Edgecam problém s generováním dráhy
Dobrý večer
Používám edgecam, na jednoduché tvary vždy fungoval bez problémů, ale teď jsem začal trochu složitější modely, a potýkám se se s chybou co je na obrázku. Co to znamená jsem pochopil, ale jak se toho vyvarovat jsem nepřišel. Vždycky to udělá jen operace hrubování. Když upravím podmínky, udělá to v jiné části. Nějaké nápady?
Používám edgecam, na jednoduché tvary vždy fungoval bez problémů, ale teď jsem začal trochu složitější modely, a potýkám se se s chybou co je na obrázku. Co to znamená jsem pochopil, ale jak se toho vyvarovat jsem nepřišel. Vždycky to udělá jen operace hrubování. Když upravím podmínky, udělá to v jiné části. Nějaké nápady?
no a nehrubuješ z označeným větším radiusem?
respektive označ násrtroj s menšim r a uvidíš pokud to ostane špatně značíš linii
pokud tu hlašku dobře chapu tak tam nesedí (I,J,K) nebo nedáváš správně možnost k načtení R nastroje
respektive označ násrtroj s menšim r a uvidíš pokud to ostane špatně značíš linii
pokud tu hlašku dobře chapu tak tam nesedí (I,J,K) nebo nedáváš správně možnost k načtení R nastroje
Wernery 800n a víš,MAS POWER,MULTICUT 500 a 630 a SPY 280,MAZAK INTEGREX 200,VARIAXIS 600 a nemyslitelne množství HITACHI a jiných japoncu rok výroby tak 80,samouk SWorks a EDGECAM
Poloměr toho rádiusu je 12 metrů, to pak může bejt možná i problém s přesností, v jaký program počítá. Můžeš zkusit ten úsek ve vygenerovanym kódu nahradit úsečkou (G1), pokud by nic jinýho nezabralo.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
To mi vysvětlete, v Edgecamu když dáš při hrubování frézu 6mm tak ti vylítne chybový hlášení ? To je nějaký divný 

Mozem vediet verziu EC a systemu?
Priznam sa par rokov mam v EC odrobene a vzivote som sa s takouto chybou nestretol...
dodo
Priznam sa par rokov mam v EC odrobene a vzivote som sa s takouto chybou nestretol...
dodo
CNC programátor
CAD: Pro/E 2001 - PTC Creo 6.0
CAM: EdgeCam 7.75 - EdgeCam 2020
-
Já tedy úplně ne že bych znal Edgecam ,ale to co tu píšete je prostě šílený ..... .
Tak příklad toho špatného kódu je zde:
jestli je tohle vychází od modelu nedokážu posoudit, jedna špatnou část jsem našel i uprostřed roviny, sice nakloněné, ale rovné, tam vůbec rádius být neměl.
Jinak používám starší verzi 2010.
první a poslední bod jsem musel upravit na G1, jelikož jed to rádius s poloměrem několika metrů a navíc hrubování, vcelku to nevadí, ale mrzutá je ta úprava kódu.G2 X216.735 Y-24.349 I-612.196 J-9999.999 F1500.1
G1 X291.075 Y-25.643 F1500.0
G3 X341.022 Y-26.433 I453.257 J9999.999 F1499.8
jestli je tohle vychází od modelu nedokážu posoudit, jedna špatnou část jsem našel i uprostřed roviny, sice nakloněné, ale rovné, tam vůbec rádius být neměl.
Jinak používám starší verzi 2010.
Toto bude urcite chyba modelu. Nemas to z niečoho konvertované?
Vyskúšal by som zmeniť v cykle hrubovanie aby negenerovalo vyhlazeny kód ale úsečky alebo krivky. Dalej by som kukol do nastavenia postprocesoru cez Code Wizarda co tam je ponastavovane ohľadom oblúkov...
Urcite to nie je chyba EC ale modelu alebo zle urobeného postu.
dodo
Vyskúšal by som zmeniť v cykle hrubovanie aby negenerovalo vyhlazeny kód ale úsečky alebo krivky. Dalej by som kukol do nastavenia postprocesoru cez Code Wizarda co tam je ponastavovane ohľadom oblúkov...
Urcite to nie je chyba EC ale modelu alebo zle urobeného postu.
dodo
CNC programátor
Tuto chybu mi házel EMC, když postprocesor generoval středy I,J v absolutních hodnotách namísto přírůstkových . EMC chce středy oblouků inkrementálně od poslední pozice nástroje. Z těchto souřadnic si vypočítá rádius sám. A když I,J nejsou inkrementálně, výsledkem můžou být hauznumera jako 12m rádius