Na druhou stranu by se ta převodovka u mého motoru hned tak rozsypat neměla - původně prý zvedala závoru a tudíž na zátěž by měla být stavěná...