Osa X
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Zadam o pomoc pri vyrobe noveho stroje.....
Material EN AW 70xx nebo EN AW 20xx
Sesroubovano by to melo byt licovanymi srouby 10x70/M8
- Přílohy
-
- 3. jezdec X.PDF
- (35.77 KiB) Staženo 455 x
má ten zámek nějaký efekt kromě toho, aby to zesložitilo podstatně výrobu, čímž se výrazně navýší cena a aby věc, která by se dala při rozumném návrhu udělat jednoduše na "jakékoliv" frézce se musela dělat na něčem co má v Zku odhadem minimálně půl metru a nebo na horizontce, čímž odpadne dost hobby stroječků tedy se sníží okruh potenciálních výrobců a opět to povede jen k navýšení ceny?
jinými slovy proč tak složitě, když to jde jednoduše se stejným efektem a třeba za třetinovou cenu?
jinými slovy proč tak složitě, když to jde jednoduše se stejným efektem a třeba za třetinovou cenu?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Výroba je jednoduchá, zákazník dodá výkres = obrobíme přesně dle modelu.
Poslal jsem kontakt. Mám zájem.
CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
CAD/CAM: SolidWorks 2015, HSMWorks 2016, MasterCam X5, X6, Kovoprog
Hodily by se hrubé rozměry.
Někteří pak jsou z práce zděšení. (
)
Někteří pak jsou z práce zděšení. (

CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
v tom máš pravdu, mě jen zajímalo jestli je nějakej účel to tvořit takto.. když se to dá navrhnout s podle mě stejnou funkcí a bude to vyrobitelné za třetinovou cenu.. já mám zase se zákazníky trošku jiný přístup, naprostá většina dnešních konstruktérů jsou lidi, kteří neviděli frézku/soustruh a ty návrhy jsou mnohdy z nedostatku zkušeností navrženy tak hloupě, že jejich výroba znamená mnohdy vícenáklady na koupi speciálních nástrojů, prodlouží se čas výroby a tím celková cena, o kterou jde v naprostém případě na prvním místě.. a mnohdy stačí jen to že z rádiusu R5 uděláš R8, na funkčnost to nemá žádný vliv, ale už se to dá obrobit třeba 100mm dlouhou 16kou frézou místo toho aby se to obrábělo 100mm 10kou která bude vibrovat a pojede se to 10x déle.. takže já se většinou ptám k čemu to je a dovolím si udělat změny takové aby byl výsledek stejný, lépe se obráběl a tím byl ve finále pro zákazníka mnohem levnější...Dratenik píše:Výroba je jednoduchá, zákazník dodá výkres = obrobíme přesně dle modelu.
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
jj tihle konstruktéři maj asi někde líheň protože je to jak přes kopírákRaS píše:v tom máš pravdu, mě jen zajímalo jestli je nějakej účel to tvořit takto.. když se to dá navrhnout s podle mě stejnou funkcí a bude to vyrobitelné za třetinovou cenu.. já mám zase se zákazníky trošku jiný přístup, naprostá většina dnešních konstruktérů jsou lidi, kteří neviděli frézku/soustruh a ty návrhy jsou mnohdy z nedostatku zkušeností navrženy tak hloupě, že jejich výroba znamená mnohdy vícenáklady na koupi speciálních nástrojů, prodlouží se čas výroby a tím celková cena, o kterou jde v naprostém případě na prvním místě.. a mnohdy stačí jen to že z rádiusu R5 uděláš R8, na funkčnost to nemá žádný vliv, ale už se to dá obrobit třeba 100mm dlouhou 16kou frézou místo toho aby se to obrábělo 100mm 10kou která bude vibrovat a pojede se to 10x déle.. takže já se většinou ptám k čemu to je a dovolím si udělat změny takové aby byl výsledek stejný, lépe se obráběl a tím byl ve finále pro zákazníka mnohem levnější...Dratenik píše:Výroba je jednoduchá, zákazník dodá výkres = obrobíme přesně dle modelu.

