EMC2
omluva, dotaz jsem trochu zjednodušil, takže pokud bych pořizoval motory s drivery, jsem schopen nějak dopředu ověřit, jestli si emc/mesa bude s danými drivery "popovídá"?packa píše:samozřejmě , ale k těm motorům musíš mít ještě nějaký obslužný driver , kterému emc/mesa říká co má dělat
Možná snazší cesta, je odzkoušený nějaký výrobce driverů s kterým emc/mesa nemá problém? díky
to jsem potřeboval vědět, takže napřed drivery a pak mesa. Ještě dotaz, dají se sehnat mesa karty běžně obojího typu nebo je nějaký typ exotika? díkypacka píše:pokud ty drivery budou umožnovat řízení step dir tak to musí chodit , pak jsou další možnosti řízení , třeba analog 0-10v , a podle toho zvolit mesakartu
@ packa: Pozor na riadenie 0-10V a riadenie +-10V , je v tom markantny rozdiel v nasej oblasti.
treba na riadenie polohy tych +-10V a na obyc. frekv. menic treba 0-10V.
@ mart-68: citaj forum pol roka a potom si na stole zapoj krokove motory a skus im dat nejaky koordinovany pohyb.Mozno som ta urazil a si uz na inej urovni, tak sory.
Robil si uz nieco?

@ mart-68: citaj forum pol roka a potom si na stole zapoj krokove motory a skus im dat nejaky koordinovany pohyb.Mozno som ta urazil a si uz na inej urovni, tak sory.

Robil si uz nieco?
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
to jo, to si můžu hrátJuro píše:@ packa: Pozor na riadenie 0-10V a riadenie +-10V , je v tom markantny rozdiel v nasej oblasti.treba na riadenie polohy tych +-10V a na obyc. frekv. menic treba 0-10V.
@ mart-68: citaj forum pol roka a potom si na stole zapoj krokove motory a skus im dat nejaky koordinovany pohyb.Mozno som ta urazil a si uz na inej urovni, tak sory.![]()
Robil si uz nieco?