Stránka 1 z 2

Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 10. 9. 2015, 8:48
od Kedaros
https://www.youtube.com/watch?v=mqcKhf6NTQo" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 11. 9. 2015, 5:17
od Pepa z depa
čau, pěkné a hodně obsáhlé, to jsi musel točit pěkně dlouho, ne?

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 11. 9. 2015, 5:45
od echt
pěknej počin - thx

ps. jelikož jsem u brusky na plocho párkrát stál, tak mě zaráží, že vůbec nechladíš ?
( díl se ti takhle za chvilku ohřeje a rozměry ti začnou lítat *respektive bruska si sama začne přidávat jak se ti teplem zvětšuje obrobek ... bez chlazení to na-přesno nejde )

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 11. 9. 2015, 8:34
od origosch
bez chlazení to na-přesno nejde )
Když se to umí, tak to jde. :D

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 11. 9. 2015, 8:57
od fidel47
Moc pěkné video, děkuji za rozšíření obzoru! (Je vám to zajímavá věc, jak člověk s příbývajícím věkem preferuje jiná videa než v mládí)

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 11. 9. 2015, 10:11
od fmodel
no to brzo :lol: :lol: pořád se rád kouknu na zdivočelou zrzku :wink: :lol: :lol: a né jen kouknu :wink:

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 9:31
od Pepa z depa
... hoši, co mám frézku, mám bab kolik chcu :D :D

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 9:37
od fmodel
no bodejť ne když je naleješ burčákem a pak jsou divoký :lol: :lol: ale co já :cry: mašin plná dílna ,ale burčák tady prodávaj jenom u cesty a určitě z jablek :lol:

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 11:35
od Pepa z depa
... dojeď, tady je sklepů fakt hodně, hlavně kolem Pálavy je to teď mánie, v televizi Vinaři + film Bobule je to teď asi trendy (jako jsem rád, víno je po troškách super) být "odborník na víno", je to prča pozorovat, co jsou lidi schopní povídat a někteří dlouho o víně ... za kraviny :D a je tu vinných turistů jako nikdy, právě ty jabčáky už "odborníci" vypily a všude teď buble pravej :mrgreen:

...... ale k tématu .. s tím na mokro vs. nasucho by mě to taky zajímalo, jak to je?

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 12:27
od filla
Pepa z depa píše:...... ale k tématu .. s tím na mokro vs. nasucho by mě to taky zajímalo, jak to je?
to mas jak s plastem, musis to brat tak, aby se ti to nestihlo ohrat

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 2:39
od echt
" brát tak, aby se to nestihlo ohřát " * ... na většině záběrů má nastavenej takovej úběr, že bych se u toho bál i stát ... to musí hřát jako prase už po pár přejezdech

(ale je fakt, že brusič nejsem, jen mě profík v nástrojárně trochu zaškolil, do té míry, že mě pak k tomu pustily samostatně a mohl jsem si na tom po práci dělat svoje věci)

ps. nic nekritizuji - to video je super počin

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 4:02
od fmodel
no a taky je to hlavně o kotoučích :wink:

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 12. 9. 2015, 8:00
od marikano
Pekne, mam v praci tu samou i kdyz ne tak pekne cistou ☺.

Taky se snazim nepouzivat vodu to akorat zasira cely stroj akorat u tenkych veci se ji nevyhnu ty se hned ohreji .

U normalnich veci mi vetsinou postavi ten posledni zaber vzit maly tak stovku ci dve kvuli hezcimu povrchu a pripadnymu dorovnani.
Ale moje brouseni je preci jen mene caste a malo kdy jde o neco na rozmery presneho.

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 16. 11. 2015, 2:45
od Kedaros
Já brousím na bruskách v nástrojárně 20 let a na plocho na sucho. Jasně, větší desky a třeba nerez nebo měděné elektrody by bylo daleko lepší brousit pod vodou, občas to na menší brusce kde je ještě nainstalované chlazení taky dělám.
Jinak se s tím musí zkrátka počítat že se obrobek zahřívá, neustále kontroluji teplotu rukou :) Obvykle je přídavek na broušení 0,3mm, tak nejdřív hrubnout po 0.1mm z každé strany a pak už pomalu a nakonec po setině dokončím na rozměr. Dělám běžně vše v toleranci 0.01, není problém to dodržet i při teď hojně používaném a velmi špatně brousitelném materiálu K110, jde taky o brusný kotouč který použiji. Nemůžu a ani nechci namáčet sinusové svěráky, děličku nebo naklápěcí stůl...

Re: Práce na brusce v nástrojárně

Napsal: 16. 11. 2015, 3:12
od echt
* rozdíl bude asi v tom - že já jsem si hrál na tisíciny a ne na stovky
... a taky je pravda že, u brusky musí být (separáto či odlučovač) + pokud je tam odsávání, tak při chlazení to má tendenci to odsávání pěkně zasírat - to mi přišlo jako největší nevýhoda chlazení