Drevo - 16ks kulatin - VYROBENO a dekuji ,,lukashom''

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
twiister

3. 1. 2016, 12:55

Zdravim vespolek,
padla mi planovana moznost nechat si udelat a tak to zkusim zde...

Jedna se o vyrobu 16kusu kulatin ze dreva, s vyraznejsi rezbou (borovice, ?), prumer 40mm a delka 160mm s dvema dirama na koncich na koliky (8x17mm).
Presnost: tak aby se kolik vlezl a rozdil prumeru nebyl znat na 500mm :-)
Ucel: takove vyvyseni policky
Termin: mesic?
Cena: aby to nebylo zadarmo a taky aby se z toho neporidil novy soustruh na drevo :-)
Lokalita: nejlepe Ostravsko, ale i posta se rada projde

Dekuji za pomoc ci nabidky :wink:
Kulatina.jpg
Naposledy upravil(a) twiister dne 25. 2. 2016, 4:51, celkem upraveno 1 x.
T.Andrlik

3. 1. 2016, 8:02

Ve větších hobbymarketech (OBI, Baumax atd...) tyto kulatiny prodavají v mnoha průmerech za par kaček v délkách tušim 1m a 1,5m.
twiister

3. 1. 2016, 8:49

Ale neudelam cisty kolmy rez a diru do stredu v panelaku. A tento prumer jsem tam nevidel, to spise hranoly, takze jeste "jedna uprava"...
Habešan
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2016, 9:00

Tomuhle nemohu říkat kulatina.
(Nejsem odborník, což přiznávám.)
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2016, 2:31

Já bych to teoreticky udělat mohl v požadovaných přesnostech - ale mám problém. Řeším situaci, kdy mi selhala komunikace počítač/mašiny. Do strojů posílám řídící data a komunikace mi zcela náhodně selhává (RS 464) Nejsem s to tuto chybu odhalit, proto postupuji metodou "totální výměna všeho, co s tím má co společného"

Až to budu mít vyřešeno, tak by to šlo. Nic složitého to nebude.
twiister

4. 1. 2016, 3:47

R - stick píše:Já bych to teoreticky udělat mohl v požadovaných přesnostech - ale mám problém. Řeším situaci, kdy mi selhala komunikace počítač/mašiny. Do strojů posílám řídící data a komunikace mi zcela náhodně selhává (RS 464) Nejsem s to tuto chybu odhalit, proto postupuji metodou "totální výměna všeho, co s tím má co společného"

Až to budu mít vyřešeno, tak by to šlo. Nic složitého to nebude.
sz.
twiister

9. 2. 2016, 8:54

Bohuzel R - stick se mi neozyva, tak to budu muset poslat dal. :(
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2016, 7:56

Omlouvám se, ale řeším naprosto fatální problém s komunikací (posílání dat do řídícího systému po RS485) - a bohužel zatím to vypadá velmi špatně. Proto jsem se neozýval.

Je to naprostá záhada, vyměnil jsem celý řetězec, prověřil co se dalo a nefunguje to pořád. Komunikace naprosto náhodně selhává, někdy se nám data podaří do mašiny dostat a někdy ne. Takže po vyčerpání mi zbývá už jen jediná možnost - totální výměna komplet celého řídícího systému. Kdy to bude a jak to bude, to si netroufám odhadnout, a tak v současné době vše stornuji a ruším až do vyřešení.
twiister

10. 2. 2016, 2:15

OK, dekuji za info. Chapu. Ale objednavku posilam dale.

Snad se problem podari brzo doresit.
VirtualMan

17. 2. 2016, 7:58

R - stick píše:Omlouvám se, ale řeším naprosto fatální problém s komunikací (posílání dat do řídícího systému po RS485) - a bohužel zatím to vypadá velmi špatně. Proto jsem se neozýval.

Je to naprostá záhada, vyměnil jsem celý řetězec, prověřil co se dalo a nefunguje to pořád. Komunikace naprosto náhodně selhává, někdy se nám data podaří do mašiny dostat a někdy ne. Takže po vyčerpání mi zbývá už jen jediná možnost - totální výměna komplet celého řídícího systému. Kdy to bude a jak to bude, to si netroufám odhadnout, a tak v současné době vše stornuji a ruším až do vyřešení.
Zemnící smyčka? Nebo naopak někde odpadená zem? Tady může pomoci starý dobrý osciloskop. 50Hz brum umí v komunikaci nadělat pěkný brajgl...
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2016, 11:55

Nic takového.

