technický pasport návod k otočnému stolu

Vse o konvencnich frezkach, ne o jejich prestavbe na cnc
ovi-ivo

12. 4. 2015, 10:01

Dobrý den,
nemá někdo náhodou technický pasport nebo návod k otočnému stolu SMA 3 s náhonem??? Průměr že je myslím 315mm.
Má někdo k tomuto stolu i náhom- kardan????? Pokud ano hoďte mi prosím sem detailní fotky jak ten kardan vypadá, vím že se napojuje na pravé straně frézky fa3u.
no a boval vědět jak vypadají dorazy otočného stolu na vypínání posuvu.

Předem dík :D
Přílohy
tento typ
tento typ
ovi-ivo

15. 12. 2015, 2:35

Nikdo neví nemá? Nebojte nejsem Svoboda jen sem si vypůjčil od něho ilustrační obrázek, abych to nemusel fotit :D
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2015, 4:03

ovi-ivo píše:Nikdo neví nemá? Nebojte nejsem Svoboda jen sem si vypůjčil od něho ilustrační obrázek, abych to nemusel fotit :D
no moc se nesměj až zjistí že jsi použil jeho fotku tak bude chtít alespoň 5000 :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ovi-ivo

15. 12. 2015, 5:58

NO TAK TO TEDA JO :lol: :lol:
aleshonsa

16. 12. 2015, 2:11

Kardan ti můžu o víkendu vyfotit. Ještě k tomu potřebuješ domek, co přijde na pravé straně namontovat na stůl, když se sundá taková deštička. Kardan + domek jsem koupil v UNIFA http://unifa.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; tak je zkus, jestli ještě mají něco na prodej.
Dorazy otočného stolu podle mého neexistují. Posuv se zařazuje 4. polohou páky a pak pouští normálně pákou pro posuvy stolu. Nevím o tom, že by se dal někam připojit koncák stejný jako se používá u os stolu. Samozřejmě teoreticky bys to mohl nějak dobastlit. Nicméně na talíři stolu nemáš ani kam namontovat kámen co najíždí na hlavičku spínače. Musel bys to nějak upnout k upínací ploše. Bylo by to podle mě tak komplikované na seřízení, že jestli nebudeš vyrábět něčeho desítky nebo stovky kusů, tak se to podle mě nevyplatí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
ovi-ivo

17. 12. 2015, 7:41

Dík kardan sem zehnal a ty doraze opravdu existují videl sem je na stejném otočném stole jso pouze na mechanické bázi že vyhodí do nulové polohy tu páku kterou zapínáš posuv na stole.

TAKŽE JEDINÉ CO ZHÁNÍM JE UŽ "JENŮ TECHNICKÁ DOKUMENTACE K TOMUTO STOLU SMA 3 S NÁHONEM
aleshonsa

17. 12. 2015, 1:06

To je vlastně pravda. Ty stoly mají páku, kterou se ovládá spojka strojního posuvu. Nicméně bych počítal se zastavením +/- několik st. Rozhodně to nebude tak přesné jako doraz koncovým spínačem na stole. Mechanický doraz se dost špatně seřizuje. Vystihnout okamžik, kdy se páka vychýlí natolik, že se rozpojí spojka, je dost piplačka. Navíc to závisí i na rychlosti posuvu, protože záleží, jestli kolík, co páku vyřadí, najede jen velmi pomalu anebo jestli najede rychle a páka dostane určitou setrvačnost.
Samozřejmě to stačí alespoň na to udělat si otočení strojně na hrubo a pak to na přesnou hodnotu dotáhnout ručně podle nonia. Ono u více kusů ručně pořád dokola odtáčet třeba 180st taky není žádná zábava.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
ovi-ivo

18. 1. 2016, 9:05

nikdo nemá doma návod??
Borin
Kontaktovat uživatele:

18. 1. 2016, 4:25

aleshonsa píše:Kardan ti můžu o víkendu vyfotit. Ještě k tomu potřebuješ domek, co přijde na pravé straně namontovat na stůl, když se sundá taková deštička. Kardan + domek jsem koupil v UNIFA http://unifa.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; tak je zkus, jestli ještě mají něco na prodej.
Dorazy otočného stolu podle mého neexistují. Posuv se zařazuje 4. polohou páky a pak pouští normálně pákou pro posuvy stolu. Nevím o tom, že by se dal někam připojit koncák stejný jako se používá u os stolu. Samozřejmě teoreticky bys to mohl nějak dobastlit. Nicméně na talíři stolu nemáš ani kam namontovat kámen co najíždí na hlavičku spínače. Musel bys to nějak upnout k upínací ploše. Bylo by to podle mě tak komplikované na seřízení, že jestli nebudeš vyrábět něčeho desítky nebo stovky kusů, tak se to podle mě nevyplatí.

