Ruční ovladač Machu
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás všechny, viděli jste tuhle krásnou věc? Je to na tomto linku
http://www.candcnc.com/
Evidentně se to připojuje do LPT2 a ovládá to Mach prostřednicvím binárnich vstupů lpt-čka.
Neporadíte někdo jak to napodobit?
Nápadů mám spoustu ale nevím jestli nevymýšlím kraviny.
Napadlo mě např. krokovací kolečko "jog-shuttle" ze starého videa.
Ovšem netuším zda mach potřebuje ke krokování aby mu přicházely impulzy nebo trvalý signál.
Pak je tam přepínání jednotlivých os, zřejmě je vyřešeno elektronicky.
Viděl bych to na 3-polohový přepínač.
Ostatní funkce bych ani nepotřeboval.Jedná se mi vyloženě jen o krokování v jednotlivých osách, popř. o rychloposuvy.
Co myslíte?
Díky za každou radu.
http://www.candcnc.com/
Evidentně se to připojuje do LPT2 a ovládá to Mach prostřednicvím binárnich vstupů lpt-čka.
Neporadíte někdo jak to napodobit?
Nápadů mám spoustu ale nevím jestli nevymýšlím kraviny.
Napadlo mě např. krokovací kolečko "jog-shuttle" ze starého videa.
Ovšem netuším zda mach potřebuje ke krokování aby mu přicházely impulzy nebo trvalý signál.
Pak je tam přepínání jednotlivých os, zřejmě je vyřešeno elektronicky.
Viděl bych to na 3-polohový přepínač.
Ostatní funkce bych ani nepotřeboval.Jedná se mi vyloženě jen o krokování v jednotlivých osách, popř. o rychloposuvy.
Co myslíte?
Díky za každou radu.
- Přílohy
-
- MPG-02APendant-large.jpg (192.6 KiB) Zobrazeno 14052 x
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
take bych neco takoveho chtel vyrobit
nevim jak na tom budu s casem a kdy se do toho pustim
mach umi prez lpt prijmout pulzy pomoci kterych ovlada jednotlive osy
je to v definici pinu a portu
predpokladam ze se tam nekde nastavi krok pro jeden impulz a pak uz je vse zavisle na tychlosti otaceni tocitkem
pak to asi bude chtit dobastlit jednoduchou logiku ktera prez tlacitka vybere prislusnou osu a pripne tocitko na patricne vstupy LPT prinalezejici vybrane ose
nevim jak na tom budu s casem a kdy se do toho pustim
mach umi prez lpt prijmout pulzy pomoci kterych ovlada jednotlive osy
je to v definici pinu a portu
predpokladam ze se tam nekde nastavi krok pro jeden impulz a pak uz je vse zavisle na tychlosti otaceni tocitkem
pak to asi bude chtit dobastlit jednoduchou logiku ktera prez tlacitka vybere prislusnou osu a pripne tocitko na patricne vstupy LPT prinalezejici vybrane ose
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Výborně, přesně tohle jsem chtěl slyšet. Pokud mach ptřebuje na krokování pulzy tak by to neměl být problém.
Přepínání bych vyřešil obyč. mechanickým přepínačem.
Budu dělat pokusy a dám vědět.
Problém je že musím nejdřív sehnat LPT kartu.
Přepínání bych vyřešil obyč. mechanickým přepínačem.
Budu dělat pokusy a dám vědět.
Problém je že musím nejdřív sehnat LPT kartu.
Zdravím
Namiesto toho ovladača je možné použiť druhú mobilnú klávesnicu a prepínačom ich prepínať. Náš maďarský kolega ten prepínač už má vyrobený a otestovaný, len som nemal ešta čas sa tomu nejak venovať. Ale keď je záujem môžem to tento týždeň preložiť.
Namiesto toho ovladača je možné použiť druhú mobilnú klávesnicu a prepínačom ich prepínať. Náš maďarský kolega ten prepínač už má vyrobený a otestovaný, len som nemal ešta čas sa tomu nejak venovať. Ale keď je záujem môžem to tento týždeň preložiť.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jojo přesně. Hlavní lákadlo je to točítko. Rozebral jsem v práci kvůli tomu myš a mám spoustu nápadů. V myši (klasické s kuličkou) jsou přece optické snímače otáčení. Zítra budu v experimentování pokračovat.
Existuje spousta reseni.Me se libi bezdratova numericka klavesnice od Labteku. Je tam dost tlacitek na komplexni ovladani Macha a hlavne "Marcony" je to bez dratu !!!!!!
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
mel jsem tam externi numerickou asi dva dny pak jsem to vyhodil protoze mi to neprinaselo nic
ale zkusim to tocitlo
mam v praci mraky vyhozenejch optickejch mysaku
ty brouci se daji prepnout do rezimu IRC (inkrementalni snimac)
mohlo by to byt dost jemne a na rucni ovladani by to byla bomba
ale zkusim to tocitlo
mam v praci mraky vyhozenejch optickejch mysaku
ty brouci se daji prepnout do rezimu IRC (inkrementalni snimac)
mohlo by to byt dost jemne a na rucni ovladani by to byla bomba
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Proc tak touzite po tocitku? Na jemny ovladani 3 os je idealni joistick.Analogovej chodi naprosto jemne.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Točítko je přesný, co cvaknutí to setina (desetina, tisícína - pokud se to dá přepínat). Nějak si neumím představit třeba seřizování nuly nebo délky nástroje joystickem (ale nikdy jsem to nezkoušel). Točítkem to jde v pohodě, "po hmatu". Ale třeba se pletu.Pupak píše:Proc tak touzite po tocitku? Na jemny ovladani 3 os je idealni joistick.Analogovej chodi naprosto jemne.
Aleš Procháska
Analogovej JoJ je velice citlivej a kdyz se dobre zkalibruje,chodi opravdu po setinkach.Kolecko je taky dobry,ale kdyz neni na vsechny osy,je to bida.Mam ted rozdelanej ovladac z bezdratovy klavesnice se 3 koleckama.Pokud se to povede,bude to to prave orechove.