resolver pre servomotor
-
Nejlépe koupit stejný typ resolveru . Jinak je ještě problém s nastavení posice resolveru na motoru . Některé servořízení podle něho i přepíná fáze . Napiš přesný typ motoru a řízení ,třeba se tu někdo najde co poradí jak dál .
Záleží co je to za typ a výrobce, sehnat jde vše ale můžeš zjistit že použité servo bude stát ním než nový resolver. Navíc pro správnou funkci se musí resolver a motor správně seřídit což se dá i v amatérských podmínkách pokud máš osciloskop.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
No ešte keby som vedel aký typ resolvera mám hľadať tak by som hľadal, jediné číslo na resolveri je ER5Kc248 ale žiadna odozva na takéto číslo.
Motor je od VUES Brno, typ M256D-020-01-150, riadenie maxax 100, páni z Brna vraveli že vedia ho dodať do 5. týždňov, ale ceny som sa zatiaľ nedočkal.
Motor je od VUES Brno, typ M256D-020-01-150, riadenie maxax 100, páni z Brna vraveli že vedia ho dodať do 5. týždňov, ale ceny som sa zatiaľ nedočkal.
no, podarilo sa mi nájsť konštrukčne totožný motor ktorý potrebujem, ibaže v označení sa trocha líši, a má trocha iné parametre (najmä prúdy), preto sa chcem spýtať skúsenejších či mi to bude fungovať.
Porovnanie starý motor M256D-020-01-150 vs. nový motor M258D-00101
Parametre:
Napätie medziobvodového meniča - 330V vs 330V rovnaké
Menovitý prúd - 1,30 A vs. 2,20 A
Menovitý moment - 0,53 Nm vs. 0,84 Nm
Menovité otáčky - 5800 vs. 5900
Napäťová konštanta - 25 vs. 25
Kľudový prúd - 1,50 A vs. 2,20 A
Kľudový moment - 0,6Nm vs. 0,9Nm
...a ešte zopár iných odlišností majú ako odpor vinutia, indukčnosť vinutia...Momenty a otáčky by ma tak netrápili, ako hlavne tie prúdy, či to bude na mojom starom meniči fungovať.
Porovnanie starý motor M256D-020-01-150 vs. nový motor M258D-00101
Parametre:
Napätie medziobvodového meniča - 330V vs 330V rovnaké
Menovitý prúd - 1,30 A vs. 2,20 A
Menovitý moment - 0,53 Nm vs. 0,84 Nm
Menovité otáčky - 5800 vs. 5900
Napäťová konštanta - 25 vs. 25
Kľudový prúd - 1,50 A vs. 2,20 A
Kľudový moment - 0,6Nm vs. 0,9Nm
...a ešte zopár iných odlišností majú ako odpor vinutia, indukčnosť vinutia...Momenty a otáčky by ma tak netrápili, ako hlavne tie prúdy, či to bude na mojom starom meniči fungovať.
A výrobce resolveru z atasu Náchod jsi nezkoušel?
Ten motor co píšeč ti tam asi pojede ale nemá stejný výkon a bude tedy přetěžovaný a je tedy otázka jak se na to bude tvářit měnič. Navíc pokud je ten měnič chytrej tak pozná že tam je jiný motor.
Ten motor co píšeč ti tam asi pojede ale nemá stejný výkon a bude tedy přetěžovaný a je tedy otázka jak se na to bude tvářit měnič. Navíc pokud je ten měnič chytrej tak pozná že tam je jiný motor.
IQ156
IQ156
Každopádně to vyrábějí a to co máš ty bude jen zakázkovka pro výrobce serva takže je otázka zda ti tuto variantu prodají.
Já třeba chtěl po jednom výrobci resolveru z Japonska zapojení a prametry resolveru který byl v motoru a oni mi slušně řekli že je to zakázkovka a mám se oprátit na výrobce serva.
http://www.atas.cz/products.php?sekce=2 ... =34&lng=cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Já třeba chtěl po jednom výrobci resolveru z Japonska zapojení a prametry resolveru který byl v motoru a oni mi slušně řekli že je to zakázkovka a mám se oprátit na výrobce serva.
http://www.atas.cz/products.php?sekce=2 ... =34&lng=cz" onclick="window.open(this.href);return false;
IQ156
IQ156
ad 1: nie ale skúsim niečo u nich zistiť...lubos píše:A výrobce resolveru z atasu Náchod jsi nezkoušel?
ad2: práveže ten starý motor mal nižšie parametre, ten nový ma vyššie, výkon, kruťák aj prúdy...
lubos píše:Každopádně to vyrábějí a to co máš ty bude jen zakázkovka pro výrobce serva takže je otázka zda ti tuto variantu prodají.
ty jo, skoro ako môj

asi tak že na vinutí statora je asi milión tenučkých drátov a nejako som to musel seknúť pri rozoberaní kľúčom alebo skrutkovačom, dal som to premerať elektrikárovi a až ten mi to ukázal, je to dosť miniaturnélubos píše:A jak moc jsi dodrbal ten původní?
třeba by ti ho opravili?