Frézy s výměnnými plátky
Já mám od Vertexu víc věcí a neměl jsem nikdy problém, že by se něco netočilo, drhlo, točilo, .....
. Akorát k těm plátkovejm frézám. Už se to tu někde řešilo. Na slabé frézky klony BF20 se to moc neosvědčilo, nemaj na to tuhost. Stejná čelní HSS fréza průměr 50 mi bere daleko lépe a má to klidnější chod. Při stejné šponě. Takže Vertex sice mám, ale nepoužívám. Jen na věci, který jsem před tím svařoval elektrodou a beru ten svár.

Vertex není špatnej, mám zkušenost jen se svěrákem ale na profi práci to moc není. jen u těch vbd zdroj na destičky máš,
O těch svěracích jsem už slyšel že jsou kvalitní. Kamarád ze strojíren používá na cnc hydraulicky a je sním spokojený .plátky i frézy se dají koupit zde http://www.kovonastroje.cz" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ja mám frezku fa3au u té problém s tuhosti nebude.jakou hss frezu pouzivaš,kolik má břitů ?pafik píše:Já mám od Vertexu víc věcí a neměl jsem nikdy problém, že by se něco netočilo, drhlo, točilo, ...... Akorát k těm plátkovejm frézám. Už se to tu někde řešilo. Na slabé frézky klony BF20 se to moc neosvědčilo, nemaj na to tuhost. Stejná čelní HSS fréza průměr 50 mi bere daleko lépe a má to klidnější chod. Při stejné šponě. Takže Vertex sice mám, ale nepoužívám. Jen na věci, který jsem před tím svařoval elektrodou a beru ten svár.
Věci od Vertexu jsou za ty peníze super, vem je z Alfatechu http://www.eshop-alfatech.cz/nastrojars ... ni-sveraky" onclick="window.open(this.href);return false;, za ty peníze nic moc lepšího nového neseženeš. Ta řada VDV a VMV má přesnost do 0,004 mm. Kleštiny, nebo čelisti jsou taky v pohodě.
Jediná nevýhoda je trochu chudý e-shop, musíš mít katalog od Vertexu a zavolat si o cenu do alfatechu, ochotně ti jí sdělí po telefonu.
Jediná nevýhoda je trochu chudý e-shop, musíš mít katalog od Vertexu a zavolat si o cenu do alfatechu, ochotně ti jí sdělí po telefonu.
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Hele já nevím. Koupil jsem jí ve výprodeji v Renaru, navíc je obrácenětočivá, břitů bez záruky 12.Ferosek píše:
Ja mám frezku fa3au u té problém s tuhosti nebude.jakou hss frezu pouzivaš,kolik má břitů ?
Tvoje frézka ty VBD zvládne. S VBD mám taky průměr 50 a 4 destičky. Vezme všechno, ale povrch je nepravidelnej díky chvění. Kousek lesklej jak zrcadlo a kousek oškubanej.
Me se nejvic osvedcil tento tvar a nesousledne frezovani.

co se tyce tvaru platku je toho na trhu mraky. pozitivni negativni, v zavislosti na materialu, nektere se daji otocit dvakrat jine treba 4krat atd. jeste je dobry kdyz je k dispozici tzv. zametaci brit to je ten povrch fakt krasnej a samozrejme mit dobre podeprenej obrobek u vetsich ploch se muze prohnout i velkej kus matrialu jak jsem zjistil.
já mám v dílně ještě tuto frézu https://www.pokolm.de/cz/wendeplattenfraeser/" onclick="window.open(this.href);return false; ale tady je dost obtížné nastavování těch destiček takže raději používám tu horní. tahle má tendence trochu škrabat povrch pac ma ostry brity na krajich ale povrch je jinak moc peknej.

co se tyce tvaru platku je toho na trhu mraky. pozitivni negativni, v zavislosti na materialu, nektere se daji otocit dvakrat jine treba 4krat atd. jeste je dobry kdyz je k dispozici tzv. zametaci brit to je ten povrch fakt krasnej a samozrejme mit dobre podeprenej obrobek u vetsich ploch se muze prohnout i velkej kus matrialu jak jsem zjistil.
já mám v dílně ještě tuto frézu https://www.pokolm.de/cz/wendeplattenfraeser/" onclick="window.open(this.href);return false; ale tady je dost obtížné nastavování těch destiček takže raději používám tu horní. tahle má tendence trochu škrabat povrch pac ma ostry brity na krajich ale povrch je jinak moc peknej.
Naposledy upravil(a) Hověz dne 12. 3. 2016, 9:05, celkem upraveno 1 x.
ta fréza na obrázku vypadá hodně slušně.Hověz píše:Me se nejvic osvedcil tento tvar a nesousledne frezovani.
Myslím že bude nejrozumnější když na rovné plochy koupím právě takovou frézu už jen s toho důvodu že se ty plátky dají 4x otočit a k tomu třeba frézu o průměru 20mm take s platký ale s 90-ti stupňovým úhlem pravě na ty ostré hrany.