trochu jsem pokročil, šlic vyfrézován (ta díra na začátku drážky nepochází z mých úprav, byla již přítomna, pouze zalepena jakýmsi železným "špuntem") a již nějaký den leží na ponku...nyní řeším šroub a matici. Začal jsem tím, že jsem prostudoval všechny témata co jsem našel na tomto foru (jako výsledek snad všech diskusí vychází použití jedině kuličkového šroubu :c) ). Což je v mém případě je moc velká frajeřina. Dále tedy připadá v úvahu trapéz (zde jsem se dočetl že ne ten z Ferony ) a klasická metrika (ten jsem se dočetl že už vůbec ne). Uvažuji, že bych pro zkoušku dal metriku, protože potřebuji udělat matici (přidělanou šrouby z čela před šlicem) a trapezový závitník nemám. (klidně se do mne ale obujte a napište proč je to blbost)... Rád by jsem udělal matici s vymezením vůle (naříznout a šroub). Otázka na materiál matice. Ideálně bronzová, že?? Bohužel vhodný kousek bronzu nemám (potřebuji cca 4*2*2cm). Prosím tedy v rámci případných komentářů radu, zda se tykový kousek nedá někde v Brně koupit, případně zda by někdo neposkytl, nebo jestli tam prostě nedat matici ze železa?? díky