Nerezové formy
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Potrebujem vyrobiť nerezové formy.
Dokumentácia:
časť 1 https://drive.google.com/open?id=0B_ZOW ... UdtQ3F6ZzA
časť 2 https://drive.google.com/open?id=0B_ZOW ... TJxdzhnWE0.
Do správy mi napíšte prosím cenu a kedy by to mohlo byť hotové.
Ďakujem.
Dokumentácia:
časť 1 https://drive.google.com/open?id=0B_ZOW ... UdtQ3F6ZzA
časť 2 https://drive.google.com/open?id=0B_ZOW ... TJxdzhnWE0.
Do správy mi napíšte prosím cenu a kedy by to mohlo byť hotové.
Ďakujem.
ENAW 3103A ?
Nebo opravdu nerez ? tak pak jaká ?
Poslal jsem kontakt mám zájem.
Nebo opravdu nerez ? tak pak jaká ?
Poslal jsem kontakt mám zájem.
CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
CAD/CAM: SolidWorks 2015, HSMWorks 2016, MasterCam X5, X6, Kovoprog
Ok domluveno, jdem do toho.
CNC: frézování 4-osy, Heidenhain iTNC530, soustruhy Heidenhain 4110, Fanuc Oi TC, 3x drátové řezačky, až Z+400, (+9let praxe)
Obrábění je jedno nejpoctivějších řemesel, nexistuje před výkresem - já neumím, nemám, ono to nejde atp.. musí se to vyrobit. a 100% správně. Lidé kteří toto dělají si zaslouží za svou práci odměnu splatnou ihned nebo i předem. Nezaslouží si nepoctivé zákazníky a vykuky co se snaží za korunu tutlat zakázku. Na rovinu řeknu mám 200EUr, vic na 20ks nemám a je jasno, že se nikdo ani neohne. Lhát sám sobě je cesta do pekel a lhát jiným ještě horší.
Jak tento obchod vyřídíme budu muset zveřejnit detaily zakázky aby se všem rozsvítilo, že cena nerezi 140Kč/kg = ejhle ono to váží cca 2,5kG ? no kurva 9800Kč za materiál .... za kolik ho nařežu ??? pilový pás zkurvím/otupím na 20ks ....
= 490Kč za kus je cena materiálu !!!! x 20 ks ejhle kurva to je drahý.
Už se stalo objednávka byla přijata, škoda už vznikla, mohu požadovat ušlý zisk.
Silně doporučuji vysrat se na "šmidli pidli" cnc forum a začít poptávat napřímo firmu dát si práci a vykomunikovat si cenu cenovou nabídku a veškeré podklady vyhnete se příp. "já jsem myslel".
Jak tento obchod vyřídíme budu muset zveřejnit detaily zakázky aby se všem rozsvítilo, že cena nerezi 140Kč/kg = ejhle ono to váží cca 2,5kG ? no kurva 9800Kč za materiál .... za kolik ho nařežu ??? pilový pás zkurvím/otupím na 20ks ....
= 490Kč za kus je cena materiálu !!!! x 20 ks ejhle kurva to je drahý.
Už se stalo objednávka byla přijata, škoda už vznikla, mohu požadovat ušlý zisk.
Silně doporučuji vysrat se na "šmidli pidli" cnc forum a začít poptávat napřímo firmu dát si práci a vykomunikovat si cenu cenovou nabídku a veškeré podklady vyhnete se příp. "já jsem myslel".
ty jsi nakoupil s předstihem materiál, nařezal dal do toho 10000,- a on ti pak řekl že to je drahý, že to nechce? a nebo jste se dohodli třeba na 1000kč/ks(500mat 500práce) ty jsi objednal materiál, třeba i udělal a on ti řekl až potom že to je drahý, že to nechce?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Kolegové pozor !
souhlasil jsem, že vyrobím 1+1 kus vzorek, s tím, že bude 10+10ks forem - objednávku jsem po něm chtěl do mailu jasně 1+1 a celkem 10+10ks.
A vím kolik stojí materiál a řezání a doprava, jakmile jsem měl objednávku, tak jsem vzal všechen materiál + frézy a vrtáky + závitníky na zakázku.
Dám vědět až to vyřešíme. Jednáme zatím slušně, ale z jeho strany to slušné není.
Pokud umím číst tak cena /ks je cena za ks. Tzn. kupující měl veškeré údaje o ceně /ks a objednal výrobu 10+10ks.
souhlasil jsem, že vyrobím 1+1 kus vzorek, s tím, že bude 10+10ks forem - objednávku jsem po něm chtěl do mailu jasně 1+1 a celkem 10+10ks.
A vím kolik stojí materiál a řezání a doprava, jakmile jsem měl objednávku, tak jsem vzal všechen materiál + frézy a vrtáky + závitníky na zakázku.
Dám vědět až to vyřešíme. Jednáme zatím slušně, ale z jeho strany to slušné není.
Pokud umím číst tak cena /ks je cena za ks. Tzn. kupující měl veškeré údaje o ceně /ks a objednal výrobu 10+10ks.
Docela mě to sere, protože jsem chtěl nabídnout profi technologii - kombinaci elektro-chemického leštění. Určitě by to bylo profi a precizní, ale bohužel stále se opakuje
Kaufland, sleva sleva, zadarmo zadarmo, kvalita toprá stačí za stovku, toprý, ...
......
Jsem asi z jiného světa, ale v Německu nebo Francii příp. Taiwan by všichni čuměli.
Nemáme na to když to nikdo chtít nebude tak to nebude.
Ne nepodnikejte serte na to ... zákazníci tohoto typu vás položí a zruinují ....
On nechápe že mě vypadla výroba
On nechápe že mám nástroje nahovno
On nechápe že musím platit zaměstnance
Nenechat vydělat = NE nic nebude.
Šak si to nechá udělat jinde laciněji
kam až chce jít ? za materiál ??? dyť jen závitování trvá 30min ... za kolik si představuje svoji mzdu ?? 20Kč/h ???
Asi končím.

