Bruska na kulato 2UC vs 2 UD
Chtěl jsem se zeptat místních jaký je rozdíl mezi bruskami 2UC a 2UD ? Jsou tam diametrální odlišnosti, nebo jen drobnosti a jedná se o starší resp. novější provedení ? Případně zda nemá někdo k tomuto stroji (2UC) dokmentaci, stačí jen technické odaje a rozměry pro porovnání s 2UD. Předem díky za jakoukoliv snahu.
Zdravím všechny. Nechci zakládat nové vlákno tak to přidám sem. Mám možnost koupit brusku 2uc 750. Propátral jsem internet a nepodařilo se mě zjistit cenu za kolik se tyhle brusky prodávají. Všechny jsou u překupníků nesmysl na dotaz. Příslušenství je k ní málo. Vnitřní broušení, 20 kotoučů, 5 přírub, chlazení se separátorem. Je plně funkční. Když jsem vyjel stolem do boku tak je krásně vidět zaškrabání. Cena k jednání je 70 tis. Což se mě zdá hodně. Děkuji za odpovědi.
Sedmdesát je asi opravdu dost.Za ty prachy by musela být aspoň kompletně vybavená a v opravdu výborném stavu.Podstatné je vnitřní broušení,ostatní příslušenství se dá sehnat,ale samozřejmě je to otázka peněz..
Taky záleží na mechanickém stavu,záškraby na koncích stolu opravdu neukážou nic..
Taky záleží na mechanickém stavu,záškraby na koncích stolu opravdu neukážou nic..
Súhlas s davidom,zaškrabanie neznamená nič,stav brusky zistíš len pri brúsení,zober si zo sebou dobrého brusiča a ten nech tú brusku poriadne vyskúša,čo sa týka príslušenstva tak základ je vnútorné brúsenie ktoré by si zhánal asi tažko,naopak lunety,opierky atd sa vyskytujú v inzercii celkom často,,,osobne by som išiel po bruske s dĺžkou brúsenia 1000mm
No,metrová,to už je jiná liga.Jenže těch je málo/v parádním stavu jsem ještě žádnou na prodej neviděl..A taky-metrová je už docela dost veliká-ne každý na ni má dost místa.U té metrové už bych si taky představoval větší kužel v koníku a větší průchod vřetenem,morse 3 je mi nějak malý:-)majo477 píše: ↑23. 2. 2020, 12:29 Súhlas s davidom,zaškrabanie neznamená nič,stav brusky zistíš len pri brúsení,zober si zo sebou dobrého brusiča a ten nech tú brusku poriadne vyskúša,čo sa týka príslušenstva tak základ je vnútorné brúsenie ktoré by si zhánal asi tažko,naopak lunety,opierky atd sa vyskytujú v inzercii celkom často,,,osobne by som išiel po bruske s dĺžkou brúsenia 1000mm
Preto som najskor išiel po BU28 tá má morse 4,,nakoniec som kúpil 2UD1000,a jedna z mála vecí ktoré by som jej vytkol je ten morese3,,to je faktdavid.1 píše: ↑24. 2. 2020, 10:09No,metrová,to už je jiná liga.Jenže těch je málo/v parádním stavu jsem ještě žádnou na prodej neviděl..A taky-metrová je už docela dost veliká-ne každý na ni má dost místa.U té metrové už bych si taky představoval větší kužel v koníku a větší průchod vřetenem,morse 3 je mi nějak malý:-)majo477 píše: ↑23. 2. 2020, 12:29 Súhlas s davidom,zaškrabanie neznamená nič,stav brusky zistíš len pri brúsení,zober si zo sebou dobrého brusiča a ten nech tú brusku poriadne vyskúša,čo sa týka príslušenstva tak základ je vnútorné brúsenie ktoré by si zhánal asi tažko,naopak lunety,opierky atd sa vyskytujú v inzercii celkom často,,,osobne by som išiel po bruske s dĺžkou brúsenia 1000mm