Tak sem zacal taky cosi vytvaret
Uz kdysi me predstava vlastnit jakysi strojecek pro zabavu napadla a touha prerostla ve stavbu a diky svemu zamestnani sem mel dost ulehcenou situaci co se zpracovani a obrabeni tyce ovsem znalosti a zkusenosti se stavbou cnc nula alespon co se tyce elektronicke casti a kdyz uz sem se po precteni mnoho vlaken tu naucil a donutil sve krokove motory hybat zahajil sem stavbu pouzil sem 22 ocel plech napsal program upl nastroj a zacal...
Jedine s cim si zatim nevim rady a kde ale chci zacit je 3d obrabeni vecne diskutovane tema ale zatim sem nenasbiral dost zkusenosti abych s toho byl dost moudrej jeste nejake ty prevody drah nastroju ale jak vytvorit 3d model v softu z fotky na to sem nikde neprisel libi se me sosky cele postavy ci obliceje v cadu zvladam 3d modely se zadavanim souradnic ale jak z fota udelat treba model vlastniho auta ci portret na to sem tu odpovedi moc nenasel treba ale jen spatne hledam
- Francotirador
Z jedné fotky to samozřejmě nejde.kaktus009 píše:... ale jak z fota udelat treba model vlastniho auta ci portret na to sem tu odpovedi moc nenasel treba ale jen spatne hledam

Hledej články o oboru 3D Fotogrammetrie
Průmyslové fotogrammetrické skenovací systémy (tedy přesné) jsou hrozně drahé, ale např. tohle by mohlo být pro normálního smrtelníka dostupné (přesnost, ale asi nebude nic moc):
http://www.zive.cz/clanky/photofly-vytv ... -a-158234/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rozhlas.cz/leonardo/technolo ... r--1315595" onclick="window.open(this.href);return false;
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Stručně řečeno ... ten stroj je přehlídka ztracenýho času a škoda materiálu ... no je vidět, že tenhle aspekt asi nemusíš řešit. 
Jak píše Echt ... nastuduj si něco o tuhosti a volbě proporcí a pak začni znovu.

Jak píše Echt ... nastuduj si něco o tuhosti a volbě proporcí a pak začni znovu.
Ahojky kaktus009
promiň že se vyjádřím tak jak mne to v první chvíli napadlo :
"totiž že by se mi takové hezké žebříčky hodily za okno jako plůtek aby mi hrnce nepadaly na ulici"
Než jsem to napsala reagoval echt že bude lépe nevyrábět hromady třísek a porozhlédnout se tady na foru ....
Konstrukce je takový "filigrán jako staré šicí stroje" oku může lahodit ,ale zase jako už mnohokrát ...
Chlapci to musí být především TUHÉ JINAK JE TO MARNÉ ,JE TO MARNÉ
Zkus to znova neber to osobně jako výsměch a nedej se odradit ,zatímco máš hotové díly ,já jen trhám výkresy a už docela dlouho až se stydím
Klidně okopíruj zdejší konstrukce ,určitě se nikdo nebude zlobit...
Třeba : CNC by Airm@n64 'Little yellow' ,na stránkách Gravosu najdeš také galerii a je na co koukat ...a než si projdeš podobné konstrukce portálek tady budeš mít asi jasno jak by Tvůj stroj mohl vypadat o poznání lépe s Tvými možnostmi
Projekty od PetrNC se ukázaly jako nejvhodnější následování viewtopic.php?f=15&t=1538
Totiž jde o použití šroubovaných uzavřených profilů z jednotlivých žeber a desek ...

promiň že se vyjádřím tak jak mne to v první chvíli napadlo :
"totiž že by se mi takové hezké žebříčky hodily za okno jako plůtek aby mi hrnce nepadaly na ulici"

Než jsem to napsala reagoval echt že bude lépe nevyrábět hromady třísek a porozhlédnout se tady na foru ....
Konstrukce je takový "filigrán jako staré šicí stroje" oku může lahodit ,ale zase jako už mnohokrát ...
Chlapci to musí být především TUHÉ JINAK JE TO MARNÉ ,JE TO MARNÉ

Zkus to znova neber to osobně jako výsměch a nedej se odradit ,zatímco máš hotové díly ,já jen trhám výkresy a už docela dlouho až se stydím

Klidně okopíruj zdejší konstrukce ,určitě se nikdo nebude zlobit...
Třeba : CNC by Airm@n64 'Little yellow' ,na stránkách Gravosu najdeš také galerii a je na co koukat ...a než si projdeš podobné konstrukce portálek tady budeš mít asi jasno jak by Tvůj stroj mohl vypadat o poznání lépe s Tvými možnostmi

Projekty od PetrNC se ukázaly jako nejvhodnější následování viewtopic.php?f=15&t=1538
Totiž jde o použití šroubovaných uzavřených profilů z jednotlivých žeber a desek ...
Naposledy upravil(a) pavlaxy dne 3. 7. 2015, 11:18, celkem upraveno 4 x.
- Francotirador
Podle mně byl záměr konstruktéra kaktuse vytvořit portálku k frézování modelů z polystyrénu. Na výrobu letadélek dle mého názoru v pohodě.echt píše:na tvém místě bych to celé stopnul a přečetl si nějakou publikaci typu základy konstrukce obráběcích strojů *hledej pasáže o tuhosti, vibracích ...
*neznám sice celkovou konstrukci, ale zatím to vypadá jako totální nesmysl
Pokud od toho očekává více, tak ta konstrukce moc dobrá opravdu není.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
A kdež to nebude frézovat tak z toho bude sepr 3d tiskárna ,stačí jen v XY dát místo šroubů řemeny a je to.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
V amatérských podmínkách se mi hodně líbí betony -jakýkoliv polymer nebo kvalitní stavební .Slušně tlumí a když to bude slušně osazený ,,železem¨ tak to nemá chybu. 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Diky za komentare rozpracovaneho projektu ovsem vzhledem k tomu ze ani jeden jste nevidel finalni podobu vsech vyztuh a vykresove dokumentaci tak me docela prekvapuji a vzhledem k tomu ze se tu bavime pouze o rozestavenem portalu je predcasne delat zavery ale nijak me to neodradi protoze jsou to fotky z zapocate stavby takze to chce trpelivost a ne resit neco na co sem se neptal a neresim a ani se nestydim vedle cnc ala skrin se bat o tuhost pocitanou nasim projektatem na prihradove nosniky jak za y tak z bocnic budou dalsi vyztuhy a po kompletaci dojde k uzavrenemu trihrademu profilu o tuhost opravdu strach nemam navic je to modelarska freza to za prve a pouze k mojim ucelum drevo plast ja si nemusim stavet profi stroj na obrabeni ten mam v praci