GRBL controller

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Odpovědět
78darni78

15. 1. 2016, 6:34

zdravím :) dufamn že budete taký ochotný a zadpoviete mi na moje bleee otázky :D

takže konečne sa mi podarilo zbastlit mnoje prve (orezávatko) a skušam co to dokáže a nastala otázka ako niečo na tom vyrobiť, ako laik som siahol po možnosti co bola pre mna zatial ako najschodnejšia a to ovládanie mojho stroja cez GRBL Controller 3.6.1 ktoré posiela udaje do arduina a to impulzy do driverov , návrh g kodu som vytvoril v CAM BAM, skusal som frezovať prvé navrhy a je to užasne fuguje to :D neskôr som chel vytvorit nieco na co potrebujem výmenu nástroja( najprv nieco vygravírujem a potom chem aby vyfrezovalo okraj) a tu nastal problem v prílohe je skušobný program ktorým som chcel skúsiť ci pri behu programu preruší vykonávanie aby som vymenil nástroj no to nefunguje v GRBL vypísalo errory G21 G90 G64 G40 a Unsupported statement (T3 3.0 ), Unsupported statement (T10 M6 ) chyby ignorovalo a frezovalo dalej a neviem ci som zle nastavil v CAM BAM daco ci to nepodporuje také niečo, skušal som aj dva oddelene , najprv vygravírovat a dostať sa na počiatočnú pozíciu vymeniť nástroj a spustiť kod na vyrezanie okraja no po vygravírovaní to nejde dostať na počiatočný pomocou GRBL bud nechapem nastavenie ovladania alebo neviem, ma niekto s takým niečím skúsenosti, su to fakt moje prvé veci ohľadom takeho niečoho.
Přílohy
pokus1CNC.nc
(10.9 KiB) Staženo 397 x
slezak77

15. 1. 2016, 6:43

S tou výměnou nástroje to nebude tak jednoduché, možná by bylo třeba upravit postprocessor, tohle bych teď neřešil. Pokud máš programy zvlášť, tedy jeden nc na gravírování a jeden na kontůru, tak by jsi po skončení prvního měl najet šipkama kamkoli kde si vyměníš nástroj, načteš druhý program a pustíš stroj, ten by měl automaticky začít tam kde má tedy asi na x0y0 z? A odtud najede na na pozici kde frézuje. Za předpokladu, že programy zapínáš za sebou a nevypínáš mez tím stroj, nevím jak je na tom grbl s pamatováním poslední pozice.
78darni78

15. 1. 2016, 6:47

ved to že po skončení frézovania som očakáv al že mi to dôjde na bod 0,0,0 ale on po frezovaní skončí tam kde preslal kod a iba sa vysunie nahor a ked som skúšal šípkami ho posunuť na začiatočný bod tak nereagovalo to , skusal som tlačítko Go Home či nahodou to na to nejde nmo nešlo
slezak77

15. 1. 2016, 7:10

No s grbl nemám zkušenost, tak víc nevím, ale někdo tady to provozoval, nebo provozuje tak se snad ozve a poradí.
Habešan
Kontaktovat uživatele:

15. 1. 2016, 9:20

(Když mu nenapíšeš, že se má vrátit, tak se nevrátí.)
Před koncem programu máš:
G0 Z3.0
tak tam dej:
G0 Z3.0
G0 X0 Y0
G0 Z0
Mě teda tlačítko Go Home funguje.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“