......
Jsem asi z jiného světa, ale v Německu nebo Francii příp. Taiwan by všichni čuměli.
Nemáme na to když to nikdo chtít nebude tak to nebude.
Ne nepodnikejte serte na to ... zákazníci tohoto typu vás položí a zruinují ....
On nechápe že mě vypadla výroba
On nechápe že mám nástroje nahovno
On nechápe že musím platit zaměstnance
Nenechat vydělat = NE nic nebude.
Šak si to nechá udělat jinde laciněji

Asi končím.
nevím jak to bylo v tomto případě, obecně je ale dost lidí co již přišli nato, že cena prvního kusu je třeba 3x tolik než cena druhého a dalšího.. proto píší že chtějí vyrobit 10ks/100ks s tím, že samozřejmě první kus prototyp chtějí za domluvenou cenu.. a po prototypu už o nich neslyšíš.. takže já se naučil to dělat jednoduše, první kus stojí 3X a když pak příjdeš pro dalších 9 tak celková cena bude 10X, najednou spoustu vychcánků ztrácí zájem..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Jo máš pravdu.
Zdražuju taky co se dá, nebojte se obrábění min. klasika 485 - 650Kč/h+ nástrojárny 850 - 1200 - 1500Kč/h - ano dnešní realita pokud chceme platy jak je ČR průměr.
.... Kdo jde dneska pod nemá představu..... neuživí se.
Zdražuju taky co se dá, nebojte se obrábění min. klasika 485 - 650Kč/h+ nástrojárny 850 - 1200 - 1500Kč/h - ano dnešní realita pokud chceme platy jak je ČR průměr.
.... Kdo jde dneska pod nemá představu..... neuživí se.
No asi Tě kapku vytočím, ale neber to zle .... sledoval jsem, jak jsi se tu iniciativně rozjel a čekal, kdy to schytáš (jako již řada z nás).
Naprosto s Tebou souhlasím a plně chápu Tvoje nasrání !!!!
Já od jistý doby už nenabízím práci na kterou bych musel něco moc draze nakoupit a pokud to udělám, tak chci 60-70% zálohy dopředu než hnu prstem. Vyčůránka ve stylu sleva, sleva, máte to skoro zadarmo apod. tento požadavek obvykle zaskočí a je klid. Za 25 let podnikání jsem si podobně jako Ty naběhnul vícekrát a přišel o nemálo peněz, nicméně dnes se řídím heslem, že než prodělat, tak to je lepší zakázku nebrat a nedělat nic. Vím, že se mi to radí, když nemám zaměstnance a starost o práci pro ně atd, ale tento postup se mi osvědčil. Navíc tady na Df se zadavatelem poptávky velmi často tak nějak předpokládá, že matroš potenciální výrobce nekupuje, že nástroje zaplatil jeho zaměstnavatel, že stroje a dílnu nám nadělil pánbůh, že nás práce baví a peníze za nás vydělává manželka, že v dílně nemusíme topit protože ji máme na Maledivách, atd...
Asi víš co jsem tím chtěl naznačit. 
Bohužel se zde taky často najde někdo, jehož cena výše uvedený předpoklady reflektuje a nás co patříme do kategorie "parazitů" to jaksi posílá mimo hru v tom lepším případě, v horším si někdy i naběhneme tak jako Ty právě nyní.
Hodně štěstí ....

