Mám velkou prosbu" kam je nejlepší namontovat pravítka k odměřováni na SV18? Na netu jsem našel různé možnosti, ale bez informace o zkušenostech z provozu. Mám klasické čínské skleněné pravítka.
Moc děkuji
SV18 - digitální odměřování
Asi se mu nechtěl odtahovat soustruh od zdi. Spíš vidím nevýhodu v tom, že na pravítko pak může cákat olej z tyčí. Nelaboroval bych a dal pravítko zezadu, jako se to běžně dává.
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC
Jakou to mohlo mít výhodu, že pravítko podélného posuvu namontovali dopředu? Tak mě napadá, jestli to nebylo z důvodu, aby pravítko odměřování v případě umístění "vzadu" nepřekáželo třeba montáži kuželového pravítka pro soustružení kuželů ... nevím SV18 nemám a tak už přesně nevím jak to vzadu u tohoto stroje vypadá.
Já na své S-28 jsem právě pro montáž pravítka odměřování podélného posuvu použil otvory a frézované plochy, které byly původně výrobcem stroje určeny pro kuželové pravítko. Mám tam zároveň umístěný i energetický řetěz, kde vedou kabely ke snímačům DIGI odměřování a ke svítidlu na suportu. Kuželové pravítko nemám a ani nepředpokládám, že bych ho někdy měl proto jsem tuto možnost využil. Snažil jsem se abych co nejméně vrtal do stávající konstrukce. Pokud by někdy došlo k tomu, že bych kuželové pravítko sehnal, tak bych to pak musel řešit jinak, ale jak, o tom jsem prozatím nepřemýšlel.
Já na své S-28 jsem právě pro montáž pravítka odměřování podélného posuvu použil otvory a frézované plochy, které byly původně výrobcem stroje určeny pro kuželové pravítko. Mám tam zároveň umístěný i energetický řetěz, kde vedou kabely ke snímačům DIGI odměřování a ke svítidlu na suportu. Kuželové pravítko nemám a ani nepředpokládám, že bych ho někdy měl proto jsem tuto možnost využil. Snažil jsem se abych co nejméně vrtal do stávající konstrukce. Pokud by někdy došlo k tomu, že bych kuželové pravítko sehnal, tak bych to pak musel řešit jinak, ale jak, o tom jsem prozatím nepřemýšlel.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400