jsem zacatecnik a mam chaos v napajeni krokovych motoru.
Vsichni doporucuji pouzit 2/3 proudu oproti tomu co je napsan na KM. To bych jeste pochopil, ale nechapu proc kdyz pouziji motor ktery je treba na 24V a (4A / Faze) staci pouzit pri paralelni bipolarnim pripojeni jen zdroj ktery vytahne pri 24V treba 5A.
Preci kdyz mam motor ktery ma 4A/ faze a chci jej ridit bipolarne a pritom pouzit mikrokrokovani, tak musim mit zdroj co zvladne 8A - protoze pouzivam pri mikrokrokovani obe faze najednou - tudiz 4A x 2 , pokud tedy nepocitam s doporucenim 2/3 proudu. I tak by to bylo pres 5A
Bezne jsou na internetu kity 3 motoru ( 24V, 3A ) a davaji k tem 3 motorum spinany zdroj 4.5A / 24V. Tohle mi prijde jako uplna kravina, kdyz navic tvrdi ze se to provozuje v paralelnim zapojeni. To by byla celkova narocnost vsech motoru tak (18A / odm (2)) = 12.7 A a ne 4.5A !
Taky by mne zajimalo kdyz je motor na 5V nebo na 24V tak ho tady napajite i tak 36V kvuli dynamice. Ale ta dynamika je dana indukcnosti ne ? Pokud ma motor malou indukcnost je skutecne treba ho napajet X nasobky napeti i kdyz to je motor s doporucenym napetim 24V ?
Muze mi to nekde vysvetlit, jsem z toho jelen
Nikde jsem tu nenasel odpoved na tohle

Diky moc za osvetleni problematiky

Martin