PC s vestavěnými drivery KM a odladěným MACHem 4osy (3,5A)

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
quak

1. 12. 2015, 3:00

Stavěl jsem pro jednoho zákazníka z Teplic kompletní jednotku pro řízení CNC stroje se čtyřmi osami. Bohužel je tady už od září hotová a zákazník mi nezvedá telefon, takže je volná pro případného zájemce, který něco podobného právě shání...

PC má nyní nainstalován Win7 32bit + MACH3, obojí odzkoušeno vyladěno, takže stačí připojit motory a může se jet.
Cena původního kompletu 15 800,- tady nabízím za 13 300,-
Za příplatek 1000,-Kč je možné vyměnit stávající disk za SSD.

Nějaké dotazy ? :-)

Obrázek
Naposledy upravil(a) quak dne 1. 12. 2015, 4:31, celkem upraveno 2 x.
martasg1
Sponzor fora

1. 12. 2015, 3:54

Chtělo by to napsat více o konfiguraci PC a o parametrech driverů.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
quak

3. 12. 2015, 4:58

PC tvoří starší deska s procesorem Intel Celeronem 2,4GHz, 1GB RAM, je tam přídavná karta pro paralelní port (onbordový port jsem nepoužil, protože by to znamenalo kabely zvenku táhnout zpět dovnitř počítače a to se mi nelíbilo :-) Drivery jsou postaveny na Toshibách TBA6560. Utáhne to s přehledem většinu motorů s přírubou NEMA 23 a některé typy NEMA 34. (podle zapojení ser./par)
martasg1
Sponzor fora

4. 12. 2015, 8:34

No nechci ti to hanit, ale dám ti rady - myslím, že s cenou PC bys měl jít na půlku ceny a to pouze pokud máš licence k Win7 a MACHu. Pokud ne tak jdi s cenou na čtvrtku.

Drivery asi taky nejsou sinusové nebo digitální? A vestavba žádná hitparáda teda. Trafo nevidím - to napájíš z toho PC zdroje? Pokud ano tak zapomeň na NEMA34.

A ty IDE kabely taky nic moc s volně loženým HDD. To je minimálně zadělávka na pořádný rušení, když vidím, že to kříží silové kabely. Asi bych to ještě přestavěl aby silové kabely nešly vůbec kolem základní desky, ale vystupovaly z čela PC (prostě co nejkratší cestou ven).
quak

7. 12. 2015, 11:05

martasg1 »
Tvoje rady tvoje rady bych samozřejmě uvítal, kdyby jsi to testoval, alespoň viděl naživo, a nebo kdyby tvoje připomínky řešily nějaký problém.

Nicméně se pokusím odpovědět na připomínky a doporučení:

- Doporučuješ mi abych prodával: Počítač, drivery, měniče, zdroj a tři dny svojí práce za 3325 Kč (1/4 z 13300) ??? Takové doporučení a tím pádem jeho autora nemůžu brát vážně.

- Ptáš se jestli jsou drivery sinusové nebo digitální? Myslím otázka zcela zbytečná. Odpověď už jsi dostal v minulé odpovědi jsou to základní TBA6560.

- Trafo nevidíš, protože tam žádné není a přesto to s přehledem utáhne čtyři motory po 3A (tedy naprostou většinu NEMA 24 a některé typy NAMA 34 ) pro vysvětlení - je to možné proto, že je počítač je osazen zdrojem, který dává 28A na 12V. Dále jsou tam dva měníče na 35V pro napájení driverů) Mimochodem jenom nákupní cena skříně a zdroje tvoří víc než polovičku tvé "doporučené prodejní ceny" .

- Nevím jak tě mohlo napadnout, že bych prodával počítač s volně loženým HDD ??? Fotil jsem si to pro sebe v průběhu výroby a zapojování, takže ve stavu rozpracovanosti, ber to jako ilustrační foto, nikoli technickou dokumentaci.

- Co se týká kabelů zase střelba mimo terč. To co považuješ za silové jsou ve skutečnosti běžné kabely pro přední ovládací panel a USB... Silové kabely vůbec nevidíš, ty jsou vedeny tak aby byly zcela mimo oblasti kde běhají data ...

