výroba čtvercové díry na radeko
Ahoj, potřeboval bych radu jak udělat čtvercovů díru, nečekám odpovědi typu:"kup si speciální hlavičku na vrtání čtvercových děr a nástroj" nebo "protahovací trn" to nemám k dispozici a ani mít nebudu jedině, že by někdo poskytl návod jak vyrobit tu vtací hlavu s nástrojem.
jde mi o to vytvořit čtvercovů díru rozměrů 6x6mm a délky cca 15mm a pak 8x8mm délky20mm určení :držáky na radeko do obrážecí hlavy. kterou používám.
Moje vize je vyvrtat otvor a pak nějakým obrážecím nožíkem vyjet jeden roh otočit o 90st. pak druhý, třetí, čtvrtý, pravděpodobně upnuté na otočném stole v ose otáčení.
Je něco jednodušího? (chci to udělat sám doma, protože to prostě kolikrát potřebuju i na jiné držáky a čekat týden na někoho až se urácí vyrobit....)
jde mi o to vytvořit čtvercovů díru rozměrů 6x6mm a délky cca 15mm a pak 8x8mm délky20mm určení :držáky na radeko do obrážecí hlavy. kterou používám.
Moje vize je vyvrtat otvor a pak nějakým obrážecím nožíkem vyjet jeden roh otočit o 90st. pak druhý, třetí, čtvrtý, pravděpodobně upnuté na otočném stole v ose otáčení.
Je něco jednodušího? (chci to udělat sám doma, protože to prostě kolikrát potřebuju i na jiné držáky a čekat týden na někoho až se urácí vyrobit....)
Upni držák do svěráku a vyfrézuj drážku pro radeko, tak abys dosáhl umístění. Poté dej do drážky radeko a ten prostor nad ním zacpi nějakým materiálem, který k tomu držáku bud přivař nebo ho můžeš zakolíkovat.Pak to trošku přelízni nebo přebruš. A máš drážku hotovou bez štouchání.
-
Normálka postaru, vrtákem díru pak pilníkem a radekem dotlouct. 

Najlepsie je to "dratorezem" no chapem ze nie kazdy ma k tomu pristup. Ja ho mam v praci a je to skvela vec. Inak doma bud vyvrtat a pilnik alebo vyobrazat po jednom rohu na sustruhu alebo vrtacke.. Ale je to asi narocne ako pilnikom akurat "mozno" trosku presnejsie.
Co tak vyvrtat 4 dirky v rozich malim vrtáčkem, ctverec vyfrezovat treba dvojkou frezou. Jestli by ti vadili presahujici rohy nemusis mit osu vrtani v rozich ale uvnitr ctverce a zbyli radius doladit pilnickem. Nebo jestli máš možnost obražet tak proc ne, kldidne v otocnem sveraku, nebo oboustranne nabrouseny nuz ( nevim jestli to v takovemto rozmeru lze ).
Tak jestli to tou dvojkou schopně vyfrézuješ 15, respektive 20 mm, tak proč ne.Miki2t píše:Co tak vyvrtat 4 dirky v rozich malim vrtáčkem, ctverec vyfrezovat treba dvojkou frezou. Jestli by ti vadili presahujici rohy nemusis mit osu vrtani v rozich ale uvnitr ctverce a zbyli radius doladit pilnickem. Nebo jestli máš možnost obražet tak proc ne, kldidne v otocnem sveraku, nebo oboustranne nabrouseny nuz ( nevim jestli to v takovemto rozmeru lze ).
M
Pre zaujimavost, ze ako (ne)funguje a vyzera taky rotacny pretlacovak :
https://www.youtube.com/watch?v=Vg7SCXOh-KY" onclick="window.open(this.href);return false;
Lipton z neho nebol velmi nadseny
https://www.youtube.com/watch?v=Vg7SCXOh-KY" onclick="window.open(this.href);return false;
Lipton z neho nebol velmi nadseny

- Francotirador
A nebyl to Jova? Já už si to nepamatuji, jen že se to tu už řešilo i se schématickými nákresy funkce.ovi-ivo píše:jo to by se mě líbylo, nekde na foru to to vyráběl experimentálne mistr tumlik...
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
byl to origosch tady http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=66&t=13380&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;