p.mus píše:Ahoj, komunikační kabel máš pořád na stejném místě, nezkoušel jsi ho natáhnout jinudy.
Třeba ho něco ruší, delší vzdálenost, slabé napájení komunikace, taky mi zlobilo čidlo na mašině, tak posílili napětí a je to ok.
A nemáš poblíš něco co pohání motor s uhlíkama?
komunikační kabel je ke každé mašině zvlášť. Byl několikrát vyměněn a veden různými místy, připojen přímo na řídící desku a několikrát proměřen. Bez výsledku. Popsanou chybu dělá komunikace na dvou mašinách naprosto nezávisle.
Počítač přetestován, jestli není nabořený com port, pak nahrazen dalším počítačem. Bez výsledku. Převodník RS 232 - 485 zkontrolován, proměřen, otestován v Amitu. Mám dva kusy. Oba dva fungují excelentně. Chyba přetrvává. Zkontrolován a přeměřen napájecí zdroj. Bez problémů, v pořádku. Vyměněny čipy pro komunikaci na řídící desce. Řídící deska byla otestována a zkontrolována v Amitu - bez problému. Záložní baterie na řídící desce vyměněna (dříve dělala slabá baterie problémy). Samotná komunikace se testovala v Amitu - testy běžely půl dne. Bez problému. Testoval se celý řetězec - tzn počítač, převodník, kabel, deska a fyzicky se do desky posílala data. Jelo to absolutně bez jakéhokoliv problému.
K identifikaci a odstranění závady nevedlo nic výše zmíněného. Závada se navíc vyskytuje na obou mašinách, které mám v provozu. Hledáním a řešením jsem strávil asi dva měsíce čistého času .... bezvýsledně. Takže to bude ta nejstupidnější píčovina, jakou si snad ani nelze představit, v ceně součástky do 3 Kč .....