Prosím o radu.Zakoupil jsem si "rotační pohyb", který je poháněn KM Vexta PK66-NA a výše uvedený driver přišel s tím. Řekl jsem si, že se to pokusím rozchodit, ale realita je bohužel jiná. Jsem úplný elektrický a elektronický laik, takže spostě informací nerozumím. Po celkem důkladném prohledání internetu jsem pár informací objevil, ale motor odmítá jakoukoliv spolupráci. Zapojení motoru do driveru bych snad měl mít dobře. Vycházel jsem ze schématu z tohoto: http://www.melec-inc.com/a20113/a20113f01r1.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Motor je tedy připojený do driveru. Když zapojím napájení, je jasné, že něco do motoru jde. (nejde s ním otáčet)
Problém je v propojení s PC. Po konzultaci s internetem jsem zjistil, že se tak děje přes LPT. Mám starší komp, takže jsem stáhnul Mach 3 a začal experimentovat. Tím to končí. Při zapojování na jakékoliv piny (i s laděním v Machu) se nic neděje.
Budu vděčný za jakoukoli informaci. Pouze znovu zdůrazňuji, obvody navrhovat a dělat neumím a pájet taky ne