Unimat nebo čína
Uvazuju že bych synátorovi naděli nějakou pěknou hračku pod stromeček ( a tedy i sobě) a docela se mi líbí Unimat clasic
http://www.thecooltool.com/produkte/uni ... t-classic/" onclick="window.open(this.href);return false;
měl to někdo v ruce a může to porovnat s čínskou kopií
http://www.aliexpress.com/item/6-in-1-M ... eb201560_9" onclick="window.open(this.href);return false;
nebo tady
http://www.aliexpress.com/item/60W-Elec ... eb201560_9" onclick="window.open(this.href);return false;
vím že to bude na hraní ale časem by si to mohl osadit krokáčem a něčemu by se naučil. Tak se mi nechce kupovat úplný shit.
http://www.thecooltool.com/produkte/uni ... t-classic/" onclick="window.open(this.href);return false;
měl to někdo v ruce a může to porovnat s čínskou kopií
http://www.aliexpress.com/item/6-in-1-M ... eb201560_9" onclick="window.open(this.href);return false;
nebo tady
http://www.aliexpress.com/item/60W-Elec ... eb201560_9" onclick="window.open(this.href);return false;
vím že to bude na hraní ale časem by si to mohl osadit krokáčem a něčemu by se naučil. Tak se mi nechce kupovat úplný shit.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Zajimava stavebnice a zajimave tema na ktere mam obavu bohuzel neexistuje odpoved, pokud to nekdo nema doma. Ono je tezke poradit i kdyz tady resim jednu jedinou soucastku, treba ano nebo ne china drivery. Jedina logicka asi odpoved byla: vyzkousej a uvidis. Zkouset set za 400USD, kdyz na ebay to je za 350-400E asi smysl nema. Set za 150 to uz je na zvazeni. Bohuzel to prodavane na ebay muze byt ze stejneho zdroje. Objednam na ebay, prijde stejne china balicek. Kdyz jsem malemu spratkovi zkousel Gogo misto Lega byla kvalita nerozeznatelna od origose, cena 1/10. Dokonce snad Gogo jeste lepe drzelo. Dily plne kompaktibilni. Na Alickovi funguji dobre feedbacky. Je to drazsi vec, mozna by stalo za to napsat nekomu, kdo uz to ma koupene. Nebo se pokusit najit zda nekde po nemecku neni kamenna prodejna, ktera by riziko vyresila.
Právě proto píšu, jestli to někdo třeba nemá. Ten origoš Unimat jsem několikrát viděl na výstavách a přišlo mi to docela pěkně udělané a je otázka zda kvalita třeba taky nešla někam. O tom čínském si nějaké iluze nedělám, ale nemuselo by to být tak hrozné. Ta kovová verze stojí skoro stejně jako malý soustruh 

IQ156
IQ156
Male certy bohuzel nic dlouho nebavi, pokud to mas jinak ses asi stastny clovek. Hrani pro male a velke tohle mam obavu moc nebude, velkeho hracicku to bude spis mam obavu casem iritovat. Kdyz si vezmu, ze pred par dny doslova probehl Bazosem prcek MN80 za 7 tis. asi bych necemu podobnemu dal prednost. S tim si mladoch muze hrat ted i za 20 roku. Nemusi to byt zorvna MNko, ale podobnych prcku je vic. Pred casem jsem videl prodavat za docela rozumnou cenu a nikdo ho nechtel maly skolni soustruh.
To Pavka: klidne napisu Bazos nebo Sbazar, kraj nejaky vychod sveta. Myslis, ze zalezi na tom, kde uz neni ?
Kdo by sem psal nejake aktualni rozumne informace je blazen, protoze pouze nakrmi obchodniky, kteri tady hltaji doslova kazde info. Ty pocitacove gramotni filtruji zname bazary robotama. Prodavajici jeste prodaval dobitou sloupovku. Psal jsem mu, ze vezmu vsechno a dam i lepsi cenu. Rano inzerat vysel a vecer mi napsal, ze uz je odvezeny. Cena byla tak lacina, ze si i rikam zda podobne inzeraty uz nejsou pouze fake a ucel je sber emailovych adres pro spamovani smeckaru. Byt smecko udelam neco podobneho. Na podobny inzerat musi prijit okamzite stovky odpovedi. Clovek, ktery dokaze napsat inzerat na internet se musi dokazat podivat na google a videt, ze podobne stroje nejsou za 7 tis. ale zacinaji nekde na 45 aza dobite a hole. Moc se mi to nezda ...

