chtěl bych poradit s výběrem krokáče a driveru, potřebuji ovládat ventil, požadovaný krouťák: 5Nm při velmi pomalých otáčkách: 0.25 otáčky/min (neměnných).
Převodovku si vyřeším, předpokládám krokový motor - 50 otáček/min, při převodovém poměru 50/0.25 a s rezervou braných 10Nm to vychází na krouťák motoru alespoň 0.05Nm. Zátěž je 24/7 (4 měsíce je to vyplé), ale tak že co 30s se rozjede na 0 až 3s (většinou 0 až 1s). Motor bude napájen 24VDC. Chtěl bych aby to jelo bez poruch aspoň 10 let

Nehledám to nejlevnější řešení, ale drahé to být taky nesmí, budu potřebovat tak 30ks. S krokáčema nemám zkušenosti, jen vím, že celkem kvalitní jsou NEMA (i když pro mou aplikaci jsou předimenzované) a např. v Microconu mají SX16-0402N za 149,- při odběru 10ks - to by pro mě mohlo stačit?
Než jsem narazil na toto fórum, tak jsem z Ebaye objednal na zkoušku driver A4988 a EasyDriver s A3967, ale uživatel Mex tady od driveru A4988 odrazoval, bude to problém i v tomto případě? Mně by se totiž hodilo, aby to zabíralo málo místa (pulsy driveru bych posílal Arduinem NANO V3). Na Ebay jsou drivery s TB6560 už pod 160,-, ale je to prostě moc velké...
Nebo mě nasměrujete úplně někam jinam? Na něco jiného malého, kvalitního a levného