Kopírovací frézka Rambaudi Rammatic 602

Odpovědět
Eldžon

14. 8. 2015, 12:48

Máte někdo pár typů na výměnu systému?

Vlastníme 2 stroje, 2 vřetenové kopírky, Italský výrobce Rambaudi stroj Rammatic 602 se systémem Fidia, klasické ISO.
Jelikož je stroj už 30 let starý, tak občas odchází některá elektronika, je to velká skříň spousta karet atd.
Uvažujeme o osazení novým řídícím systémem, Heidenhain máme na horizontce, a ten bude možná nejdražsí, nabízí se Fanuc nebo česká Mefi, můžete někdo poradit ze zkušeností do čeho jít, klasicky rozumná cena, spolehlivost a výkon.
Samozřejmě může být i jiný dodavatel nebo použitý systém z jiného stroje.
Velká výhoda 2 vřeten je, že mohu vyrábět 2 stejné kusy najednou a je to skoro jako bych měl 2 stroje.

Případně pokud někdo máte náhradní díly na tento stroj nebo víte o někom kdo dělá servis CNC v okolí Nová Paka, Semily.
Servisáky máme ze Zlína, jenže někdy vyjde cena za cestu dráž než práce, tak si raději něco opravuju sám, přípradně vadnou kartu vezmu z druhé stroje, pokud je totožná.
Přílohy
DSCN9975.JPG
fmodel
Kontaktovat uživatele:

14. 8. 2015, 1:28

Jestli chceš zachovat serva tak znám jednoho moc šikovnýho pána, ktery má vlastní systém a montuje ho do kopírek tak že je z nich CNC.Mám ověřeno od několika kolegů že bez jakýchkoliv problémů vše funguje. :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Eldžon

14. 8. 2015, 2:04

Díky fmodel, určitě mě to zajímá, můžeš mi to klidně hodit do mailu.
Jinak, on je to formařský stroj s kopírováním, takže CNC to má, ale je to už dost stará elektronika a počítám s tím, že hold o kopírování přijdeme nebo bude záležet na schopnostech a ceně dodavatele.
A systém na to jak je starý některý věci v tom napíšu jednodušeji než v Heidenhainu, škoda ho.
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“