strojní vodováha
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Koupím strojní vodováhu. Nejlépe délky 150mm (nebo 100mm) v přesnosti 0,02/1000mm.
Ahoj, měl bych tady navíc 0,05/1000mm délky 250 mm (kdyby náhodou...
). Foto mohu zaslat zítra. Vláďa

1asv: To je moc dlouhý. Potřebuju nějakou hodně krátkou. Mám to na výrobu přípravku pro zaškrabávání. Ideální by byla 100mm. Ale jestli bude ta 250mm levná, třeba by se dala zkrátit.
Ahoj, tak to zkrácení by asi neklaplo
. Uprostřed totiž nemá dosedací plochu (střed 120 mm je odlehčen). V.

1asv: Ještě jsem o tom přemýšlel. Já bych asi stejně neměl to srdce ji přefiknout
..... ale možná bych jí mohl vydloubnout bublinku(bublinky) a ty zasadit do vlastní podstavy. Takže upřesním, že by se mi hodila i delší s OK vydloubnutelnejma bublinkama a třeba i z nějakým zrasovaným tělem. Jde o cenu, třeba mi ten přípravek ani nebude pořádně vyhovovat, je to jen takovej experiment.

No, u nás je apríl až v dubnu
Přikládám foto: Cena je 490,- Kč

Přikládám foto: Cena je 490,- Kč
No zřejmě si nepochopil že jsem nechtěl vysloveně napsat že si děláte "prdel", u nás zase neřežeme vodováhy1asv píše:No, u nás je apríl až v dubnu![]()

Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
1asv: Nevíš jak v tom drží ta malá bublina? Ta je zastrčená z boku do díry a zalepená?
Abych upřesnil na co to chci, chtěl bych si udělat tento přípravek.

Tak když už budu držet tu flexu, tak rouvnou přefiknu nějakej mikrometr

Tak když už budu držet tu flexu, tak rouvnou přefiknu nějakej mikrometr

Bublina je v kovovém pouzdře vložená v dutině vodováhy a je možné ji seřizovat. V.
1asv: Ale to je ta hlavní, ne? Já myslel tu pomocnou.
Jo, já blbě četl, sorry. Ta malá je z boků zalitá nějakou černou hmotou - připadá mi to jako asfalt
. V.

Tak se to vůbec nedělá. Ta trubka je uvnitř do oblouku broušena a kapalina je směs, kterou si každý výrobce míchá a složení neprozradí. Tímto nemyslím zednické vodováhy, ale ty strojní. Zkus si zpočítat oblouk na rozlišení 0,02/1000 a uvidíš, jaký to má poloměr. Jak by jsi to uhodl ohnout.jova píše:Ono ohnout do oblouku skleněnou trubku a zatavit konce, není zase tak velký problém.
Na to stačí kahan. O ničem jiném to není