Dobrý den,
MACH3 mě po instalaci a restartu píše toto "Emergency mode active". Už jsem zkoušel reinstal,nevím jak dál. Nechci zbytečně vrtat v programu, teprve s ním začímam a tak se raději poradím.
Hardware: notebook s LPT HP Omnibook XE3 1.13GHz, 128Mb RAM(později rozšířím na 1GB), WIN XP Home
Moc děkuji za pomoc.
MACH3 Emergency mode active
estop pin je odfajfkovaný, na jiném notebooku(bohužel bez LPT) to funguje. Nemám ještě nic pripojeno, chci jen aby se mi v okně tool, když dám frézovat text, pohyboval kříž jako nástroj. Až toho dosáhnu, pripojím kartu a budu zkoušet dál.
Moc díky za pomoc, stačilo nakonfigurovat Estop na "active low" a jede.
Ještě jednou díky.
Moc díky za pomoc, stačilo nakonfigurovat Estop na "active low" a jede.
Ještě jednou díky.
všechny vstupy se dají nastavit, zda jsou "aktivní" v nule nebo jedničce - a asi to máš obráceně.
poslední stránka v MACH je diagnostická, ukáže ti, v jakém stavu jaký vstup MACH vidí a také který výstup je v jakém stavu
E-stop je důležitý vstup, ( a MACH na něm docela svou logikou trvá) na který nějaké tlačítko dej a bez něj nedoporučuji motory zapínat.
poslední stránka v MACH je diagnostická, ukáže ti, v jakém stavu jaký vstup MACH vidí a také který výstup je v jakém stavu
E-stop je důležitý vstup, ( a MACH na něm docela svou logikou trvá) na který nějaké tlačítko dej a bez něj nedoporučuji motory zapínat.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Tak jsem zkusil tu diagnostiku a nic. Program normálně jede(v okně "Tool"), ale bliká červeně jen "Output 1", jinak žádný pin nemění stavy(na obrazovce, na portu zatím nezkoušeno).
Ještě jeden problém, nelze zvětšit MACH na celou obrazovku, přitom na jiném notebooku to jde. Nevím v čem může být chyba.
Ještě jeden problém, nelze zvětšit MACH na celou obrazovku, přitom na jiném notebooku to jde. Nevím v čem může být chyba.
v NEprecteni manualusanoch píše: Nevím v čem může být chyba.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
je to v menu - nastavovací obrazovka co má mnoho zatržítek - a je to někde vpravo dole - předposlední sloupec (ale do sklepa to hledat se mi nechce)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů