Pomooc - ANSALDO SILCOVERT V, typ SVVP3,7FB

navody prirucky brozury
prosim oznacujte vlakna podle nasledujiciho klice "Frezka nastrojova FNGJ32"

Odpovědět
FIAM

11. 12. 2015, 5:03

Dostal sa mi do ruky tento priemyslový frekvenčný menič, štítkovo dosiahne až 480Hz, stroj (ventilátor) bežal do poslednej chvíle a bolo mi ho ľúto nechať hodiť do šrotu. Problém je, že nedokážem (ani na googli) zohnať info o jeho zapojení, teda presnejšie o ovládaní jeho chodu. VSTUP/VÝSTUP som našiel, nejaké skúsenosti s meničmi už mám, menič som zapojil na 400V, pripojil 3kW motor do trojúholníka, so zavrenými očami (;-)) som zasunul zástrčku a NIČ! Teda nič, on a zapol a hlási ready, teda čaká a signál k chodu. Vnútri je, ako v tejto oblasti zvykom, slaboprúda svorkovnica, ale z tých 34 svoriek, označených LEN číslami nedokážem určiť "od pohľadu", ktoré mám spojiť na roztočenie a kde zapojiť prípadný potenciometer. Experimenty v tejto oblasti by asi skončily blbo, menič má okolo 16 rokov - jeho "blbuvzdornosť" je menšia, firma už asi neexistuje a robila veľké priemyslové meniče, toto je asi jej najmenší typ. Na rôzne podvodné stránky nie som zvedavý, zaplatiť som ochotný len rozumnú cenu a nebudem pri tom zverejňovať svoju VISA kartu, že?
Napadlo ma, že ten menič nebol v CZ jediný a či by sa nenašla dobrá duša a aspon neokukala zapojenie tohoto meniča, keď už v nájdenie manuálu neverím.
Je ho škoda aj keď je to tridsať centimetrová bedňa, tie hertze sú pre vretená ideálne a číňankovia majú slušné ceny. Kamarád má dvojkilowatové kitajské vreteno už šesť rokov, valí na tom 8-10 hodín denne a nemusel by ho meniť keby nezabúdal na zapnutie chladenia. Vyriešil relátkom a má už tri roky pokoj...
Dúfam, že sem občas zavíta servisák, alebo montér čo o tom niečo vie a vedel by poradiť. Ak nie, začnem experimentovať a ak ho odpálim, pôjde do šrotu, čo bude asi aj tak ak nebude žiadne info.
první funkční plotr v roce 1988 ;-))
Odpovědět

Zpět na „Navody ke strojum, dokumentace“