Moje mašinky dřevo, kovo

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
MichalKraft
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2016, 1:56

Něco si koupim a něco zase postavím. Občas seženu ve sběrně nebo levněji po známých.
Soustruh na kov fisher
Obrázek
Soustruh na dřevo Proma
Obrázek
Pásová pila na dřevo
Obrázek
Srovnávací frézka na dřevo
Obrázek
Svářečka kombi
Obrázek
Pásová bruska na dřevo i kov
Obrázek
Bruska na tvarové dláta a nože aj.
Obrázek
Nemám čas ztrácet čas.
j-k

21. 2. 2016, 6:50

Bylo by možné se více rozepsat o Tucana 205 . Zvažuji její pořízení a tak by mě zajímal názor na to jak pracuje. Náklady na provoz či se něco sype.
MichalKraft
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2016, 12:08

Tucana 205, ke sváření TIGem jsem se ještě nedostal (drahý plyn a budíky) řezání plazmou vcelku dobré , ale hodně záleží na nastavení. Kompresor 25L nádobou tak tak stačí. Odkalený vzduch je základ. Spotřeba hořáků pokud si člověk hodně hraje a vypaluje v ploše plechu hodně dírek- odchází rychle tryska. Hořák plazmy do ruky je takový obyč, ale stačí. Klasická el . svářečka mi vyhovuje vaří pěkně. Bohužel nemohu vic posoudit , jsem laik. Pro moje použítí supr. Jo a na častější přenášení je dost těžká. Svářecí kabely jsou urobené kvalitně a pouzitý měděný drát dost tlustý. Jen ten návod je hrůza !!
Nemám čas ztrácet čas.
Josef
Sponzor fora

21. 2. 2016, 1:07

Co ten chudák zdroj pod tím svěrákem na regálovém ponku? Tomu v tom prostředí není moc dobře, co?
MichalKraft
Kontaktovat uživatele:

21. 2. 2016, 1:15

Minule vcelku kašlal :lol: občas ho otevřu a vyčistím. Je kousek od dřevo soustruhu. Musí ještě chvilku vydržet. Na jaře se stěhuje do nového přístavku. Tam nebude tolik prachu (tam bude jen sklad)
Nemám čas ztrácet čas.
MichalKraft
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2016, 7:20

Ještě doplním
Dvoukotoučová bruska Proma
Obrázek

Stolní vrtačka Proma
Obrázek
K té doplním,na moc velké vrtání opravdu není (člověk musí pomalu a zlehka pak to na to domácí vrtání stačí)
Záchrana, mám v práci velkou litinovou stojanovku na kov myslím Tos V20. Tak co nezvládnu přes víkend doma šupajdí do práce :)
Nemám čas ztrácet čas.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“