Není nic jednoduššího než takový inzerát podat a uvidíš co za lidi se ti ozve.elbarto píše:To Pavka: klidne napisu Bazos nebo Sbazar, kraj nejaky vychod sveta. Myslis, ze zalezi na tom, kde uz neni ?Kdo by sem psal nejake aktualni rozumne informace je blazen, protoze pouze nakrmi obchodniky, kteri tady hltaji doslova kazde info. Ty pocitacove gramotni filtruji zname bazary robotama. Prodavajici jeste prodaval dobitou sloupovku. Psal jsem mu, ze vezmu vsechno a dam i lepsi cenu. Rano inzerat vysel a vecer mi napsal, ze uz je odvezeny. Cena byla tak lacina, ze si i rikam zda podobne inzeraty uz nejsou pouze fake a ucel je sber emailovych adres pro spamovani smeckaru. Byt smecko udelam neco podobneho. Na podobny inzerat musi prijit okamzite stovky odpovedi. Clovek, ktery dokaze napsat inzerat na internet se musi dokazat podivat na google a videt, ze podobne stroje nejsou za 7 tis. ale zacinaji nekde na 45 aza dobite a hole. Moc se mi to nezda ...
Jinak jsem koukal na ty videa a to co poslal Tomík , takovou review by udělal asi i můj 6 letý syn- hodnota o tom jaké to je nulová. Už jenom ta vůle kdy posouvá koníka je hrozná. Když už bych do toho měl vrazit okolo 400 usd tak chci aby to bylo k něčemu. Potom je daleko lepší to udělat sám .
IQ156
IQ156
nepíšeš věk syna, ale pokud už dosáhne na ponk, tak mu kup něco, co je trochu profi a doplní to tvoje stávající vybavení - nebo třeba i jen kus materiálu, z kterého mů pomůžeš plnit jeho sny ...
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Je mu skoro 7, ale je hrozně hrr a tak takováhle plastová hračka by mu v případě že dá prsty kam nemá nic neudělala
. Bohužel mi i ten unimat i ta čína přijde dost vaklavá tak uvidím.

IQ156
IQ156
řekl bych, že takovýto strojek by mohl umět dělat z měkkého materiálu po troškách, možná nějaké drobné detaily ... a to malého brzo omrzí, pokud vůbec začne
je to tip "hraček", které se víc líbí tatínkům než dětem
(ale je to jen můj názor, do tohoto věku mi teprve dorůstají vnoučata)
je to tip "hraček", které se víc líbí tatínkům než dětem
(ale je to jen můj názor, do tohoto věku mi teprve dorůstají vnoučata)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Co se týče bezpečnosti práce, je lepší jít sám příkladem, než pořizovat strojek o kterém si myslíš, že je na úraz příliš slabý (na to se nedá spolehnout).
V 6 (skoro 7) nemá člověk ponětí o tom, k čemu mu to všechno bude, hlavně proto že se mu to nikdo nemáhá vysvětlit.
Dtto chození do školy.
Majitel "dospělých" strojů si takovouhle hračku a v téhle přesnosti může celkem snadno vyrobit, je to jenom několik profilů.
Pochopil jsem správně, že ten Unimat je z plastu a prodává se za podobnou cenu jako ten (hliníkový ?) TZ6000MP ???
V 6 (skoro 7) nemá člověk ponětí o tom, k čemu mu to všechno bude, hlavně proto že se mu to nikdo nemáhá vysvětlit.
Dtto chození do školy.
Majitel "dospělých" strojů si takovouhle hračku a v téhle přesnosti může celkem snadno vyrobit, je to jenom několik profilů.
Pochopil jsem správně, že ten Unimat je z plastu a prodává se za podobnou cenu jako ten (hliníkový ?) TZ6000MP ???
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Jo jo origo unikat je plast a za cenu větší než čínská verze z hliníku. Jde mi o to aby se seznámil s tím co se jak dělá a uvidí se jestli ho to bude bavit. Možná nakonec něco udělám sam , ale času je malo.
IQ156
IQ156
Ja mel 7 relativne nedavno a proto si dobre pamatam jak jsem se hraval v tatove dilne.
Mohl jsem pouzivat kazde naradi, kdyz ho pak vratim ocistne na sve misto.
Stojanovu vrtacku jstem mohl krutit rukou za sklicidlo.
Bruska detto. Jenom rukou ale ne za remen, jenom za kotouc
.
A mit zakaz vstupu do dilny pro ruzna provineni to byl nejhorsi trest. Mel jsem porad neco rozdelaneho co bylo treba dokoncit.
Proste nejhezci obdobi meho zivota a doufam, ze jeste lepsi to bude s vlastnim synem. Az to pride...
BTW tohle jsem mel udelane z nejake stavebnice. Myslim, ze to byl neco jako Merkur. Dneska na to maji original stavebnici.
Mohl jsem pouzivat kazde naradi, kdyz ho pak vratim ocistne na sve misto.
Stojanovu vrtacku jstem mohl krutit rukou za sklicidlo.
Bruska detto. Jenom rukou ale ne za remen, jenom za kotouc

A mit zakaz vstupu do dilny pro ruzna provineni to byl nejhorsi trest. Mel jsem porad neco rozdelaneho co bylo treba dokoncit.
Proste nejhezci obdobi meho zivota a doufam, ze jeste lepsi to bude s vlastnim synem. Az to pride...
BTW tohle jsem mel udelane z nejake stavebnice. Myslim, ze to byl neco jako Merkur. Dneska na to maji original stavebnici.
Rad kreslim v 3D. Ked je to zaujimave a nieco nove sa naucim, tak aj zadarmo.