i=80 až 100 osová vzdálenost 100mm
Děkuji za navedení

No jak myslítePavel R píše:No třeba proto, že jsem už pár rotačních os servisoval, ale žádná z nich nebyla hnána přes šnek. Docela zásadní je totiž v tomto případě bezvůlovost. Takže třeba pětiosky mají harmonické převodovky, u čtyřos je často k vidění servo - planetová převodovka - pastorek - věnec 4.osy. Šnekové převodovky jsou u CNC k vidění tak u vyvážecího pásu pilin, případně u starších mašinek se občas vyskytly u pohonu rotačního výměníku nástrojů.
Tyhle kola -šneky jsou vyrobené - hala bala613ziza píše:Tady http://www.teatechnik.cz/snekova-soukoli/ jsi už poptával?
Nemohl by jste použít věnec ze setrvačníku auta?doncarlos píše:Rovněž řeším otočný stůl - pátou osu, ale chtěl bych použít velké kolo s vnitřním ozubením, do kterého by zabíraly
dva pastorky na protilehlých stranách, poháněné od serva ozubeným řemenem. Jeden pastorek by šel vůči hřídeli
mikrometricky natáčet, takže by se takto vymezila vůle. Poptal jsem to zkusmo u jednoho významného výrobce ozubeni,
ale 120000.- je mimo moji realitu. Tak koukám po šrotištích. Už jsem dokonce vhodné převody našel, ale pouze jeden pastorek
Chtěl jsem proto oslovit mistra Tumlíka, tak to činím zde veřejně - ozubené kolo vnitřní průměr 300, 2ks pastorky asi 16 zubů, modul 1.5 - 2,
zuby rovné, ale šikmé by byly super, kdyby uvedl, zda by to vyrobil, případně cenu do SZ.