Zdravím všechny praktiky a prosím o radu.
Lze takto upnutou kotoučovou uhlovou frézou vyfrézovat rybinovou drážku viz. níže?
Mne napadají pouze dvě možnosti jak nato:
- vyfrézovat na dno rybinové drážky další drážku pro křížovou hlavu zajišťovacího šroubu - operace navíc
- odbrousit přečnívající část křížové hlavy šroubu - výrazné snížení pevnosti
Jak to řeší profící?
Upnutí kotoučové frézy vs. technologický postup
Tohle je jen úhlová fréza, pokud jí chceš použít na frézování rybiny, tak si ji budeš muset upravit tak, aby se ti ten šroub schoval pod ůroveň břitů. Nejlépe fifti - fifti něco z frézy a něco ze šroubu. Případně si sehnat originál frézu na rybiny.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemá zahloubení jak píše zbýňa a ty ten úhel nutně potřebuješ, tak si na to vyrob rozpínací trn, je to práce na hoďku a účel to splní, normálně kus baga, na jedno upnutí tam udělat průměr podle frézy, udělat co největší závit do čela, pak si natočit suport na soustruhu na nějaký úhel, udělat tam kužílek, ten stejný pak na imbus šroubu tak aby ti tam zalezl celý,, křížem rozříznout a drážku pro pero tam ani dělat nemusíšGrad píše:Zdravím všechny praktiky a prosím o radu.
Lze takto upnutou kotoučovou uhlovou frézou vyfrézovat rybinovou drážku viz. níže?

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Díky všem za nápady. Invence a znalosti Mistra tumlíka opět nezklamali, díky moc a to stačilo "jenom" číst tu správnou inspiraci
...
Pokud jsem to správně pochopil, tak v princípu by to mohlo vypadat nějak takhle:

Pokud jsem to správně pochopil, tak v princípu by to mohlo vypadat nějak takhle:

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je ono, rozpínací trn na průchozí obrobkyGrad píše:Díky všem za nápady. Invence a znalosti Mistra tumlíka opět nezklamali, díky moc a to stačilo "jenom" číst tu správnou inspiraci...
Pokud jsem to správně pochopil, tak v princípu by to mohlo vypadat nějak takhle:........

Tak není to moc strojařské, ale když potřebuješ volné čelo, nebo je málo místa, tak se to dá použítMex píše:Ten rozpínací kužel z ofrézovaného imbusu je pěkný nápad třeba i na upevnění nějaké malé řemenice.
Tumlikovi díky za tip.

http://www.tumlikovo.cz/