Několikrát proměřeno, všechny komponenty dvakrát!!! vyměněny, otestováno přímo ve výrobní firmě, která tyto komponenty dělala (Amit) - kde to jelo jako vítr ... a stále nic. Problém setrvává. Komunikace jede po RS485.
Komunikace někdy funguje, někdy nefunguje - je to náhodný stav. Ani se mi nepodařilo zjistit, kdy to vzniká, a to jsem doslova protokoloval každé uprdnutí u mašiny. Závada se projevuje tak, že při komunikaci to vyhodí hlášku Reception Timeout (vypršená doba spojení) - kdy mi mašina neodpoví. Normálně se tato hláška má objevit, když je mašina vypnutá, odpojen komunikační kabel, nebo je v pracovním režimu (soustruží)

Komunikace se pak náhodně obnoví, když počkám určitou dobu (od několika minut do dvou dnů - tento rozptyl je opět náhodný)

Protože jsem vyčerpal již všechny myslitelné varianty, tak to řeším kompletní výměnou řídícího systému (od Gravosu) Na jedné mašině se mi to už podařilo rozjet.

P.S.: a ještě jedno - vždy, když jsem měl v dílně nějakého technika, tak to šlapalo naprosto ukázkově a bez chyby. A je pro mě problém dostat tam někoho zrovna ve chvíli, kdy to selže.
p.mus

18. 2. 2016, 3:32

Ahoj, komunikační kabel máš pořád na stejném místě, nezkoušel jsi ho natáhnout jinudy.
Třeba ho něco ruší, delší vzdálenost, slabé napájení komunikace, taky mi zlobilo čidlo na mašině, tak posílili napětí a je to ok.
A nemáš poblíš něco co pohání motor s uhlíkama?
R - stick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

18. 2. 2016, 11:27

p.mus píše:Ahoj, komunikační kabel máš pořád na stejném místě, nezkoušel jsi ho natáhnout jinudy.
Třeba ho něco ruší, delší vzdálenost, slabé napájení komunikace, taky mi zlobilo čidlo na mašině, tak posílili napětí a je to ok.
A nemáš poblíš něco co pohání motor s uhlíkama?
komunikační kabel je ke každé mašině zvlášť. Byl několikrát vyměněn a veden různými místy, připojen přímo na řídící desku a několikrát proměřen. Bez výsledku. Popsanou chybu dělá komunikace na dvou mašinách naprosto nezávisle.
Počítač přetestován, jestli není nabořený com port, pak nahrazen dalším počítačem. Bez výsledku. Převodník RS 232 - 485 zkontrolován, proměřen, otestován v Amitu. Mám dva kusy. Oba dva fungují excelentně. Chyba přetrvává. Zkontrolován a přeměřen napájecí zdroj. Bez problémů, v pořádku. Vyměněny čipy pro komunikaci na řídící desce. Řídící deska byla otestována a zkontrolována v Amitu - bez problému. Záložní baterie na řídící desce vyměněna (dříve dělala slabá baterie problémy). Samotná komunikace se testovala v Amitu - testy běžely půl dne. Bez problému. Testoval se celý řetězec - tzn počítač, převodník, kabel, deska a fyzicky se do desky posílala data. Jelo to absolutně bez jakéhokoliv problému.

K identifikaci a odstranění závady nevedlo nic výše zmíněného. Závada se navíc vyskytuje na obou mašinách, které mám v provozu. Hledáním a řešením jsem strávil asi dva měsíce čistého času .... bezvýsledně. Takže to bude ta nejstupidnější píčovina, jakou si snad ani nelze představit, v ceně součástky do 3 Kč .....
p.mus

19. 2. 2016, 11:13

tak to chápu, a nemte tam zvýšený rádiový provoz, nějaký operátor a kabel by se choval jako anténa?
sisi

19. 2. 2016, 11:28

Taky se může něco dostávat i v silovém napájení. Prostě neodrušený spotřebič, který se spíná občas.
Krása pomíjí, blbost je věčná
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“