Že by můj kontakt na Unifu zafungoval ? :wink: Mají toho dost a ceny nejsou tak ukrutné...Já co jsem od nich koupil SV18ku za 35000+dph jsem vysmátej.. za ty prachy se dá koupit vylágrovanej šrot na inzerát od soukromníka...
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
aleshonsa

18. 1. 2016, 4:30

Borin píše:
aleshonsa píše:Kardan ti můžu o víkendu vyfotit. Ještě k tomu potřebuješ domek, co přijde na pravé straně namontovat na stůl, když se sundá taková deštička. Kardan + domek jsem koupil v UNIFA http://unifa.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; tak je zkus, jestli ještě mají něco na prodej.

Že by můj kontakt na Unifu zafungoval ? :wink: Mají toho dost a ceny nejsou tak ukrutné...Já co jsem od nich koupil SV18ku za 35000+dph jsem vysmátej.. za ty prachy se dá koupit vylágrovanej šrot na inzerát od soukromníka...
Já jsem na ně dostal tip od jiného člena fóra, co bydlí kousek. Byl jsem s nimi taky spokojen. Škoda, že to mam z Prahy už trochu dále. Tam by se vyplatilo občas zaskočit a určitě by si tam člověk něco vybral.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

18. 1. 2016, 4:53

ovi-ivo píše:nikdo nemá doma návod??
Já myslím, že tohle dáš i bez návodu. Rozebíral jsem 2 otočné stoly - jeden asi TOS (bohužel tam nebyl štítek, usuzuji z provedení) a pak polský Avia. Vždy jsem to dělal metodou kouknu a vidím. Ono tam v podstatě ani nic moc není. Šnek je uložen na excentru, aby se dal odpojit ruční pohon klikou ze záběru, pak je tam spojka strojního otáčení s polohami levý chod - vyřazeno - pravý chod (nejspíše), a ještě tam budou nějaké brzdy talíře.

Ty dva to byly malé stoly 250mm co mají tak 20 nebo 30 kg, které člověk vezme a otočí jak potřebuje. V dohledné době mě čeká velký 400mm stůl co má hmotnost že dva jsme s ním měli co dělat ho vůbec přizvednout. To bude horší sranda.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
ovi-ivo

21. 1. 2016, 9:52

Jo to jo měl sem ho taky rozdělanej a zjistil nulový opotřebení a ani zaškrabání není nikde projetý já jem že v technické dokumentaci by mohlo být neco o dodávaném příslušenství a tak. ten můj stolík má něco kolem 80kg já ho na frézku lupnu sám (no ale kočků :D )
cige10

22. 1. 2017, 3:33

Zdravím, chtěl bych se zeptat koupil jsem novej otočnej sůl ještě ve vazelíně co je na fotce výše a je to nějaký dost zatuhlý, do maznic jsem nastříkal řídký olej na promazaní a nepomohlo to, neví něco co s tím? nebo jak to rozdělat abych něco nepoškodil? děkuji předem za odpověď.
ovi-ivo

22. 1. 2017, 6:16

No budeš ho muset rozdělat vyprat v ředidle namastit a složit, já měl na zuběch pravěků vazelínu tak sem to skrabal šroubovákem a pak drhl kartáčkem na zuby a ředidlem (osobně doporučuji nitro ředidlo to pekně rozpouští- ovšem pozor na barvu některý umí rozpustit)
Myslím že na stole při rozdělávání nemáš co pokazit jen po složení vyšteluješ vůle.
cige10

22. 1. 2017, 6:43

nenapsal by jste mi prosím nějakej stručnej postup jak to rozdělat? vím že ze spodu je 6 šroubů. děkuji
Odpovědět

Zpět na „konvenční frézky“