Hromadný nákup z Mesa Electronics

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
yaqwsx

28. 11. 2015, 12:27

Ahoj,

před pár dny se zde na fóru řešilo, kde koupit Mesa karty, jelikož Duzi.cz je nemá skladem a jiné zdroje mají poštovné téměř identické s poštovým přímo od Mesy - které při objednání jednoho kusu tvoří skoro i polovinu ceny.

Rád bych si také pořídil Mesa kartu a myslím si, že nemusím být sám a poté by bylo výhodné udělat hromadnou objednávku. Jsem ochoten tuto objednávku zaštítit - objednat zboží k sobě a následně je rozeslat dále (případně osobně předat v Brně). Najdou se zájemci? Pokud máte zájem, napište prosím příspěvek i s tím o jaké zboří byste měli zájem (ať mám přehled, jak je objednávka velká).

Podrobnější informace o tom, jak bude objednávka probíhat, bych řešil až když budu znát zájem.

PS: Doufám, že jsem ve vhodné sekci fóra, pro toto téma.
Mex

28. 11. 2015, 2:16

Jak už jsem psal do jiného vlákna, ja bych vzal 7i90 a možná ještě nějakou STEP/DIR I/O kartu.

Nejseš náhodou plátce DPH? To by potěšilo.
martasg1
Sponzor fora

28. 11. 2015, 2:31

Já mám stroj s analog servama +-10V takže budu chtít kartu pro tyhle serva a pak řídící do PC. Určitě mi dejte vědět kdy to chcete objednávat.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2015, 2:41

martasg1 píše:Já mám stroj s analog servama +-10V takže budu chtít kartu pro tyhle serva a pak řídící do PC. Určitě mi dejte vědět kdy to chcete objednávat.
to mám taky ,a potřeboval bych asi něco podobnýho kdyby mě přestalo bavit učit se na šikmoočkovým systému ,jen tomu moc nerozumím :cry:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
RaS

28. 11. 2015, 3:36

kdy se bude objednávat?
ceny budou v porovnání s Duzim jaké?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
yaqwsx

28. 11. 2015, 3:51

Nejsem plátcem DPH, pokud by se tu někdo takový našel a zhostil by se objednávky, určitě by to bylo lepší. Objednávat bych chtěl co nejdříve - nejpozději do týdne.

Co se týká ceny - ceny budou takové, jako jsou na Mesa shopu + poštovné (cca 56$) rovným dílem rozpočtené mezi zúčastněné + vypalné státu + poštovné v rámci ČR. Ušetřit se dá i tím, že se nám podaří koupit 5 kusů stejného zboží - tam už je celkem nezanedbatelná množstevní sleva. Např. pro Mesu 5i25, která je u Duziho za 2420 Kč bez DPH, to z USA vychází na 2 260 Kč (bez množstevní slevy, poštovného a DPH). Hrubým odhadem může být koncová cena někde na 3100 Kč. Nevím, jak by se cena změnila, kdy objednával plátce DPH - nemám s tím zkušenosti.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2015, 3:53

mozna se taky svezu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
testone
Sponzor fora

28. 11. 2015, 4:15

i já, jen nemám vymyšlenou konfiguraci, mám taky analogové pohony
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lubos
Sponzor fora

28. 11. 2015, 4:16

pokud to bude od neplátce tak to bude pro všechny o dph dražší ( pokud to náhodou unikne české poště tak ne).
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
yaqwsx

28. 11. 2015, 4:29

Najde se tedy nějaký plátce DPH, který by se toho ujmul? Já jsem pro to tedy nevhodná osoba.

*EDIT: Opraven přepis neplátce -> plátce
Naposledy upravil(a) yaqwsx dne 28. 11. 2015, 4:55, celkem upraveno 1 x.
lubos
Sponzor fora

28. 11. 2015, 4:33

Naopak, musí to být plátce DPH.
IQ156
martasg1
Sponzor fora

29. 11. 2015, 8:12

Tak ted uz jsem se v tom ztratil - platce neplatce - vysvetlite prosim nekdo vyhody nevyhody pri tomto nakupu z USA?

Dale tyden je pro me malo, potrebuju nastudovat vhodnou vystupni desku.

Jinak jsem mluvil s Duzim na podzim a 5i25 je jiz vybehovy typ - s FPGA starsi produkce Xilinxu. Sel bych spis do novych FPGA zalozenych na uz i tak stare platforme Xilinx Spartan6 - doporucuji i ostatnim. Ale nastudovat aktualni konfigurace Mesa a referovat mohu tak do 10 dnu. Nahodou neco o FPGA vim a navrhuji cislicove systemy s mikrokontrolerama. Takze navrhuju posunout objednavku od ted za 14 dnu. (nebo aspon 10).

Zkusím během týdne po večerech udělat nějaké popisy dostupneho HW a SW Mesa na svoje stránky a hodím sem do půlky týdne odkaz.
lubos
Sponzor fora

29. 11. 2015, 8:31

Je to jednoduché
plátce DPH dovez zboží ze zahraničí a zaplatí jen clo a celní řízení. Dph odvede až zboží prodá.
neplátce DPH doveze zboží se zahraničí a zaplatí clo , dph a celní řízení - v podstatě stejné jako obyčejný člověk.
Jak jsem na to koukal tak je to podle mě skoro nesmylsné to kupovat z USA
např cena 7i76 od Duziho 3236 Kč
cena z USA 119 USD ( aktuální kurz devizi nákup 26,096) tj 3105 Kč plus nějaké to clo ( odhadem 3-6% těžko říci) a je to bez dopravy a bankovních poplatků.
Nakonec by to vyšlo dráž než od Dužiho tak úplně nevidím smysl celé této akce. Smysl by to možná mělo pokud by se od typu koupilo více než 5 ks , to je pak sleva 20% ale i tak pokud vím tak Duži má většinu karet skladem a je to u mě za pár dní. Navíc je u něj záruka atd.
Pokud je to karta kterou Duži nemá a třeba mít nebude a někdo jí chce tak je to jiná. Taky budu asi nějaký 2-3 karty potřebovat ale nejspíš je koupím od Dužiho ( pokud je bude mít).
IQ156
Marat

29. 11. 2015, 8:39

lubos píše:pokud to bude od neplátce tak to bude pro všechny o dph dražší ( pokud to náhodou unikne české poště tak ne).
Takhle drahá zásilka neunikne nikomu. Ale být vámi, nechal bych si to poslat kurýrem. V USA mají jiné ceny, máte to tu do týdne a všechno udělají za vás. TNT je super, UPS jsou OK, DHL NEBRAT....berou si 1500Kč +2% z ceny zásilky za proclení a často blbě proclí....s dražším tarifem nebo s tabulkovou dopravou. FEDEX nemám zkušenost.
martasg1
Sponzor fora

29. 11. 2015, 8:46

Pokud Duzi naskaldní tak OK, ale myslím, že to je ten hlavní důvod, že nemá skladem už delší dobu a nové se mu nějak nedaří naskladnit. Mluvil jsem s ním před týdnem - od srpna žádný posun.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“