Jak to funguje ?
nejlepší je utahování šroubu paličkovým momentem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
no jak tam utahuje ty šrouby na tom čele.. čekal bych nějakej utahovák nastavenej na moment a ne že bude mlátit paličkou do klíče..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Vůbec nejlepší je to nové ložisko - vypadá to jako pravá "řezaná" čína 

-
K tomu lozisku, nemaju sa nahodou davat do elektromotorov loziska z nemagnetickych materialov ?
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
Ten vnitřní kroužek mi připadá jak uřezaný karboflexou 

Tou tyčkou, kterou položí nahoře uzavře jádro transformátoru a ložisko potom slouží jako jeden závit nakrátko. Docela by mne zajímalo, jestli se tohle nazývá indukčním ohřevem. To je podle mne závit, který elektromagnetickým polem ohřeje jádro - materiál. Tady se ložisko ohřívá elektrickým proudem.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To se ohreje jen o par desitek stupnu
jinak by to tam nedaval takle rukama
treba 50 - 100 stupnu vpohode staci aby to tam zajelo
tuku to neuskodi a natloukani trubkou neni pro lozisko nic moc
a tak veliky lis neni treba po ruce
ten idukcni ohrev neni vyrobne nijak drahy, horsi je to s prodejni cenou
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
¨kutil_tim píše:Rambo007 píše:Tou tyčkou, kterou položí nahoře uzavře jádro transformátoru a ložisko potom slouží jako jeden závit nakrátko. Docela by mne zajímalo, jestli se tohle nazývá indukčním ohřevem. To je podle mne závit, který elektromagnetickým polem ohřeje jádro - materiál. Tady se ložisko ohřívá elektrickým proudem.
Myslíš že je to takto nějak ?
Radši natáhnu ložisko trubkou má plast kryt a navíc kdoví co tuk při tom ohřevu.
Přesně takhle si to představuji.
Nechci nikoho naštvat jen se blbě ptám. Proč natloukání trubkou není pro ložisko nic moc? Když to vezmu pochopitelně na vnitřní kroužek, tak mne napadá jenom riziko poničení ložiska setrvačnou hmotou vnějšího kroužku. A to podle mne nemůže při pár poklepech mít vliv.robokop píše:To se ohreje jen o par desitek stupnu
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jo presne to jsem mel na mysli
treba takovy kosouhly univerzalne parovatelny za 8000,- Kc kus bych tam vazne nenatloukal
ten krouzek je volny a ty rany by mohli mit vliv na zivotnost
pritom muzes koupit suchy led (cca 250 kc) a zachladit hridel, nebo lozisko ohrat
http://www.exvalos.cz/soubory/File/SKF_ ... ni_SKF.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
treba takovy kosouhly univerzalne parovatelny za 8000,- Kc kus bych tam vazne nenatloukal
ten krouzek je volny a ty rany by mohli mit vliv na zivotnost
pritom muzes koupit suchy led (cca 250 kc) a zachladit hridel, nebo lozisko ohrat
http://www.exvalos.cz/soubory/File/SKF_ ... ni_SKF.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tohle je metoda doporučovaná a používaná všemi výrobci ložisek
přesně jak je to na tom obrázku výše
ložisko se ohřívá el. proudem, vznikajícím v něm jako v závitu nakrátko ve střídavém mag. poli
to čím na to ložisko ve videu čmárne ze stran a pak na konci studuje je teplotní křída (teď mi nějak vypadl název)
je jich mnoho různých s různou teplotou, čmárne se na ohřívaný kus (ložisko) a při dosažení příslušné teploty podle druhu křídy se čárka roztaví
= indikátor dosažení teploty
............
indukční ohřev je v principu to samé - vířivé proudy vznikající ve vodiči v proměnném mag. poli, jen jsou tam jiné kmitočty atd
jádro toho trafa je složeno z tenkých navzájem izolovaných plechů - tím se naopak zabrání jeho ohřevu
přesně jak je to na tom obrázku výše
ložisko se ohřívá el. proudem, vznikajícím v něm jako v závitu nakrátko ve střídavém mag. poli
to čím na to ložisko ve videu čmárne ze stran a pak na konci studuje je teplotní křída (teď mi nějak vypadl název)
je jich mnoho různých s různou teplotou, čmárne se na ohřívaný kus (ložisko) a při dosažení příslušné teploty podle druhu křídy se čárka roztaví
= indikátor dosažení teploty
............
indukční ohřev je v principu to samé - vířivé proudy vznikající ve vodiči v proměnném mag. poli, jen jsou tam jiné kmitočty atd
jádro toho trafa je složeno z tenkých navzájem izolovaných plechů - tím se naopak zabrání jeho ohřevu
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Já mrazák používám pravidelně. Má to dvě výhody. Jednak je důvod sežrat všechno dobré co tam je s tím, že jsem si musel udělat místo a jednak je montáž snažší. Troubu na pečení používám rovněž. Je pravda, že ženy nemají rády pohyb kolo těchto dvou věcí v montérkách a zašpiněných rukavicích. Píst a ojnici do trouby, pístní čep do mrazáku a už to fičí.