Našel by se někdo v okolí mého bydliště(Kolín, Kutná Hora, Čáslav) kdo by uměl na fréze 1000 mm na 1 upnutí + následné broušení na plocho?
edit:
Potřebuji obrobit frézou na frézce díl dlouhý 1040 mm na 1 upnutí. Následné broušení na magnetce vítáno.
Frézování + broušení 1000 mm.
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
- Francotirador
Ten rozměr frézy je co, průměr nebo délka? Metrová fréza mi přijde nějak moc - leda že by šlo o frézu na asfalt atd. Nemělo to být 100 mm?
Pokud jde o nejakou specialitu (např. ta důlní fréza, nebo na asfalt) i tak moc nerozumím proč jí chces ostřit zrovna na brusce na plocho. To máš k té fréze nějaký přípravek na ostření vhodný na brusku na plocho?
Pokud jde o nejakou specialitu (např. ta důlní fréza, nebo na asfalt) i tak moc nerozumím proč jí chces ostřit zrovna na brusce na plocho. To máš k té fréze nějaký přípravek na ostření vhodný na brusku na plocho?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Francotirador tos zabil ,tak nějak normální strojař si představí frézku X1000 ,Y400-500,Z500 ,teda nevím jak u vás?
Jo a když jsme u toho fréza je nástroj!!! frezka je stroj!! 

Naposledy upravil(a) fmodel dne 17. 5. 2015, 2:54, celkem upraveno 1 x.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Francotirador
Jo jo frézku těchto rozměrů si představit dovedu. O frézce ale trnkav nenapsal ani písmeno.
Píše o fréze (jejím upnutí a následném broušení - zřejmě ostření). A metrová fréza mi ve strojařině přijde už dost velká.
Ano dovedu si představit tak velkou kotoučovou, ale co jsem viděl tak měly většinou výměnné plátky.
Píše o fréze (jejím upnutí a následném broušení - zřejmě ostření). A metrová fréza mi ve strojařině přijde už dost velká.
Ano dovedu si představit tak velkou kotoučovou, ale co jsem viděl tak měly většinou výměnné plátky.
Tak se to nějak svrhává ve slovíčkaření i přesto že víme co myslel 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Francotirador
Pokud si trnkav spletl nástroj se strojem tak to dává smysl úplně jiný
a zřejmě chce ofrézovat něco metr dlouhého.
Já ale jeho text tak jak je napsán pochopil, jak už jsem napsal, že chce nabrousit - naostřit frézu (a zaskočila mě její velikost).
edit: když teď koukám na název příspěvku tak to vypadá že si trnkav opravdu splet nástroj se strojem

Já ale jeho text tak jak je napsán pochopil, jak už jsem napsal, že chce nabrousit - naostřit frézu (a zaskočila mě její velikost).
edit: když teď koukám na název příspěvku tak to vypadá že si trnkav opravdu splet nástroj se strojem