Zdravím, delší dobu se zabývám výrobou karbonových rámů na kola spíše pro gravity disciplíny. Momentálně jsem dospěl do fáze, kdy uvažuji o menší sérii enduro rámů (160mm zdvih). Sháním spíše srdcaře, co by se tím byl ochoten zabývat. Konkrétně napojením čepů a ložisek, řešením konstrukčních bodů...
Momentálně mám funkční prototyp. Kdy zmiňované body, nejsou provedeny zrovna ideálně, neb nemám potřebné znalosti a dovednosti.
Ideálně Brno a okolí-
Nejlépe kontaktovat na mail bolekkrutor@seznam.cz
kovoobráběč-biker?
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
Já bych moc rád pomohl, ale já si na to upřímně netroufám. Z časovejch důvodů. Jezdíval jsem (nejen) DH pohár, určitě jsme se párkrát potkali při závodech nebo na nějakejch FR akcích, znám Bubbův rám, atd... ve tvý práci a nadšení tě obdivuju a určitě nejsem sám. Nicméně. Pokud bys chtěl, můžu aspoň sehnat kontakt na jednoho mladýho zapálenýho týpka co je celkem kapacita v karbonu (šasi ČVUT formule byly hodně jeho práce), případně můžu zkusit nasměrovat v případech, kdy už nebudeš vědět kudy kam. Někdy to chce jinej názor, jinej úhel pohledu aby se člověk posunul dál.
Jen pro zajímavost - testuješ nějak ty svoje rámy ? Na trhačce, staticky, cyklicky, lepíš tenzometry? Jak to dimenzuješ? Já už zlámal různý karbonový komponenty (řidítka, sedlo, sedlovky, ...), a to vše opotřebenim, a tak ke karbonovýmu rámu jsem si ještě nevypracoval důvěru.
Jen pro zajímavost - testuješ nějak ty svoje rámy ? Na trhačce, staticky, cyklicky, lepíš tenzometry? Jak to dimenzuješ? Já už zlámal různý karbonový komponenty (řidítka, sedlo, sedlovky, ...), a to vše opotřebenim, a tak ke karbonovýmu rámu jsem si ještě nevypracoval důvěru.