Nemá někdo schema, jak jednoduše zbastlit redukční kabel napájení PC z ATX na AT. U našeho Acramaticu nám pravidelně po čtvrt roce odejde zdroj PC. Je tam zdroj AT (dva 6-ti pinové napíjecí konektory na MB). Vzhedem k tomu, že zdroje AT už jsou zastaralé a dají se obtížně sehnat, a především jsou tak do 200 W (v létě jsem náhodou sehnal 230W, ale ten zrovna o víkendu shořel). Chci proto koupit nějaké ATX zdroje 300W a výš a dát je externě do rozvaděče nad PC. A k tomu potřebuju ten redukční kabel.
To, že shoří zdroj, je záhadou, ale na té hale hoří pravidelně zdroje i pro pilovrtací centrum (také AT zdroj). Vypadá to na nějaké ojedinělé špičky v síti, které zdroj odpálí. Bohužel, předsazený filtr je neúčiný.
Má s tím někdo zkušenost?
Acramatic PC-2100 - náhrada zdroje
Taky mi odešel zdroj u Acramaticu a v síti špičky pravděpodobně nemám (spíš mám problémy s poklesem napětí, jsem na konci drátů a ještě k tomu tenkejch) nahradil jsem ho zdrojem ze starýho PC, kterej se mi válel doma, ale musel jsem lehce upravit konektor (uříznutím nějakejch zámků), což byla práce asi na minutu. Zajdi do nějakýho bazaru, zdroj jistě seženeš.
Přesně to jsem udělal v neděli, vykuchal jsem PC u skladníka, ucvaknul zámky na konektorech a vrazil jsem ho tam (200W), jenže na tuty to vydrží pár měsíců a klekne to na noční směně. Chlapci se odmítají vrtat v rozvaděči nedej bože v PC. Chci dát ten zdroj externě, na takovou výměnu už si troufají. Hodím pár zdrojů o rozvaděče a je to otázka pěti minut.