CNC frézka na drevo a plasty do 300€
Zdravím Vás!
Chcel by som vedieť, či sa dá vyrobiť CNC frézka na frézovanie dreva a plastov poprípade gravírovanie hliníka za 300€.
Mám základné vedomosti z elektrotechniky, elektroniky(číslicovej techniky), programovania(v jazykoch assembler a C, C++) mikrokontrolérov PIC a používanie zákl. modulov atď. Navštevujem SPŠE a som študent tretieho ročníka so zameraním na EPS. Na KOP-ku by som chcel vyrobiť CNC frézu. Peniaze sú mojou slabou stránkou, ale momentálne už brigádujem(Som dobrý pracant). Nie som zrovna chytrý(matika priemer), ale viem sa naučiť potrebnú znalosť daného učiva(v škole sa snažím prijať čo najviac vedomostí). Praktických skúseností mám nedostatok, ba až žiadne s drevoobránaním. Dúfam, že mi poradíte. Vopred vďaka!
Peter
Chcel by som vedieť, či sa dá vyrobiť CNC frézka na frézovanie dreva a plastov poprípade gravírovanie hliníka za 300€.
Mám základné vedomosti z elektrotechniky, elektroniky(číslicovej techniky), programovania(v jazykoch assembler a C, C++) mikrokontrolérov PIC a používanie zákl. modulov atď. Navštevujem SPŠE a som študent tretieho ročníka so zameraním na EPS. Na KOP-ku by som chcel vyrobiť CNC frézu. Peniaze sú mojou slabou stránkou, ale momentálne už brigádujem(Som dobrý pracant). Nie som zrovna chytrý(matika priemer), ale viem sa naučiť potrebnú znalosť daného učiva(v škole sa snažím prijať čo najviac vedomostí). Praktických skúseností mám nedostatok, ba až žiadne s drevoobránaním. Dúfam, že mi poradíte. Vopred vďaka!
Peter
Ahoj, vzhledem k tomu, za jaký almužny se tu poslední dobou prodávaj lineáry a podobný poklady, bych skoro řek, že něco menšího a skromnějšího jo. Pokud teda myslíš těch 300E čistě na matroš. T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Elektroniku by som si chcel sám spraviť. T.j. menič frekvencie, kontroléri krokových motorov, napájací zdroj prerobený z ATX zdroja.
Proste ušetriť tam, kde sa dá. Vreteno a ostatné mechanické komponenty si kúpim. Stavbu CNC-čka by som chcel začať už v auguste, aby som potom nemusel po škole pomaly robiť na fréze. Za 3 mesiace by som si mohol slušne zarobiť.
Ja by som to chcel robiť s EMC2. Ak by som potreboval hliníkový výrobok, tak by som ho jednoducho odlial z drevennej formy a potom ešte trochu "vyleštil" na fréze. Nápad to nie je zlý, len neviem ako by to fungovalo v praxi.
Proste ušetriť tam, kde sa dá. Vreteno a ostatné mechanické komponenty si kúpim. Stavbu CNC-čka by som chcel začať už v auguste, aby som potom nemusel po škole pomaly robiť na fréze. Za 3 mesiace by som si mohol slušne zarobiť.
Skôr by som chcel nieco väčšie. Obrábaciu plochu 1000x500x300[mm]. Niečo podobné som videl na tohtoročnej KOPke a chlapík hovoril, že ho to stálo 300€. Neviem čo je pravda, ale ako soft používal mach3, ktorú pokiaľ viem si človek musí kúpiť licenciu(120€).něco menšího a skromnějšího
Ja by som to chcel robiť s EMC2. Ak by som potreboval hliníkový výrobok, tak by som ho jednoducho odlial z drevennej formy a potom ešte trochu "vyleštil" na fréze. Nápad to nie je zlý, len neviem ako by to fungovalo v praxi.
Ty jo, i frekvenčák? Pěkné. Na upravování PC zdroje bych se vykašlal, spíš bych se pídil po nějakym poctivym trafu..peT0 píše:Elektroniku by som si chcel sám spraviť. T.j. menič frekvencie, kontroléri krokových motorov, napájací zdroj prerobený z ATX zdroja.
Jo i vřeteno to má zatáhnout?peT0 píše:Vreteno a ostatné mechanické komponenty si kúpim.
A co teda konkrétně bys vyráběl?peT0 píše:Za 3 mesiace by som si mohol slušne zarobiť.
Zní to jako totální sci-fi, nemáš náhodou fotku toho stroje? A viděl jsi ho i něco dělat? Btw. co je KOPka?peT0 píše:Skôr by som chcel nieco väčšie. Obrábaciu plochu 1000x500x300[mm]. Niečo podobné som videl na tohtoročnej KOPke a chlapík hovoril, že ho to stálo 300€. Neviem čo je pravda..
To je dobrá volba, ale to je jen "přehrávač" gcode, ještě budeš potřebovat CAM, který ten gcode vygeneruje. Nebo to máš nějak podchyceno?peT0 píše:Ja by som to chcel robiť s EMC2.
Jestli tim "leštěnim" myslíš frézování, tak to si na CNC s rozjezdy 1000x500x300[mm] za 300E nedovedu představitpeT0 píše:Ak by som potreboval hliníkový výrobok, tak by som ho jednoducho odlial z drevennej formy a potom ešte trochu "vyleštil" na fréze. Nápad to nie je zlý, len neviem ako by to fungovalo v praxi.

