Svářečka einhel euro SGA 170

piskoteek
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2015, 9:33

Pánové, bylo by to na domácí patlála hatlála, podlahy aut apod šak to znáte..Jen mě zajímá Váš názor, můžu ji mět za poloviční cenu než je nová..Když se v ní neco vy*ere dá se opravit? Máme doma einhelku na elektrody už asi 15 let a šlape bez problémů. Děkuji moc za info

Info:

Svářečka Einhell EURO SGA 170 s ochrannou atmosférou je vyspělá svářečka s napětím při chodu naprázdno 18 - 31 V a svařovacím proudem 30 - 160 A.
Popis Svářečka Einhell,​ EURO SGA 170,​ s ochrannou atmosférou:
Einhell nabízí široký sortiment vyspělých elektrických svářeček i svářeček s ochrannou atmosférou pro všechny náročné svářecí práce. Silnější přístroje mohou být provozovány při napětí 400 V nebo 230 V.
Síťová přípojka 230V/50Hz
Svařovací proud 30 - 160 A (4 stupně)
Napětí při chodu naprázdno 18 - 31 V
Jištění 16 A
Tloušťka svařovacího drátu prům. 0,6 - 0,8 mm
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
elbarto

13. 9. 2015, 9:51

Ahoj. Nova za pulku to je docela dilema. Aby uvaha mela smysl je myslim dobre si polozit otazku zda k tomu budes mit zaruku, to je alespon male lakadlo. Svaruje prakticky vsechno, problem lacinych stroju jsou predevsim bowdeny, horaky a kladky.
Na profi hadici muze stat auto a podava stale stejne. Tyhle lanka v buzirce na hrackach povazuji za nejvetsi peklo. Bezna svarecka noname je jen trafo, nema co nefungovat, maximalne vice ci mene bruci. Tady uz je mechanika podavani a skutecne to nebude zabava. Stara Cebora nebo Kuhtreiber (kvalita pry uz neni co byvala, ale proto Einhelu je to luxus) bude slozit do duchodu. Kamarad treba kupuje stare Cebory do profi diny, kde jedou 16 hodon denne a zatim zadna nezemrela.
Za sebe bych do toho nesel, pokud opravdu nebudes varit pouze ploty :-)
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2015, 10:03

Je pravda, že na chalupe je potřeba přivařit očka na sochy plotu:-) teď k veci...využití pro ni moc nemáme, spíš jak jsem psal, sem tam nějaká podlaha na aute, plot apod co dům,díla potřebuje..mesíčně pojede v řádu pár hodin, ale s otcem dneska padla domluva, že už bude v garáži nějaká svářečka potřeba. Tak ti nevim, novou za 15-20 asi fakt kupovat nechcem :-/
filla
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2015, 11:28

NE! i zadarmo to je danajsky dar, na plyn to nema elektroventil, na pistoli je primo ovladany ventilek, ktery netesni a pak mas vecne prazdnou flasku, navic male napeti na prazdno
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2015, 3:57

Dobrá pánové, poohlídnu se po něčem jiným. Díky za Váš čas a názor.
filla
Kontaktovat uživatele:

13. 9. 2015, 4:13

zacni tady http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2006112801" onclick="window.open(this.href);return false;
Zbýňa

13. 9. 2015, 5:13

Dobře děláš, že na ní kašleš. Měl jsem SGA 150, ještě šedivou řadu o který se tvrdí, že byla poctivější a už to nechci ani vidět. Vyvařil jsem s tim komplet auto, ale ta práce s tim hrůza. Ta 150 byla max na plechy do dvojky síly, snadno se přehřála a pak už jenom prskala a nevařila. Pak jsem měl WLSP 315P což je samozřejmě jiná káva. Vaření pořádnejch Iček no problem, ale zase jí musíš mít stabilně v dílně a taky trochu holdovat elektrotechnice :lol: Teďka už několik let prohánim OMI 205 a nemůžu si jí vynachválit. Maká přesně jak má a nebyl s ní jedinej problém. Prostě vaří a vaří a .... Asi bych se ani nebál jít do starší, záleželo by na ceně. Já jí kupoval novou za 15k se čtyřmetrovým hořákem, kterej vřele doporučuju. Takže za mě určitě radši něco přišetřit, vyplatí se to.
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

14. 9. 2015, 7:36

filla píše:zacni tady http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2006112801" onclick="window.open(this.href);return false;

uff začíná zima, aspoň mám co studovat, díky :-)
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2015, 12:54

Kluci trochu jsem něco nastudoval, ALE co člověk to názor ..proto se ještě raději přeptám, po které značce(co v tomto tématu nepadla) se můžu ještě poohlídnout.

