Dobrý den,
koupil jsem starší frézku a potřebuji opravit stůl, který už má dost velké vůle a klín už nepomůže. Proto hledém někoho, kdo má možnost přebrousit rybiny a přehoblovat plochu stolu. Samozřejmě kdekoli v ČR, není problém to přivézt. Bohužel cena je důležité kritérium. Mám nabídku na 8000Kč, pokud by to někdo byl ochoten udělat levněji, určitě se dohodnem. V případě zájmu pište na adresu ales.chlubny{na}seznam.cz ( nahraďte {na} znakem @ )
Přebroušení stolu na FA3U
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
K tomu přehoblování, u jedné dost jeté (ale zato hodně levné) FA3U jsem kdysi stůl s celkem slušným výsledkem přefrézoval. Byla na to potřeba nástrojařská hlava kterou jsem nastavil nejdřív vlevo a pak vpravo aby obsáhla celý stůl. Před tím jsem vyplnil díry ve stolu epoxidem s litinovou drtí aby to hezky vypadalo 

Aleš Procháska
Rybinu zespod stolu bych asi nechal žaškrábat a klín taky škrábnout nebo ho srovnat na magnetce se sinusovým stolem a podložit ho plechem válcovaným zastudena na straně kde se neposouvá stůl nebo mosazným plechem na straně kde jezdí stůl. Už jsem to viděl na spoustě strojů.
Co se týče horní plochy stolu tak si myslím, že by se nechal i přefrézovat třeba na horizontce. Hoblovek je málo a kdo jí má tak chce vydělat.
Co se týče horní plochy stolu tak si myslím, že by se nechal i přefrézovat třeba na horizontce. Hoblovek je málo a kdo jí má tak chce vydělat.
Naposledy upravil(a) capumpor dne 22. 11. 2008, 1:26, celkem upraveno 1 x.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale zase kdyz uz frezovat tak stroj sam sebe, pokud to rozjezdy dovoli.capumpor píše:Rybinu zespod stolu bych asi nechal žaškrábat a klín taky škrábnout nebo ho srovnat na magnetce se sinusovým stolem a podložit ho plechem válcovaným zastudena. Už jsem to viděl na spoustě strojů.
Aleš Procháska