Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně doporučených otáček a posuvu pro frézování dřeva, jde o (smrk),
Jde o stroj na frézování palubek a potřebuji vědět tyto parametry pro obrábění drážky a pera.
Průměr frézy kolem 100 mm a tloušťka zubu 6 mm a plus sražení celé hrany o výšce 28 mm.
Pokud by někdo mohl poradit,Děkuji
frézování dřeva
este dopln kolko to ma zubov, ci to je letovane alebo ziletkove a hlavne ci to budes frezovat rucne alebo s podavacom
Dalej aky uber budes brat a aku chces kvalitu.
Na freze mas napisané kolko to ma otacok.
Dalej aky uber budes brat a aku chces kvalitu.
Na freze mas napisané kolko to ma otacok.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
http://www.nastroje-brno.cz/index.php?p ... 1&Itemid=4" onclick="window.open(this.href);return false;
Našel jsem tuto frézu většinou tam píšou rozmezí 4500 ot až 8500 ot, jde mi o to že si osobně myslím že maximum by mělo byt kolem 6000 ot na fréze ale našel jsem že někdo píše i 14 tis ot tak jsem se chtěl nějak ujistit mě jde hlavně o to jestli mě bude stačit 4 pól motor nebo musím do 2 pólu.
Našel jsem tuto frézu většinou tam píšou rozmezí 4500 ot až 8500 ot, jde mi o to že si osobně myslím že maximum by mělo byt kolem 6000 ot na fréze ale našel jsem že někdo píše i 14 tis ot tak jsem se chtěl nějak ujistit mě jde hlavně o to jestli mě bude stačit 4 pól motor nebo musím do 2 pólu.
U profilovacích fréz je důležitý údaj na nástroji. Rozhodně 3000 ot/min bude žalostně málo pro kvalitní obrábění měkkého dřeva. U nástrojů podobného průměru a určení se obvykle pohybují pracovní otáčky okolo 6600 - 8600 ot/min, u nástrojů pro CNC s tělem z lehkých slitin se pak otáčky pohybují ještě výše -okolo 10-12.000 ot/min.
Samozřejmě, lze použít frekvenčně řízený motor, nicméně nemá li to být CNC stroj, tak je to vcelku zbytečný přepych. Jen pro info - profesionální čtyřstranné frézy používají řemenové převody, mnohé dokonce převod plochým řemenem, i když ne koženým, ale z Habasitu.
Dřevoobráběcí stroje servisuji, takže pokud máte nějaké dotazy, klidně se ozvěte
Samozřejmě, lze použít frekvenčně řízený motor, nicméně nemá li to být CNC stroj, tak je to vcelku zbytečný přepych. Jen pro info - profesionální čtyřstranné frézy používají řemenové převody, mnohé dokonce převod plochým řemenem, i když ne koženým, ale z Habasitu.
Dřevoobráběcí stroje servisuji, takže pokud máte nějaké dotazy, klidně se ozvěte