A tady je video, jak to běhá v praxi:
Tož příjemné pokoukání a pokud se to bude líbit, tak palec nahoru potěší

DíkyThomeeque píše:Pro tuto aplikaci to myslim nemá chybu (pokud to půl roce provozu nebo drobný nehodě nebude potřeba celý znova seřídit - bohužel z toho stroje není vidět mnoho, takže těžko soudit), airbush máš každopádně vychytanej luxusně!
Používám Aigrushe Fengda , je to taková čínská kopie IWATA... Dokonce jsem pro jednoho Amíka dělal speciální uchycení pro jeho IWATU. Měl jsem tedy v ruce oba kousky a jsou si velmi velmi podobné ...MS píše:Zaujímavé video, dal som ti palec hore. Môžete prezradiť aké fixírky sú tam použité?
No abych to uvedl na pravou míru, tak přes 600 hod má nalítáno celý stroj. Co se týče nanášení nanočástic oxidu iridičitého, který je silně abrazivní, protože jako nosič sloučí suboxidy titanu, tak tam se musí po cca 20-ti hodinách měnit mosazná špička u fixírky a po cca 40-ti hodinách se mění i jehla a po cca 60-ti hodinách se mění celá fixírka. Doba životnosti fixírky je +/- hodinu srovnatelná s ručním nanášením. Hlavní výhoda pro nás je ta, že vrstvy jsou skoro homogenní. 100%-ní homogenity nelze u těchto materiálů dosáhnout, profi mašiny mají ultrazvukem míchaný zásobník a na trysce je další malý generátor ultrazvuku, jednu jsem zkoušel opravit v Buenos Aires a pohořel jsem na nedostupnosti dílů, které by se musely dovézt ze zahraničí (vzhledem k ekonomické situaci Argentiny skoro nereálné). Ten stroj byl poskládaný z akrutátorů od THK a nový měl stát něco kolem 200 000 USD, z toho 80% měl dělat vlastní nanášecí tryska, tak jen pro ilustraci v jakých cenových hladinách se pohybujeme. Důvodem proč ta tryska chcípla, bylo ucpání chlazení, následné přehřátí ultrazvukových generátorů a dále došlo k zapečení trysky nanášeným materiálem. On ten polybenzo-imidazol při té teplotě zpolymerizoval a následně se zapekl. Prostě né jenom v ČR si někdo za těžké peníze pořídí Ferrari a pak do něj lije techničák s ředidlem.quak píše:Používám Aigrushe Fengda , je to taková čínská kopie IWATA... Dokonce jsem pro jednoho Amíka dělal speciální uchycení pro jeho IWATU. Měl jsem tedy v ruce oba kousky a jsou si velmi velmi podobné ...MS píše:Zaujímavé video, dal som ti palec hore. Môžete prezradiť aké fixírky sú tam použité?
Jak psal 4rest, tak mají nastříkáno několik set hodin mimo jiné i abrazivních materiálů.
Ano ta hlava je vyrobena na míru pro Fengda BD 134 (133) . Jinak kreslení ruční a kreslení pomocí CNC Airbrushe je úplně jiný sport. Já sám jsem rukou nikdy nic nenakreslil, protože prostě kreslit neumím... a tak jsem si na to vyrobil stroj - to mi jde o něco lépeMS píše:Môžeš odporučiť ktorú Fengdu konkrétne si mám kúpiť, aby som ju mohol potom použiť v CNC Airbrush? Chcem sa naučiť najprv striekať ručne.quak píše: Používám Aigrushe Fengda ...