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamek nema zadny efekt, jde jen o to, ze to muzu prisroubovat srouby bez zapusteni a nicemu neprekazi. Pokud to pujde svarit a bude to drzet tak to muze byt klidne svareny.....RaS píše:má ten zámek nějaký efekt kromě toho, aby to zesložitilo podstatně výrobu, čímž se výrazně navýší cena a aby věc, která by se dala při rozumném návrhu udělat jednoduše na "jakékoliv" frézce se musela dělat na něčem co má v Zku odhadem minimálně půl metru a nebo na horizontce, čímž odpadne dost hobby stroječků tedy se sníží okruh potenciálních výrobců a opět to povede jen k navýšení ceny?
rozmery 380x230 a 130x230
tem co se ozvali jsem psal ze nejsem konstrukterfmodel píše:jj tihle konstruktéři maj asi někde líheň protože je to jak přes kopírákRaS píše:v tom máš pravdu, mě jen zajímalo jestli je nějakej účel to tvořit takto.. když se to dá navrhnout s podle mě stejnou funkcí a bude to vyrobitelné za třetinovou cenu.. já mám zase se zákazníky trošku jiný přístup, naprostá většina dnešních konstruktérů jsou lidi, kteří neviděli frézku/soustruh a ty návrhy jsou mnohdy z nedostatku zkušeností navrženy tak hloupě, že jejich výroba znamená mnohdy vícenáklady na koupi speciálních nástrojů, prodlouží se čas výroby a tím celková cena, o kterou jde v naprostém případě na prvním místě.. a mnohdy stačí jen to že z rádiusu R5 uděláš R8, na funkčnost to nemá žádný vliv, ale už se to dá obrobit třeba 100mm dlouhou 16kou frézou místo toho aby se to obrábělo 100mm 10kou která bude vibrovat a pojede se to 10x déle.. takže já se většinou ptám k čemu to je a dovolím si udělat změny takové aby byl výsledek stejný, lépe se obráběl a tím byl ve finále pro zákazníka mnohem levnější...Dratenik píše:Výroba je jednoduchá, zákazník dodá výkres = obrobíme přesně dle modelu.
klidne si necham poradit.....
Naposledy upravil(a) mrchar76 dne 29. 2. 2016, 5:21, celkem upraveno 1 x.
RaS naprosto souhlasím
zjednodušit = zlevnit
Musí to být obrobitelné i v traktorové stanici TST Chvojkovice nebo v opravnách železničních vagonů na mizerných strojích ...
Drahé technologie jen kde je to opravdu nezbytné pro funkci součástky .
První je jak to vyrobím jednoduše ono to souvisí s koncepcí stroje který vyrábím .
Zdánlivě jednoduchá vede mnohdy k drahé výrobě třeba na litinové odlitky a pro amatéra pak k frézování za nesmysl ,pokud to chce napodobit ...
zjednodušit = zlevnit
Musí to být obrobitelné i v traktorové stanici TST Chvojkovice nebo v opravnách železničních vagonů na mizerných strojích ...
Drahé technologie jen kde je to opravdu nezbytné pro funkci součástky .
První je jak to vyrobím jednoduše ono to souvisí s koncepcí stroje který vyrábím .
Zdánlivě jednoduchá vede mnohdy k drahé výrobě třeba na litinové odlitky a pro amatéra pak k frézování za nesmysl ,pokud to chce napodobit ...
je tohle uz v poradku, nebo je treba jeste neco zmenit?mrchar76 píše:Zadam o pomoc pri vyrobe noveho stroje.....
- Přílohy
-
- 2. sestava x jezdec v2.PDF
- (35.01 KiB) Staženo 235 x
to musíš vědět ty, ty jsi autor..
ale pokud porovnám první a druhý návrh tak pokud bych to dělal já tak by ten druhej návrh stál asi tak polovinu toho co ten první..
ale pokud porovnám první a druhý návrh tak pokud bych to dělal já tak by ten druhej návrh stál asi tak polovinu toho co ten první..
