Vyrobeno - smazat
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahoj
vyrobil by mi někdo tyto díly z překližky 15mm ?
Díly - bocni_cast.pdf 4ks
dolni_cast.pdf 1ks
drzak_X.pdf 4ks
zadni_cast.pdf 2ks
Za kolik byste mi to někdo vyrobil ?
Nejlépe z okolí Českého Brodu, Kolína, Prahy .
vyrobil by mi někdo tyto díly z překližky 15mm ?
Díly - bocni_cast.pdf 4ks
dolni_cast.pdf 1ks
drzak_X.pdf 4ks
zadni_cast.pdf 2ks
Za kolik byste mi to někdo vyrobil ?
Nejlépe z okolí Českého Brodu, Kolína, Prahy .
- Přílohy
-
- bocni_cast.pdf
- (19.89 KiB) Staženo 346 x
-
- dolni_cast.pdf
- (13.29 KiB) Staženo 235 x
-
- drzak_X.pdf
- (19.62 KiB) Staženo 316 x
-
- zadni_cast.pdf
- (13.26 KiB) Staženo 356 x
Naposledy upravil(a) Lify dne 25. 3. 2016, 10:27, celkem upraveno 1 x.
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Ale on to určitě udělá, tohle nařezat, je podle mne max 30min, a to i s tím úhlem na bočnici, já truhlárnu nemá, ale jsem truhlář, kousek ode mne je známý truhlář ke kterému chodím(když něco potřebuji, nebo i jemu pomáhat a nebo jen tak na panáka
), tak tedy vím jak by to trvalo dlouho. Otvory jsou tam 25 a 30mm, to jsou standardní flikováky, tedy suma sumárum 1h práce.

OK díkyslezak77 píše:Ale on to určitě udělá, tohle nařezat, je podle mne max 30min, a to i s tím úhlem na bočnici, já truhlárnu nemá, ale jsem truhlář, kousek ode mne je známý truhlář ke kterému chodím(když něco potřebuji, nebo i jemu pomáhat a nebo jen tak na panáka), tak tedy vím jak by to trvalo dlouho. Otvory jsou tam 25 a 30mm, to jsou standardní flikováky, tedy suma sumárum 1h práce.
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Jen bych dodal, že pokud by Ti to ten truhlář dělal, zdali by nebylo(bylo) lepší se s ním domluvit přímo na třicítce překližce, nebo aby Ti to nejdříve slepil a potom nařezal. Jde o to, že jak to budeš doma lepit a zatížíš to třeba něčím, knížky a pod
, tak to určitě uhne. A ne málo. U těch dílů s otvory to jde řešit přes čepy z kulatiy, to už by se tak nehlo, ale pořád to není to pravé ořechové, ty rovné čisté díly neslepíš přesně na sebe. Truhlář v dílně pokud nebude materiál potřebné síly, bude mít více prostředků pro slepení, možná přímo lis. Určitě bych se s ním poradil a když na něj hodíš smutné oči studenta tak to nebude ani drahé, alespoň to tak bývá u nás, ono té práce na tom opravdu moc není.

Dobře zkusímslezak77 píše:Jen bych dodal, že pokud by Ti to ten truhlář dělal, zdali by nebylo(bylo) lepší se s ním domluvit přímo na třicítce překližce, nebo aby Ti to nejdříve slepil a potom nařezal. Jde o to, že jak to budeš doma lepit a zatížíš to třeba něčím, knížky a pod, tak to určitě uhne. A ne málo. U těch dílů s otvory to jde řešit přes čepy z kulatiy, to už by se tak nehlo, ale pořád to není to pravé ořechové, ty rovné čisté díly neslepíš přesně na sebe. Truhlář v dílně pokud nebude materiál potřebné síly, bude mít více prostředků pro slepení, možná přímo lis. Určitě bych se s ním poradil a když na něj hodíš smutné oči studenta tak to nebude ani drahé, alespoň to tak bývá u nás, ono té práce na tom opravdu moc není.
*psal jsem mu s tím,jestli by to šlo z té 30mm překližky
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Tak ještě jde o to, s jakou přesností mu tam ty otvory (a vše ostatní) truhlář nasází.slezak77 píše:Otvory jsou tam 25 a 30mm, to jsou standardní flikováky, tedy suma sumárum 1h práce.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Pokud si to navrtám podle šablony třeba 1mm vrtákem, stáhnu ve svěrkách oba díly k sobě a referenční hraně, tak se musím vlézt do 0,1. A to u překližky je výhra. Nehledě na to, že pokud budu vrtat oba díly naráz, tak je mám prostě schodné. Je možné si ty párové díly sešroubovat vrutem a potom zatmelit dírky(stačí zalepit nálepkou Spidermana
).

