trubka velkého průměru
Potřeboval bych ocelovou trubku o průměru cca 400 mm, stěna 10-20mm, délky cca 500mm. Nevíte, kde bych ji sehnal?
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tluste trubky miva www.ocel.cz skladem, uriznou do dvou dnu.PavelZ píše:Zítra se podívám do skladu, na podzim jsme dělali sloupy z TR 410x??tloušťku nevím, ale bude asi 20. Kdybych něco našel, ozvu se. Jinak myslím, že Ferona by mohla něco mít (my jsmebrali od nich).
Aleš Procháska
Nemám potěšující zprávu, máme 406x22 S355, ale jen jednu šestimetrovku a zásobování odmítlo, že by se z ní 0,5 metru řízlo.
Koukal jsem i do šrotu, ale tam jsou průměry TR pouze do 200 mm, odřezky tak do 1 m
Takže nezbyde než poptat nějakej obchod hutním materiálem.
Koukal jsem i do šrotu, ale tam jsou průměry TR pouze do 200 mm, odřezky tak do 1 m

Takže nezbyde než poptat nějakej obchod hutním materiálem.
PavelZ: To by bylo přesně to co hledám. V dohledné době z toho asi nic dělat nebudete, že?
To je těžké, poslední půl roku šly zakázky na 50% objemu ... krize je krize
Škoda, že jsi se neozval v červenci, to jsme jich měli na dvoře asi 25 tun (teď jsou z nich sloupy na univerzitě v Brně) a byly odřezky přesně kolem půl metru. Ty jsou pochopitelně už sešrotovaný.
Budu ještě po fabrice pátrat a zkusím se optat kolegy, který zajišťuje materiál .. má šílený kontakty u všech velkejch dodavatelů huťáku, třeba mi poradí nebo schrastí nějakej odřezek.
Každopádně kdyby se na tu trubku, co leží u nás, šáhlo, budu se snažit, aby "zbylo"

Budu ještě po fabrice pátrat a zkusím se optat kolegy, který zajišťuje materiál .. má šílený kontakty u všech velkejch dodavatelů huťáku, třeba mi poradí nebo schrastí nějakej odřezek.
Každopádně kdyby se na tu trubku, co leží u nás, šáhlo, budu se snažit, aby "zbylo"

dobře, díky. Na přesné délce nezáleží. 30cm -1 m bude vyhovovat. Prostě potřebuju kus velký trubky na výrobu kulovýho mlýnu. Mám spoustu hliníkovejch špon a zároveň velkou spotřebu práškovýho hliníku, kterej používám jako plnivo do pryskyřic .... tak bych to recykloval 
Jo a ta krize ... podle politiků se nás to moc netýká, ale podle reakcí z terénu už je dávno tady ... zakázky se teď většině podnikatelů moc nehrnou.

Jo a ta krize ... podle politiků se nás to moc netýká, ale podle reakcí z terénu už je dávno tady ... zakázky se teď většině podnikatelů moc nehrnou.
snad je to jen sok z krize, jsou preci jen veci, ktere si vyrabime sami pro sebe (ekvivalent vymenneho obchodu) a snad dam americka hypotecni krize nedosahne.
Normalni lidi (nekteri) nekupujou, ze bude krize, z krize maji vetsi strach nez z vlastnich uveru za posl. 10 roku.
jsem OT sorry, ale dost mi to posleni dobou leze na nervy, orientace ekonomiky na automobilovy prumysl byla blbost uz sama o sobe a sklari a porcelanky uz delsi dobu skomiraji
Normalni lidi (nekteri) nekupujou, ze bude krize, z krize maji vetsi strach nez z vlastnich uveru za posl. 10 roku.
jsem OT sorry, ale dost mi to posleni dobou leze na nervy, orientace ekonomiky na automobilovy prumysl byla blbost uz sama o sobe a sklari a porcelanky uz delsi dobu skomiraji
Prichy
Nechi sýčkovat, ale konkrétně v naší fabrice to je sakra znát. Co jsem dneska při kouřové zpovídal obchoďáka, tak zatímco vloni byla úspěšnost nabídek 1 z 10-ti, přičemž, a to je to nejdůležitější, se 9 z 10 akcí skutečně realizovalo, dnes se fakticky realizují 3 až 4 akce z deseti, tudíž úspěšnost nabídek klesá na třetinu. A je to vidět i na dílnách, že není moc práce, i když podle mne na obchodím dělají jednou tolik než obvykle. Pokud se to nezlepší, budou se u náš zákonitě snižovat stavy (už se o tom dokonce oficiálně mluví).
Pokud jde o trubku, nestačila by 324x20?
Pokud jde o trubku, nestačila by 324x20?
324x20 bylo by to trochu menší, než jsem původně chtěl, ale to by snad nemuselo vadit. Jak dlouhej kus máš a kolik by stál?
To QNX: Tak ta trubka bude, TR 406x22 délka 450 mm +-. Je toho asi 95 kg, cena 3 Kč/kg (tedy skoro šrotová
.
Jestli to chceš, tak mi to potvrď. Akorát nevím jak s dopravou, ideální, když budeš mít cestu kolem Sadské (Exit 25 D11). Klidně to tu může chvilku počkat.

Jestli to chceš, tak mi to potvrď. Akorát nevím jak s dopravou, ideální, když budeš mít cestu kolem Sadské (Exit 25 D11). Klidně to tu může chvilku počkat.
PavelZ: super, zájem určitě mám. Přijel bych si pro, to se mi do auta vejde. Až to bude, tak mi dej vědět a dohodnem se kdy bych si to vyzvedl. Mockrát díky.
prochaska: ale délka 450mm je asi na torpedo malo. Stejně nemám žádný torpédo, tak to nevadí 

Jasně, ozvu se .... musíme to dát uříznout na CNC řezací mašinu, normální pily jsou do 350. NC je však dost vytížená, takže to třeba bude trvat týden nebo dýl. Příští víkend mám službu, takže to se můžeš stavět (když to bude fiknutý) i v So a Ne dopoledne. Jinak to taky můžu vzít do Prahy a uskladnit ve sklepě (samozřejmě bez vědomí manželky, nemá pro "šrot" žádné pochopení). A až pojedeš kolem, můžeš se stavět (bydlím na Jarově).
Jo, a ta trubka ležela venku, takže má logicky povrchovou rez. Netuším, jestli se ale vejde do tryskače. Snad to nevadí???
Jo, a ta trubka ležela venku, takže má logicky povrchovou rez. Netuším, jestli se ale vejde do tryskače. Snad to nevadí???