No oni ti "obrabeci" taky nejsou kdovi co. Na desce která ma byt frezovana na tloustce, tak ji borec vyrobi jen z valcovaneho polotovaru. Na desce, ktera ma byt obrobena po obvodu ti dojde deska orezana vodnim paprskem atd. s podobnymi mensimi i vetsimi krpami se setkavam kazdy den... Navic v soucasne dobe je takove nepreberne mnozstvi nastroju, ze opravdu nemuzes tusit, kdo jaky ma nastroj, nebo co si muze pujcit. Nehlede na to, ze kazdy muze danou vec vyrabet jinym technologickym postupem.RaS píše:v tom máš pravdu, mě jen zajímalo jestli je nějakej účel to tvořit takto.. když se to dá navrhnout s podle mě stejnou funkcí a bude to vyrobitelné za třetinovou cenu.. já mám zase se zákazníky trošku jiný přístup, naprostá většina dnešních konstruktérů jsou lidi, kteří neviděli frézku/soustruh a ty návrhy jsou mnohdy z nedostatku zkušeností navrženy tak hloupě, že jejich výroba znamená mnohdy vícenáklady na koupi speciálních nástrojů, prodlouží se čas výroby a tím celková cena, o kterou jde v naprostém případě na prvním místě.. a mnohdy stačí jen to že z rádiusu R5 uděláš R8, na funkčnost to nemá žádný vliv, ale už se to dá obrobit třeba 100mm dlouhou 16kou frézou místo toho aby se to obrábělo 100mm 10kou která bude vibrovat a pojede se to 10x déle.. takže já se většinou ptám k čemu to je a dovolím si udělat změny takové aby byl výsledek stejný, lépe se obráběl a tím byl ve finále pro zákazníka mnohem levnější...Dratenik píše:Výroba je jednoduchá, zákazník dodá výkres = obrobíme přesně dle modelu.
v tom máš samozřejmě pravdu, pokud se sejde pako konstruktér s pakem obráběčem tak si můžou podat ruce..
k těm speciálním nástrojům: proč bych něco navrhoval tak aby byly potřeba když to není nezbytně nutné? když běžná TK fréza stojí třeba 400 a ta samá extra dlouhá stojí 1200, tak ve finále budu platit víc 1, opotřebovávám 3x dražší frézu 2, pojede to díky vyložení prostě pomaleji.. + samozřejmě riziko, že každý tu extra dlouhou frézu nemá a musí jí koupit + další náklady..
a od toho se taky odvíjej cenové nabídky.. někdo si předtavuje pod pojmem frézovaný díl to že to ofrézuje ze všech stran + obě plochy a udělá třeba závity takže taková deska pojede třeba 2hodiny a někdo si řekne 1000,- druhej si nechá nařezat polotovary pilou (vodou) a vyvrtá jen díry za 10minut a řekne si 200,- a zadavatel pak píše, ty jsi se zbláznil, někdo mi to nabídl za 200 a ty chceš 1000 za to samé..
mě je to uplně jedno, ať si to udělá jak chce.. já jen chtěl poukázat na to jak se to dá udělat i jinak. .a myslím si že mi každý dá za pravdu že druhá varianta vyjde levněji..
k těm speciálním nástrojům: proč bych něco navrhoval tak aby byly potřeba když to není nezbytně nutné? když běžná TK fréza stojí třeba 400 a ta samá extra dlouhá stojí 1200, tak ve finále budu platit víc 1, opotřebovávám 3x dražší frézu 2, pojede to díky vyložení prostě pomaleji.. + samozřejmě riziko, že každý tu extra dlouhou frézu nemá a musí jí koupit + další náklady..
a od toho se taky odvíjej cenové nabídky.. někdo si předtavuje pod pojmem frézovaný díl to že to ofrézuje ze všech stran + obě plochy a udělá třeba závity takže taková deska pojede třeba 2hodiny a někdo si řekne 1000,- druhej si nechá nařezat polotovary pilou (vodou) a vyvrtá jen díry za 10minut a řekne si 200,- a zadavatel pak píše, ty jsi se zbláznil, někdo mi to nabídl za 200 a ty chceš 1000 za to samé..
mě je to uplně jedno, ať si to udělá jak chce.. já jen chtěl poukázat na to jak se to dá udělat i jinak. .a myslím si že mi každý dá za pravdu že druhá varianta vyjde levněji..
tohle nechapu co tim sleduješ ? diť to ma dobře udělané.pavlaxy píše:Lícované šrouby mají význam společně s lícovaným otvorem .
Jak zdůvodňuješ jejich použití ?
Proč je dáváš křížem ?
V čem spočívá význam je použít do hliníku ...
Zkus si odpovědět ...
jak to myslíš křížěm?
pokud tam da licované šrouby nemusí pak kolikovat a zvyší přesnost uložení a taky pevnost spoje. nevím co se ti na tom nezdá ??
je to dražší ale ta cena je ve finale kolik stojí stroj zanedbatelná..