Ahoj
Dělám si v solidu model Delta tiskárny a tak se snažím i se všemi vazbymi , a mám pár dotazů .
Dá se nějak jednoduše v solidu vytvořit koule ? zatím to dělám tak že udělám kružnici vytáhnu ji a pak dám zaoblit . a další věc dají se pak k té kulové ploše udělat vyzby ?
měl jsem představu že bych k té kulové ploše zavazbil dlouhý válec jako táhlo ale to nejde .
A další dotaz, jak vytvořím kulovou dutinu v dílci - pouzdro kulového čepu .
Dík
Packa
Solid vazby koule
- Martinhora
Kouli udělat jak píše robo - rotací. Dutinu uděláš snadno - odebrat rotací. Jak normálně spojíš kouli s válcem? - to v reálu nejde jenom přivařit. Tak pokud to budeš k sobě nějak spojovat - šroubovat, tak si v kouli udělej dirku, ve válci taky a pak to spoj přes ty dirky. Nebo si na té kouli udělej plošku a kté dej ten válec - možností je mnoho ....
já se ale potřebuju pohybovat po ploše té koule - jasně plochu nemá , ale vmáčkl jsem do plochy stejný rádius jako má ta koule avazbu stejně neudělám .
jinak jsem to zatím udělal v podobě jehlanů kde vrcholy vazbit jdou
jinak jsem to zatím udělal v podobě jehlanů kde vrcholy vazbit jdou
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak vazbi osu té koule na osu nebo povrch díry případně válce. Osu koule získáš buď ze skici (svislá čára z toho D které potom zarotuješ) nebo si ji stejným způsobem nadefinuješ v modelu koule, jako referenční geometrii. Pokud to děláš rozumně a máš střed koule totožný s počátkem souřadnic, tak můžeš pro vazbení využít i roviny modelu té koule i počátek souřadnic. K ploše můžeš kouli připojit vazbou "tečná" mezi rovinou a povrchem koule. Taky si v modelu koule můžeš udělat pomocné roviny a další pomocné geometrie, přes které to budeš vazbit.
Aleš Procháska