vypocet odporov
staviam (aspon sa snazim) moje prve CNC. momentalne pracujem na driveroch. volba prisla na obvod s TA8435H. vyzera pre moje ucely najschopnejsie. stiahol som to z: http://maczaka.webz.cz/deskata.htm je tam pisane, ze treba vypocitat hodnotu odporov R2 a R3 podla pouzitych motorov. ale ako?
Dej tam pro zacatek 0,68 ohm a pak to doladis, az budes jezdit. Kferguson píše:staviam (aspon sa snazim) moje prve CNC. momentalne pracujem na driveroch. volba prisla na obvod s TA8435H. vyzera pre moje ucely najschopnejsie. stiahol som to z: http://maczaka.webz.cz/deskata.htm je tam pisane, ze treba vypocitat hodnotu odporov R2 a R3 podla pouzitych motorov. ale ako?
Viděl jsem na polském foru tabulku a mám za to, že jsem ji posílal i sem do fora. Jsou tam hodnoty odporů v závislosti na proudu.
ten obrazok som videl aj ja lenze v tabulke je R1 a R2 ale ja by som potreboval R2 a R3. neviem ci sa len nejako menilo oznacenie...
a dotaz k tabulke c. 1: ked nie je uvedeny odpor, tak to len prepojim?
c.2: v prvom riadku ma byt asi 0,3A pri 2,2R nie?
a este jedna: preco zacat na najnizsom odpore? hadam pri najvyssom, aby mi obvod nezhorel, nie? (a okrem toho kam dat tych 0,68R?)
a dotaz k tabulke c. 1: ked nie je uvedeny odpor, tak to len prepojim?
c.2: v prvom riadku ma byt asi 0,3A pri 2,2R nie?
a este jedna: preco zacat na najnizsom odpore? hadam pri najvyssom, aby mi obvod nezhorel, nie? (a okrem toho kam dat tych 0,68R?)
Nehledej v tom vedu. V tabulce sice mas R1 a R2 ale je to vlastne jeden odpor, jen jsou paralelne (kdyz je teda pouzit). A na desce od maczaka to jsou odpory R2 a R3. Takze priklad ,pokud chces motor krmit proudem 1,5A tak R2 bude slozen ze dvou odporu 0.82ohm a 1.5ohm to same u R3. A kdyz chces proud 0,8A tak R2 a R3 bude 1ohm. A jinak nevim kam chodis kupovat soucastky ale tyhle odpory neni problem sehnat. Treba www.gme.cz www.ges.cz www.tme.cz
PS: ja tu tabulku neoveroval.Sam pouzivam odpory 0,56ohm a proud je asi cca 1,8A a navic merit se to moc neda.
PS: ja tu tabulku neoveroval.Sam pouzivam odpory 0,56ohm a proud je asi cca 1,8A a navic merit se to moc neda.
Kdo nic nedela ,nic nesku...