FREECAD - export do dxf

CAD software, shareware, freeware
Odpovědět
Vikin

21. 5. 2015, 8:11

Ahoj všem.
Rád bych užíval FREECAD ale bohužel nemůžu zprovoznit export do dxf. Při pokusu o export na mě vyskočí hláška: "Stažení DXF knihoven selhalo:Prosím stáhněte je manuálně z: ....... " atd. To jsem udělal a nic...
Ví někdo kde je zakopaný pes?
Díky.
Vepr

21. 5. 2015, 9:14

Můj Freecad má asi 432 MB a je to jen jeden soubor. Do dxf mi to exportuje i při vytaženém kabelu od internetu a nic to nezkouší stahovat.
Myslím tedy že tvůj freecad jsi stahl bez těch knihoven, ale to se jen domnívám.
Já ho stahl z http://www.freecadweb.org" onclick="window.open(this.href);return false;
.
Dubinek

14. 7. 2015, 4:48

Mám stejnej problém :o/ Freecad jsem stáhnul z oficiální stránky. Nemá v sobě ale knihovny pro dxf ( prý kvůli autorským právům či co :-/), automatický stažení selže. Je tam odkaz na stránku, odkud se stáhnou manuálně. To jsem udělal, ale problém pořád stejnej. Na stránkách je uvedená tahle cesta: C:\Users\yourUser\Application Data\FreeCAD .. Ta u mě neexistuje. Nějaký data k freecadu jsem našel tady: C:\Users\Jáchym\AppData\Roaming\FreeCAD .. Je to to samý? Poradí, prosím, někdo? Nebo nějakej jinej formát, kterej by pak šel importovat do Lazy camu??
Díky
filla
Kontaktovat uživatele:

14. 7. 2015, 6:01

ano je to ta cesta, tim "yourUser" v ceste, je mysle uzivatel, pod ktrerym je program pouzivan, ve windows je to vetsinou jediny uzivatel s pravy administratora, aby se mohly nerusene sirit viry :)
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Dubinek

14. 7. 2015, 8:13

To jo, já spíš, že tam je ještě ta podsložka roaming. Ale možná to je tím, že to nemám nainstalovaný na svazku C:, nýbrž D:, tak to tam má složku navíc. Každopádně ten export nefunguje a jinde v Users složka freecad neni :(
Odpovědět

Zpět na „CAD“