Já na tom nevidím zas toliko práce, pokud lepím ze dvou 15mm kusů:
Nařežu na hrubý rozměr
Slepím do hromady (osobně používám Pu lepidlo na dřevo, tvrdne 10min)
Párové boky sešroubuji do hromady
Naformátuji na přesný rozměr (nutno podotknout, že formátovací pila už sama jede v 0,1mm, ale ani fréza se lépe nepopere s překližkou, je to dřevo a to prostě pracuje, když jej sundáš ze stroje tak je to OK, dojdeš s tím domů a už je to jinak)
Hodím rysky na plotny a buď na dlabačce nebo stojanové vrtačce pomocí dorazo (vzdálenost od hrany) navrtám otvory.
Při skládání se stejně nevyhne toho úhlování a tady je asi výhoda toho, že to není na nějaké zámky a tedy si stím malinko šibnu, stáhnu, předvrtám. Přeúhluji a sešroubuji na hotovo. (to už si bude Lify dělat doma)
Tedy pořád práce v truhlárně max hodina a půl ( i s kávou). Zmiňovaný můj kolega vždy říká, zabereme šponu a pak můžeme sedět a chlastat bo už na to máme.
Ono to vypadá na drbačku, ale není. Je to stejné jako v jiných oborech. Když jdu s něčím za nástrojařem, tak se děsím jak bude plivat kolik to není práce a já nevím co. Nakonec dojdu a on říká: Tak jdeme na to. čumím jak pero : To jako hned, já na to nespěchám, stačí během týdne.
Za hoďku jdu domů s tím co potřebuji a ještě se stihnu rozčílit přes politiku. A to jsem si myslel kolik to nedá práce. Prostě ten člověk musí vědět.
Nařežu na hrubý rozměr
Slepím do hromady (osobně používám Pu lepidlo na dřevo, tvrdne 10min)
Párové boky sešroubuji do hromady
Naformátuji na přesný rozměr (nutno podotknout, že formátovací pila už sama jede v 0,1mm, ale ani fréza se lépe nepopere s překližkou, je to dřevo a to prostě pracuje, když jej sundáš ze stroje tak je to OK, dojdeš s tím domů a už je to jinak)
Hodím rysky na plotny a buď na dlabačce nebo stojanové vrtačce pomocí dorazo (vzdálenost od hrany) navrtám otvory.
Při skládání se stejně nevyhne toho úhlování a tady je asi výhoda toho, že to není na nějaké zámky a tedy si stím malinko šibnu, stáhnu, předvrtám. Přeúhluji a sešroubuji na hotovo. (to už si bude Lify dělat doma)
Tedy pořád práce v truhlárně max hodina a půl ( i s kávou). Zmiňovaný můj kolega vždy říká, zabereme šponu a pak můžeme sedět a chlastat bo už na to máme.

Ono to vypadá na drbačku, ale není. Je to stejné jako v jiných oborech. Když jdu s něčím za nástrojařem, tak se děsím jak bude plivat kolik to není práce a já nevím co. Nakonec dojdu a on říká: Tak jdeme na to. čumím jak pero : To jako hned, já na to nespěchám, stačí během týdne.
Za hoďku jdu domů s tím co potřebuji a ještě se stihnu rozčílit přes politiku. A to jsem si myslel kolik to nedá práce. Prostě ten člověk musí vědět.
Tak mi dnes napsala ta sama firma o...mex Dobry den,
Spotřeba materiálu
1525x1525x15mm - 2ks
Cena materiálu - 780kč
Cena výroby (formátovaní, lepení, frézovaní) - 2100kč
A to je bez spojovacích děr !
Spotřeba materiálu
1525x1525x15mm - 2ks
Cena materiálu - 780kč
Cena výroby (formátovaní, lepení, frézovaní) - 2100kč
A to je bez spojovacích děr !
Věčný tazatel
Věčný tazatel
a co jako čekáš, že ti to někdo udělá za 300? je sice pěkné, že někdo napíše že je to na hoďku práce, ale už vidím jak všichni truhláři čekají na ten super kšeft.. a i kdyby to dělali byť jen hodinu tak ti stejně naúčtují tak 4 po 500/hod .. to je prostě realita..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Ono jak píše Ras, zadávat toto přímo firmě, není cesta. je třeba najít nějakého menšího truhláře. Ten Ti to tak napálí cenou. Pro firmu je toto určitě nezajímavé.
Dělal jsem brigádu u jedné větší truhlárny, jednou jsem byl montovat garnýž, byla dlouhá 1200mm, pouze dva pásky lamina do kupy na kolíky, do L a boky. No mat. 100. Ta gárnýž stála i s montáží (15min) necelé 2800.- a to je tak 10let zpět. Pokud by si ten zákazník tu garnýž objednal třeba s celou kuchyní tak by vyšla na 500.-.
To že to je práce na hodinu nepíšu pro to, že to mermomoci musí každý udělat za 500, ale pro to, že to jde, ale ne u první firmy která jede sériovku. Je třeba se projít a poptat.
500 to nebude stát ani u toho malého podnikatele, ale okolo 1k by to mohlo být. */-
Dělal jsem brigádu u jedné větší truhlárny, jednou jsem byl montovat garnýž, byla dlouhá 1200mm, pouze dva pásky lamina do kupy na kolíky, do L a boky. No mat. 100. Ta gárnýž stála i s montáží (15min) necelé 2800.- a to je tak 10let zpět. Pokud by si ten zákazník tu garnýž objednal třeba s celou kuchyní tak by vyšla na 500.-.
To že to je práce na hodinu nepíšu pro to, že to mermomoci musí každý udělat za 500, ale pro to, že to jde, ale ne u první firmy která jede sériovku. Je třeba se projít a poptat.
500 to nebude stát ani u toho malého podnikatele, ale okolo 1k by to mohlo být. */-