Například zde píšou:Ze značek, které snad nezklamou lze doporučit TELWIN, EINHELL a jejich odvozeniny:-/
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2006120501" onclick="window.open(this.href);return false;

Trh v dnešní době opravdu nabízí kde co a papír snese vše, bohužel :-( 70% stojí za *****
Kvako1
Sponzor fora

27. 9. 2015, 2:31

nejsme tak bohatí aby jsme si kupovali levné věci, tohle se mi už potvrdilo víckrát ....
nevím kolik chceš do toho vrazit , ale ja bych ti doporučil tohle
http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set ... ventil.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
je i menší varianta, i vědší.
musiš si uvědomit že pokud koupiš nějakou malou šmudlu tak se pak nedoplatíš na drátu a příslušenství a vlastně nakonec do toho vrazíš víc než sis představoval a stale budeš mít doma šrot.
tohle je českej výrobce, má skvělé reference , je u toho špičkový hořák binzel atd...
pokud koupiš něco na male cívky tak tě drát vyjde moc draho kg kolem200kč
tady do toho vrazíš špulku 15kg za 600 a jedeš. projdi si recenze atd.. fakt můžu doporučit.
na tu mašinku je to fakt dobrá cena
Francotirador

27. 9. 2015, 2:57

No jo, jenže ta OMI 206 je třífáz :?
Pokud má být svářečka v hledané třídě, tak pak ta OMI 166 http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set ... -horak.htm" onclick="window.open(this.href);return false; je sice za dvojnásobek té modré Einhellky, ale na Svarfóru v nižší cenové kategorii vyhrává (respektive je chválena).

S modrou BT-GW 170 zkušenost nemám, vlastním ještě tu šedivou SGA 170 (která má být lepší, dnes navíc po úpravách v hodnotě cca tisícovky) a jsem s ní i spokojen - je to o zvyku (a ze začátku hlavně o nervech :) ).
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Kvako1
Sponzor fora

27. 9. 2015, 3:15

jasně, psal jsem že je i menší .. stačí si vybrat. uvedl jsem to jako příklad
brutal

27. 9. 2015, 4:26

Mam asi 6 let starou OMI 160, občas mi sice na nejvyšší stupeň vyhodí jističe v baráku, jinak si nemám na co stěžovat, pro kutila v dílně asi ideální svářečka, takže můžu doporučit.
Mex

27. 9. 2015, 4:54

Nemáte někdo prosím zkušenost s výrobky Tuson?
Konkrétně se mi líbí Libra 140. Dřív se dělala Libra 135, která se dala použít i jako invertor pro MMA, to už model 140 neumí.
Třeba tady http://www.svartop.cz/svareci-technika/ ... -libra-140" onclick="window.open(this.href);return false;
Používat se to bude na materiály tak 2-5mm.
Příjemné je, že to váží 13 kg, jede to i ze slušně jištěné zásuvky 230V a je to za půlku. Špulku to umí 5kg, což je OK.
Věřím, že třeba to OMI205 je výborný. Jenže je to jednak na 3x400V (v dílně dobré, ale nikam jinam to sebou nevezmu) a váží to 60 kg (takže na transport tak dodávku).

Nikdy jsem COčkem nevařil, takže mi možná nedocházejí nějaké základní informace.
Co je na těch drahých a velkých svářečkách tak odlišné od malých (nemyslím teď svařovací proudy a zatěžovatel, to je jasné).
Samotný hořák se dá koupit snad za 1500 Kč, pokud by tady byl nějaký extra mizerný.
Posuv to má celokovovým podavačem se 2 kolečky, tak to snad taky nebude tak zoufalé, navíc se to dá asi poladit.
Jediné, co nevím, jestli to má mechanický plynový ventil v rukojeti, nebo jestli to má elektroventil. Ale i tak - elektroventil se dá jako hotový výrobek koupit pod 300 Kč, na eBay si kupuju ventily pro své hračky ještě levněji.

Nakonec i invertor Gama160 od té samé firmy, co dělá OMI205, stojí pod 4000 Kč. A v tom invertoru je snad kromě posuvu drátu, elektroventilu a hořáku to samé, co v tom COčku, ne? Nebo mi tady něco nějak zásadně nedochází? (to je samořejmě možné a asi i pravděpodobné)

Pokud někdo najde chvilku a napíše nějaké info, tak to možná pomůže nejenom mně.
Díky.
filla
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2015, 5:31

jeste jedna moznost, jak ke kvalitnejsi mig, pokud mas dobrou mma, tak si dokup horak, podavac dratu, ventil a napoj to na mma
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“