A co říci závěrem? Tahle konfigurace je plně funkční a zvládá parametry, které deklaruji. Samozřejmě zkonzultujeme nasazení v konkrétním případě, popřípadě doladíme na finální účel...
Thomeeque

7. 12. 2015, 11:45

Ty licence tam jsou nebo ne?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
quak

8. 12. 2015, 10:00

Ne-e, cena je za železo bez licencí.
martasg1
Sponzor fora

8. 12. 2015, 1:23

Já to myslel v dobrým... aby se ti to lépe prodávalo. Každé zboží má svého kupce, jen cena určuje jak rychle si ho najde.
RaS

8. 12. 2015, 1:26

to jsi mu mohl poradit ať to prodá za korunu to by se prodávalo ještě lépe :D .. já Vás nechápu.. chcete koupit ? nechcete tak co to pořád řešíte.. je to jeho inzerát a i kdyby za to chtěl přemrštěnou cenu tak je to jeho věc.. to tady je ale dneska moderní.. pomlouvat zboží a cpát se do cizích inzerátů.. jako teď já.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
martasg1
Sponzor fora

8. 12. 2015, 1:47

RaS píše:to jsi mu mohl poradit ať to prodá za korunu to by se prodávalo ještě lépe :D .. já Vás nechápu.. chcete koupit ? nechcete tak co to pořád řešíte.. je to jeho inzerát a i kdyby za to chtěl přemrštěnou cenu tak je to jeho věc.. to tady je ale dneska moderní.. pomlouvat zboží a cpát se do cizích inzerátů.. jako teď já.. :D
Ano máš pravdu, nerad to tady vidím, když někdo někomu reje do inzerátů... natož když to dělám já :) ale mě to prostě děsně bilo do očí... ta cena a to PC atp. - prostě jsem tady prodával digitální drivery 8A/80V s klasickým trafem 60V zabudované v PC krabici na izolované kuprextitové desce s oddělovací deskou a za méně :) a vím, že ta cena byla férová a přesto se lidi nehrnuli... tak nevím jestli je reálné aby za tuto cenu se našel kupec?

Ale máš pravdu... nebudeme to tu už zahnojovat našimi názory... je to prodej a nejsme kupující...
quak

8. 12. 2015, 7:02

Tak to jsem rád, že jsme nakonec našli konstruktivní tón :-)

Je mi jasné, že tohle není řešení pro tu část zdejších kutilů, kteří spočítají cenu materiálu v nákupu a vychází jim jakási cena. Cenu práce pak neuvažují protože práce je nic nestojí. Musím se přiznat, že i já dost často takhle uvažuji a místo toho, abych cosi koupil za 1000Kč, tak po mnoho dní vymýšlím vymyšlené a vyrábím vyrobené ... pak se ohlédnu a prostou násobilkou zjišťuji, že jsem makal za 22,50Kč na hodinu...

Naštěstí jsou ale i tací, kteří znají cenu času a cenu práce (nebo mají k určitým činnostem takový odpor), že rádi přenechají inkriminovanou činnost někomu dalšímu. Já s oblibou přenechávám někomu dalšímu práce mechanického charakteru a tak si myslím, že zručný řemeslník zase rád přenechá úkol, že za něj někdo navrhne, spočítá, zapojí a nakonfiguruje věci elektrického a softwarového charakteru. Ostatně dělbu úkolů a kooperaci zvládají i delfíni :-)

Tedy neprodávám mírně zastaralé PC jakých si každý může koupit v bazaru co jen unese, neprodávám 6,5m kabelu a čtyři konektory, neprodávám ani chipy Toshiba, pár součástek a plošné spoje. Prodávám celé řešení které má sloužit svému účelu tomu, kdo bude rád, že nemusí řešit, jak spočítat, jak zapojit (posléze jak uhasit :-) atd....

Kdo ví možná se tady nikdo takový nenajde, ale to není důležité. Prostě to zkouším ....
Odpovědět

Zpět na „Prodej“