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
S tým frekvenčným meničom som to možno prehnal, ale tie rozmery sú celkom v pohode. Jeden chlapík mi raz hovoril o plazmovej rezačke s obrábacou plochou 2000x1500x200[mm] a keď som si teraz pozisťoval ako sa veci majú v skutočnosti, tak by som povedal že tá plazma je sci-fi.
KOP- Komplexná Odborná Práca. Je to praktická časť maturitnej skúšky.
Software som si ešte nenaštudoval. To poctivé trafo by bolo strašne drahé.
KOP- Komplexná Odborná Práca. Je to praktická časť maturitnej skúšky.
Software som si ešte nenaštudoval. To poctivé trafo by bolo strašne drahé.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
[quote="peT0"]................ Za 3 mesiace by som si mohol slušne zarobiť.[quote]
.....tak to je slušná perspektiva, výchozím bodem je stavba
https://www.youtube.com/watch?v=fIWtXWZyv-M" onclick="window.open(this.href);return false;
.....tak to je slušná perspektiva, výchozím bodem je stavba

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
s obrabacou plochou 300x200x150 sa da. kratke lineary predava za facku kopec ludi. Ale na "router" 1000x500 treba uz kopec materialu, uz len ten cosi stoji. Gulickove skrutky alebo trapez?
Metrova uz nieco stoji, navyse asi by to chcelo dve? Ak ano potrebujes ich synchronizovat remenom. Klinovym asi nie. Krokovy motor tiez cosi stoji, potrebujes tri.
Za 300€ zabudni. Aj kedby ti to mal kto obrabat zadarmo.
Metrova uz nieco stoji, navyse asi by to chcelo dve? Ak ano potrebujes ich synchronizovat remenom. Klinovym asi nie. Krokovy motor tiez cosi stoji, potrebujes tri.
Za 300€ zabudni. Aj kedby ti to mal kto obrabat zadarmo.
Zial az budes slusne zarabat v IT, resp. v hocicom, tak na CNC ti cas teda neostane
Ale samozrejme s tym suhlasim, bez toho aby si daco vedel nezarobis nikdy (zlodejinu neratam:) Takze ucit sa ucit sa ucit sa...

Ale samozrejme s tym suhlasim, bez toho aby si daco vedel nezarobis nikdy (zlodejinu neratam:) Takze ucit sa ucit sa ucit sa...
Dřevoobráběcí CNC mě už dost dlouho živí. Tudíž o nich něco vím, takže jestli se Vám povede za 300€ postavit skutečně funkční mašinu s rozjezdy 1000x500 tak před Vámi hluboce smeknu. Je tedy fakt, že mým oborem jsou profi CNC, ale jen pro info - 300 € stojí jeden hydroupínač na frézu. A to ještě italský IMS, Schunk bude ještě dražší.
Je však pravda, že jeden známy si postavil mašinku z MDF desek, pro lineární vedení použil šuplíkové pojezdnice a místo vřetene Dremel. Touto cestou se dá trochu přiblížit ceně, ale určitě to nebude o Vámi zamýšlených rozjezdech a spíše na balzu, než na pořádný dřevo.
Je však pravda, že jeden známy si postavil mašinku z MDF desek, pro lineární vedení použil šuplíkové pojezdnice a místo vřetene Dremel. Touto cestou se dá trochu přiblížit ceně, ale určitě to nebude o Vámi zamýšlených rozjezdech a spíše na balzu, než na pořádný dřevo.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t ... 93#p172193" onclick="window.open(this.href);return false;peT0 píše:To poctivé trafo by bolo strašne drahé.