Krycí plexisklíčko

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
HonzaCh

22. 3. 2015, 2:29

Ahoj,

potřeboval bych vyrobit proužek plexi tak 1,5mm (max 2) tlustý o rozměrech 19×50mm, hrany srazit tak, aby zbyl uprostřed průzor 13×38 (nejlíp úkosy i vyleštit), a to celé ohnout na průměr 81mm. Pokud by ty dlouhé úkosy byly neřešitelný :) problém, lze delší rozměr (50) přiměřeně zkrátit.

K tomu bych taky sháněl přiměřené množství něčeho, čím to přilepím, nejspíš nějakou oboustrannou transparentní pásku. Neznáte něco? Nemáte kousek k poslání? (Kupovat 10 metrů/půl litru kvůli 5 cenťákům…to by mi to asi vyschlo, než bych to podruhé použil.)

Proč taková podivnost? Dobrák výrobce objektivu umístil krycí sklíčko stupnice zaostření dovnitř, opatlal to nějakým trvale pružným sajrajtem, a vůbec nevzal v potaz, že těžké sklo nasazené na těžkém těle a se sluneční clonou nasazenou naopak není skoro zač vzít… Jedna z protilehlých ploch použitelných na úchop je právě to sklíčko, což zákonitě vede k tomu, že ho dříve nebo později protlačím dovnitř. (U mě to bylo asi dříve. :()
Detail objektivu
Detail objektivu
Takže bych to rád přeplátoval něčím zvenčí a nebylo by špatné, kdyby to i nějak vypadalo a abych to za ostré hrany za týden neodloupnul. Případně jestli máte jiný nápad, rád o něm popřemýšlím.

TIA,
H.
potraviny
Kontaktovat uživatele:

22. 3. 2015, 3:57

Vystřihni z krycí folie svářečské kukly.
Opravoval jsem takhle prasklé plexi z posuvky a funguje dodnes. :D
HonzaCh

22. 3. 2015, 4:22

Dík, ale to jsme si nerozuměli.

Origoš sklíčko je OK, nalepil jsem ho tam zas zpátky, ale jak se znám, zas bych ho zamáčknul. Když dám (ještě) jedno trošku festovnější zvenčí, protlačit půjde už jen hodně hrubou silou :lol: Prostě ochrana proti mé blbosti.

H.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“