Naprosto s Tebou souhlasím a plně chápu Tvoje nasrání !!!!

Já od jistý doby už nenabízím práci na kterou bych musel něco moc draze nakoupit a pokud to udělám, tak chci 60-70% zálohy dopředu než hnu prstem. Vyčůránka ve stylu sleva, sleva, máte to skoro zadarmo apod. tento požadavek obvykle zaskočí a je klid. Za 25 let podnikání jsem si podobně jako Ty naběhnul vícekrát a přišel o nemálo peněz, nicméně dnes se řídím heslem, že než prodělat, tak to je lepší zakázku nebrat a nedělat nic. Vím, že se mi to radí, když nemám zaměstnance a starost o práci pro ně atd, ale tento postup se mi osvědčil. Navíc tady na Df se zadavatelem poptávky velmi často tak nějak předpokládá, že matroš potenciální výrobce nekupuje, že nástroje zaplatil jeho zaměstnavatel, že stroje a dílnu nám nadělil pánbůh, že nás práce baví a peníze za nás vydělává manželka, že v dílně nemusíme topit protože ji máme na Maledivách, atd...

Bohužel se zde taky často najde někdo, jehož cena výše uvedený předpoklady reflektuje a nás co patříme do kategorie "parazitů" to jaksi posílá mimo hru v tom lepším případě, v horším si někdy i naběhneme tak jako Ty právě nyní.

Hodně štěstí ....
Ne popsal jsi to naprosto správně. Realita života, jen mě dneska už jeblo tak 100x
Zde je představa toho Slováka :
Pokiaľ by cena za všetko (opracovanie + materiál) bola tých 15 tis. czk, bolo by to ok. Za takúto sumu (cca o tisícku vyššiu) som mal ponuku od iného záujemcu, ktorý jasne uviedol že cena je za materiál + opracovanie všetkých častí formy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když vezmem 15 000 / 20ks = 750Kč
oujé materiál stojí 490Kč cca + nějaké řezání a doprava to není málo tyč 100x20x2000 zbývá nám na to vše 260Kč
kurna kolik stojí závitník a destičky do frézy (5ks)
vrták do 7D ?
..
Pán ze slovenska má asi představu jak za socíku.
Zde je představa toho Slováka :
Pokiaľ by cena za všetko (opracovanie + materiál) bola tých 15 tis. czk, bolo by to ok. Za takúto sumu (cca o tisícku vyššiu) som mal ponuku od iného záujemcu, ktorý jasne uviedol že cena je za materiál + opracovanie všetkých častí formy.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když vezmem 15 000 / 20ks = 750Kč

Pán ze slovenska má asi představu jak za socíku.
No napíšu to natvrdo .... jsou zde mezi námi asi tací co ty ceny jako pán ze Slovenska uvedl opravdu nabídnou ..... jak se k nim dopracují tak, aby neprodělali nebudu raději rozvádět, jen je mi líto jejich zaměstnavatelů. 

Holt sem na forum lezou nejen vyrobci kteri se tim zivi ale i spousta fuskaru co to bud udelaji v pracovni dobe (nebo alespon po praci) na strojich zamestnavatele a nebo lidi kterym stoji nejake zbastlene CNC v garazi a tak obcas hledaji co na tom udelat... pak nabidnou cenu kde neni zohlednen cas, material a dalsi veci a zajemci ziskavaji predstavu ze pro nerez se chodi na skladku nebo co... mimochodem to ze panovi nekdo nabidnul vyrobu za 15 tis. jeste neznamena ze to za ty penize dostane v ocekavanem provedeni, nedavno tu nekomu zprasili nerez protoze "vyrobce" neodhanul sve moznosti.
PS: Taky mi obcas prijdou zakaznici a poukazuji na to ze u konkurence maji neco levneji. Tak je tam posilam...
PS: Taky mi obcas prijdou zakaznici a poukazuji na to ze u konkurence maji neco levneji. Tak je tam posilam...
a celé je to tedy o tom, že jste se dohodli na 15000,- a ty jsi myslel 15000,- + materiál a on 15000,- komplet a ty mu teď chceš naúčtovat 25000? a on ti chce dát jen "dohodnutých" 15
nebo se jen rozčiluješ, že to chce vyrobit za nereálných 260kč?
nebo se jen rozčiluješ, že to chce vyrobit za nereálných 260kč?