zdravím mám takovou potíž, koupil jsem jeden CNC a nějak to nemůžu spustit. Předtím kyž jsem to kupoval tak jsem to viděl funkční. Na svojí desce nemám vyvedený LPT, tak jsem použil na kšandě. V PC se hlásil jako v pohodě, ale když jsem to zapojil do stroje, tak ten pořád hlásil chybu a nešel restartovat. Tak jsem použil PCI desku Moschip a ten nainstaloval lpt a 2 com. Bylo to označený jako LPT3, našel jsem adresu cd00 viz obr tak to taky hlásilo chybu, když jsem tam dal až tu druhou cc00 tak to teprv přestalo hlásit chybu. Zapojil jsem to podle webu na caucau viz obr, sice to virtuálně funguje, ale motory se nepohnou. vřeteno se zapíná zvlášť. Koncové spínače zatím nemám zapnuty, tak jsem ty x++ a y++ zatím nezapojoval. Akorát ten estop jsem zapojil podle webu na pin17. Když jsem to podle webu zapojil ten digittrig tak to nedělalo nic a když jsem zapojil enable1 tak mi to na stránce diagnostic hlásilo červeně, ale každopádně to ani v jednom případě taky nedělalo nic.
Motory jsou klasické 1,8 stupně tak mikrokrokování stoupání šroubu 3 mm na otáčku, tak jsem to spočítal na 666 takové dobré číslo

ale nedělá to nic, nevíte co s tím někdo? Díky.