Házení šklíčidla 80 v čelistech

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
milou

27. 5. 2015, 10:51

Ahoj . Můžete mi prosím poradit ? Do sklíčidla 80 upnu broušenou kulatinu průměr 10 . Přiložím hodinky , a háže 0.2 mm . Navíc mi příjde , že tu kulatinu čelisti drží jen hranou v těle sklíčidla . Ve vnější části čelistí se nedotýkají kulatiny . Poradíte , co s tím ? Dělají to oba soustruhy . Ve vřeteníku je vše dotáhnuté . Díky
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2015, 11:40

čelisti budou vymlácené či jinak opotřebené. Přebrousit.A měřil jsi univerzálu jako takovou...máš ji dobře ustavenou?
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
jova
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2015, 11:48

milou

27. 5. 2015, 12:54

No jo , ale já mám tvrdé čelisti . Nejlepší vrtáj mám kobalt 8 % , a pochybuju , že by se zakousl do čela čelistí ,abych je moh stáhnout . Vlastně nevím , co s tím . Pomůže koupit nové čelisti ? Třeba měkké , a ty pak odsoustružit přímo v hlavě . ???
Miltech
Sponzor fora

27. 5. 2015, 1:16

Pro začátek si pořiď brousek na stopce, upni do koníka, najeď do univerzálky a lehce stáhni čelisti aby se "vozily" po brousku, spusť soustruh na plné otáčky. Najížděj brouskem do univerzálky a zpět. Správně by to chtělo upnout brousek na suport a mírně vyosit a pak teprve předchozí postup. To proto, aby čelisti nejdříve stiskly na konci a postupně svíraly směrem dovnitř...
jova
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2015, 2:35

Už jsem ti dával odkaz. Nejdříve si zkontroluj jestli máš dobře usazené sklíčidlo a nehází ti. Pak jestli máš nasazené čelisti, ve správných otvorech.
No a pak si normálně upni ten stopkový brousek a při nejvyšších otáčkách a lehce otevřených čelistech to projeď. Jestli jsou tvrdé nebo měkké je jedno.
milou

27. 5. 2015, 3:16

jj . Já už to prostudoval . Lehce to brousím co můžu . Háže to stíny po brousku , takže ten originální rádius nebyl na středu . (zřejmě)
milou

27. 5. 2015, 3:42

Tak jeden je asi hotový . Z 0.20 jsem to stáhnul na na 0.05 . Ale víc už to nejde . Stáhnul jsem to dokonce na 0.02 , ale jak jsem dotáhnul všechny tři šrouby od sklíčidla , tak to hodilo 5 stovek . Měl bych to přejet ještě jednou ?
jova
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2015, 4:12

Zásada je, podle mě, utahovat sklíčidlo stále ve stejném otvoru :D
Zkus to doklepnout na sklíčidle.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 5. 2015, 10:15

milou píše:Ahoj . Můžete mi prosím poradit ? Do sklíčidla 80 upnu broušenou kulatinu průměr 10 . Přiložím hodinky , a háže 0.2 mm . Navíc mi příjde , že tu kulatinu čelisti drží jen hranou v těle sklíčidla . Ve vnější části čelistí se nedotýkají kulatiny . Poradíte , co s tím ? Dělají to oba soustruhy . Ve vřeteníku je vše dotáhnuté . Díky
Mě tady chybí zásadní informace, jestli to sklíčidlo je nové či nikoli :wink: Od nové/staré se budou odvíjet odpovědi, u těch starých, bývají mnohdy vymačkané T drážky v tělese vřetene od kalených čelistí, to ti pak ty čelisti dělají to co píšeš. Pokud bude odpověď staré, tak rada je mrskni s tím po psovi, to přebrušování většinou k žádnému kloudnému výsledku nevede a kup si nové, můžeš mě věřit, že je to nejlevnější řešení, které ti hned ze začátku nezhnusí pěkné řemeslo tím, že nemůžeš slušně upnout obrobek :wink: já a nebo kdokoli jiný ti tady potom rád poradí, jakým způsobem to sklíčidlo dostat klidně pod jednu stovku opakovaně, včetně zcela zásadní podmínky, kterou tady zmínil jova, utahování vždy na stejném pastorku na kterém jsi to vycentroval !!
Z toho co jsi napsal, bych řekl, že je to stará a hodně jetá ludra, to je pak těžko radit :)
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
milou

28. 5. 2015, 6:14

tumlik píše:
milou píše:Ahoj . Můžete mi prosím poradit ? Do sklíčidla 80 upnu broušenou kulatinu průměr 10 . Přiložím hodinky , a háže 0.2 mm . Navíc mi příjde , že tu kulatinu čelisti drží jen hranou v těle sklíčidla . Ve vnější části čelistí se nedotýkají kulatiny . Poradíte , co s tím ? Dělají to oba soustruhy . Ve vřeteníku je vše dotáhnuté . Díky
Mě tady chybí zásadní informace, jestli to sklíčidlo je nové či nikoli :wink: Od nové/staré se budou odvíjet odpovědi, u těch starých, bývají mnohdy vymačkané T drážky v tělese vřetene od kalených čelistí, to ti pak ty čelisti dělají to co píšeš. Pokud bude odpověď staré, tak rada je mrskni s tím po psovi, to přebrušování většinou k žádnému kloudnému výsledku nevede a kup si nové, můžeš mě věřit, že je to nejlevnější řešení, které ti hned ze začátku nezhnusí pěkné řemeslo tím, že nemůžeš slušně upnout obrobek :wink: já a nebo kdokoli jiný ti tady potom rád poradí, jakým způsobem to sklíčidlo dostat klidně pod jednu stovku opakovaně, včetně zcela zásadní podmínky, kterou tady zmínil jova, utahování vždy na stejném pastorku na kterém jsi to vycentroval !!
Z toho co jsi napsal, bych řekl, že je to stará a hodně jetá ludra, to je pak těžko radit :)
Ahoj . Jeden soustruh má 3 roky , a druhý je téměř nový 4 měsíce . U obou byl stejný problém . Tak jdu s hodinkama hledat ten pastorek , který házel nejmíň . Dík za rady .
testone
Sponzor fora

28. 5. 2015, 6:43

u univerzálek TOS je pastorek, při jehož použití upnutý předmět házi nejméně, označen "0"
samozřejmě to platí při srovnání povrchu hlavy do "0"
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
milou

29. 5. 2015, 7:23

testone píše:u univerzálek TOS je pastorek, při jehož použití upnutý předmět házi nejméně, označen "0"
samozřejmě to platí při srovnání povrchu hlavy do "0"

Tuším , že to nebude tos . Myslím ,že tuhle chybu udělali západoněmečtí soudruzi z číny .
jova
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2015, 7:32

Ale i u té číny je dobré si jeden otvor označit a utahovat to stále v něm :wink:
milou

29. 5. 2015, 7:48

jova píše:Ale i u té číny je dobré si jeden otvor označit a utahovat to stále v něm :wink:
Udělám to přeně tak , a pak písnu co jsem naměřil .
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“