Ahoj vsetci hlavne ty co stym robia.
uz si neviem rady. mam program pre Eagle pre generovanie dosky do Gcodu. a tam to generuje kruznice s parametrom R a neviem to prepisat do podoby s prametrom I a J . vedely by ste mi pomoct. cast kodu je :
printf("G00 X%.3f Y%.3f\n", h_x, h_y+raza);
printf("G01 Z-%.3f F%.1f\n",cut_down, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f R%3f F%.1f\n", h_x+raza, h_y, raza, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f R%3f F%.1f\n", h_x, (h_y-raza), raza, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f R%3f F%.1f\n", h_x-raza, h_y, raza, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f R%3f F%.1f\n", h_x, (h_y+raza), raza, cut_speed);
printf("G00 Z%.3f\n\n", cut_up);
kde premenna: h_x a h_y je poloha stredu kruznice,
premenna raza je (polomerkruznice-nastroj)/2
skusal som to no nejako my to nejde tak ako by som potreboval.
dakujem.
pomoc s gcodom
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
ale když se tak na to znova dívám tak možná by mohlo jít
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x+raza, h_y, h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x, (h_y-raza), h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x-raza, h_y, h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x, (h_y+raza), h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x+raza, h_y, h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x, (h_y-raza), h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x-raza, h_y, h_x, h_y, cut_speed);
printf("G02 X%.3f Y%.3f I%3f J%3f F%.1f\n", h_x, (h_y+raza), h_x, h_y, cut_speed);
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
s toho skriptu vela neuvidis . pointa je ze do suboru zapisuje G kod podla plohy dierv doske. ked on zisti kde je stred (x,y) a mam zadefinovany nastroj a on zacne kreslit kruznicu (frezuje dieru) a roby to na 4x s parametrom R. ja to potrebujem s parametrom I a J .
prvi riadok udava pocitaocny bod kruznice kde X je poloha stredu sa nemeni ale k Y pripocita hodnotu aku treba ked chces dieru 1mm a nastroj je 0.6mm tak (1-0.6)/2 = 0.2mm . takze pociatocny bod je x,y+0.2 . no tam zapichne nasstroj do plosaku a potom zacne robyt obluk
stym ze definuje koncovy bod + polomer R. R je tych 0.2.
treba sa tam len pohrat s znamienkami + a -
pekny vecer
prvi riadok udava pocitaocny bod kruznice kde X je poloha stredu sa nemeni ale k Y pripocita hodnotu aku treba ked chces dieru 1mm a nastroj je 0.6mm tak (1-0.6)/2 = 0.2mm . takze pociatocny bod je x,y+0.2 . no tam zapichne nasstroj do plosaku a potom zacne robyt obluk
stym ze definuje koncovy bod + polomer R. R je tych 0.2.
treba sa tam len pohrat s znamienkami + a -
pekny vecer