nova verze Ubuntu + EMC
Jiz delsi dobu je nova verze Ubuntu 8.04 & EMC2. Zkousel jsem to nainstalovat na Core 2 Duo 6300, chipset Intel P966, SATA HDD a VGA nVidia 7900GS. Vse funguje dobre a spolehlive ale kdyz dohraju driver VGA a zacne fungovat 3D akcelerace tak EMC hlasi chyby - viz foto. Poradi nekdo a nebo se nezabyvat 3D akceleraci? Karel
EMC vypada dobre, kolega na tom frezuje denne vic jak 8hod. a zatim bez jedineho bugu, uvidime kolik uzivatelu si do budoucna ziska. Je to ZDARMA a to by melo byt docela velke plus pro nas hobbysty. Dokonce pozadavky na PC jsou nizke.dzairo píše:tiez som toskusal dva dni pred a jeto super doteraz som isiel na MACH 3 a potom na jeden dos CNC (tiez je dobry) a mozno presedlam na EMC
regards

no EMC je LINUX projekt .
Je to software ako MACH3 a podobne .
pouziva sa na ovladanie cnc masin.
Ak si stiahnes cele ISO (Live CD) tak sa ti spusti cely operacny system a v nom je program EMC s ktorym mozes ovladat cez paralelny port (printer port) ovladat drivery na krokove motory.
Je super jednoduchy a podla mna aj lepsi ako MACH3 .
MACH3 je komplikovany
Je to software ako MACH3 a podobne .
pouziva sa na ovladanie cnc masin.
Ak si stiahnes cele ISO (Live CD) tak sa ti spusti cely operacny system a v nom je program EMC s ktorym mozes ovladat cez paralelny port (printer port) ovladat drivery na krokove motory.
Je super jednoduchy a podla mna aj lepsi ako MACH3 .
MACH3 je komplikovany
- modemo
- Kontaktovat uživatele:
Pre EMC ano. Linux je vhodnejsi pre realtime veci ako XP. Nevidel by som v tom taky problem, ved mozes mat bootmanager a vyberes si, ci ti ma nabehnut XP alebo Linux.andy555 píše:to musim mat potom OS Linux a nie Windows XP??
Presne tak, pri instalaci verze 8.04 je to velmi jednoduche. Pak si vybiram jestli nabootuji do XP kde kreslim v CADu, generuji drahy a pak reboot a najedu do Linuxu/EMC a rezu.modemo píše:Pre EMC ano. Linux je vhodnejsi pre realtime veci ako XP. Nevidel by som v tom taky problem, ved mozes mat bootmanager a vyberes si, ci ti ma nabehnut XP alebo Linux.andy555 píše:to musim mat potom OS Linux a nie Windows XP??

Tak jsem se konecne dokopal k tomu,abych to EMC2 taky otestoval.
Instalace Ubuntu 8 je opravdu snadna a koexistence s WinXP se jevi jako bezproblemova zalezitost.Samotny EMC se taky chova mravne a pres svoji jednoduchost a spartanske moznosti v ovladani funguje OK.Opravdu mu necini 100KHz hodiny na 3GHz AMD a i serva s nim chodi o poznani svizneji nez pod Mach3.Kvalita impulsu je dobre urovni.Urcite je to jedna s dobrych alternativ rizeni pro casy budouci.
Instalace Ubuntu 8 je opravdu snadna a koexistence s WinXP se jevi jako bezproblemova zalezitost.Samotny EMC se taky chova mravne a pres svoji jednoduchost a spartanske moznosti v ovladani funguje OK.Opravdu mu necini 100KHz hodiny na 3GHz AMD a i serva s nim chodi o poznani svizneji nez pod Mach3.Kvalita impulsu je dobre urovni.Urcite je to jedna s dobrych alternativ rizeni pro casy budouci.
Tak jste mě taky naladili na test. Jen po instalaci jsem musel konstatovat, že mi tam chybí dnes pro mě důležitá věc a tou je inkrementální kolečko na posuv jednotlivých os. V Machu ho používám k plné spokojenosti a tady mi to prostě chybí. Možná existuje nějaká jiná verze která by to uměla? Nebo už to má někdo zmáknutý? Já to tam nenašel.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Super, ze to vyzkouseli i profici. Dodelat kolecko na posuv by se urcite hodilo a mozna, ze v budoucnu se toho nekdo ujme. KMad_BOXs píše:Tak jste mě taky naladili na test. Jen po instalaci jsem musel konstatovat, že mi tam chybí dnes pro mě důležitá věc a tou je inkrementální kolečko na posuv jednotlivých os. V Machu ho používám k plné spokojenosti a tady mi to prostě chybí. Možná existuje nějaká jiná verze která by to uměla? Nebo už to má někdo zmáknutý? Já to tam nenašel.
- Jojanisberg
Kluci pošlete mi nějaká specifika, já jsem mach neviděl
a to kolečko by třeba zmák mladej
ten nic jinýho než linux nepoužívá a vim že programuje nějaký ovládání pro jednočipy
a to kolečko by třeba zmák mladej
ten nic jinýho než linux nepoužívá a vim že programuje nějaký ovládání pro jednočipy
Johanisberg
- Jojanisberg
mladej to dělá - už sem mu to předhodil, tak slíbil že to nainstaluje a podívá se na to,
já mu slíbil malej forichtung se třema motorkama z tiskárny aby to moh zkoušet
Tak to musim rychle stvořit
já mu slíbil malej forichtung se třema motorkama z tiskárny aby to moh zkoušet
Tak to musim rychle stvořit
Johanisberg