zdravím

dufamn že budete taký ochotný a zadpoviete mi na moje bleee otázky
takže konečne sa mi podarilo zbastlit mnoje prve (orezávatko) a skušam co to dokáže a nastala otázka ako niečo na tom vyrobiť, ako laik som siahol po možnosti co bola pre mna zatial ako najschodnejšia a to ovládanie mojho stroja cez GRBL Controller 3.6.1 ktoré posiela udaje do arduina a to impulzy do driverov , návrh g kodu som vytvoril v CAM BAM, skusal som frezovať prvé navrhy a je to užasne fuguje to

neskôr som chel vytvorit nieco na co potrebujem výmenu nástroja( najprv nieco vygravírujem a potom chem aby vyfrezovalo okraj) a tu nastal problem v prílohe je skušobný program ktorým som chcel skúsiť ci pri behu programu preruší vykonávanie aby som vymenil nástroj no to nefunguje v GRBL vypísalo errory G21 G90 G64 G40 a Unsupported statement (T3 3.0 ), Unsupported statement (T10 M6 ) chyby ignorovalo a frezovalo dalej a neviem ci som zle nastavil v CAM BAM daco ci to nepodporuje také niečo, skušal som aj dva oddelene , najprv vygravírovat a dostať sa na počiatočnú pozíciu vymeniť nástroj a spustiť kod na vyrezanie okraja no po vygravírovaní to nejde dostať na počiatočný pomocou GRBL bud nechapem nastavenie ovladania alebo neviem, ma niekto s takým niečím skúsenosti, su to fakt moje prvé veci ohľadom takeho niečoho.